Miercuri,
29.11.2023
Parțial Noros
Acum
3°C

Sibieni de aur, la Olimpiada Geniilor - Robotul pompier le-a adus premiul I în SUA

Sibieni de aur, la Olimpiada Geniilor - Robotul pompier le-a adus premiul I în SUA

Cei trei elevi de la Colegiul Național „Octavian Goga” din Sibiu, care au plecat săptămâna trecută în SUA, la Olimpiada Geniilor, i-au convins pe jurați că merită locul I cu robotul pe care l-au inventat. Tinerii au primit și o medalie de argint, pentru un alt proiect prezentat. 

Alexandru Rădac, Daniel Marpozan şi Codrin Muntean sunt cei trei tineri, elevi în clasa a X-a la matematică-informatică, care formează echipa herotech, coordonată de profesoara de fizică Florentina Ileşan. Elevii au plecat în Statele Unite cu două invenții proprii, un robot şi un sistem inteligent de economisire a energiei electrice.

„La Robotică am luat medalie de aur și la Science Innovation am luat medalie de argint", a spus Daniel Marpozan, citat de Agerpres.
Liceenii au creat un robot pompier care ar avea posibilitatea să salveze oamenii dintr-un incendiu. Robotul este prevăzut cu un braţ care se poate prelungi și cu care pot fi salvate victimele, fără ca pompierii să înfrunte flăcările.

În SUA, la secțiunea Science-Innovation, tinerii au demonstrat cum două dispozitive montate pe ușă pot număra câți oameni sunt într-o încăpere și le pot asigura lumina cât stau în interior, totul fără ca aceștia să apese vreun întrerupător. Pentru acest proiect, elevii de la Goga au luat medalia de argint.

Mai multe detalii găsiți și în articolul de mai jos:

http://www.turnulsfatului.ro/2019/06/19/robot-pompier-inventat-de-trei-liceeni-sibieni-au-plecat-cu-el-la-olimpiada-geniilor-din-sua/

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus