Sâmbătă,
15.06.2024
Innorat
Acum
14°C

Topul celor mai slabe școli din Sibiu. Dascălii dau vina pe telefoanele mobile

Topul celor mai slabe școli din Sibiu. Dascălii dau vina pe telefoanele mobile

La Evaluarea Națională din acest an rata de promovabilitate a fost cea mai scăzută din ultimii 5 ani - potrivit Ministerului Educației, 73,12% din absolvenții de clasa a VIII-a care au participat la examene au obținut medii de peste 5. Și în județul Sibiu rata a fost mai slabă, cel puțin în comparație cu anul trecut - 75,72% în 2019 și 76,8% în 2018.

Astfel, pe lângă succesul de care s-au bucurat elevii din unele instituții de învățământ,cum ar fi colegiile naționale din Sibiu, în o serie de școli gimnaziale din județul Sibiu s-au înregistrat multe note medii mai mici de 5. Am făcut un top al acestor școli, pornind de la numărul total al acestor medii, cu precizarea că în unele instituții procentul celor care nu au susținut examenul este diferit în funcție de numărul celor înscriși/prezenți la examene.

Clasamentul este condus de Școala gimnazială Cristian și Școala gimnazială „Regele Ferdinand” Sibiu, unde au fost înregistrate 21, respectiv 18 note medii mai mici de 5.

Directoarea școlii din Cristian, Elena Scripcaru, a refuzat să dsicute cu noi la telefon despre această situație. „Sunt la școală, vă aștept la noi să putem vorbi. Eu cred că e mai cinstit să ne vedem și să ne cunoaștem. Eu sunt la serviciu, vă stau la dispoziție, dacă sunteți interesat - aceasta este poziția mea”, ne-a spus Scripcaru.

Mihai Frâncu, directorul Școlii gimnaziale „Regele Ferdinand” Sibiu, crede că rezultatlee slabe înregistrate de elevi sunt din cauza că aceștia sunt dependenți de media și că stau prea concentrați în telefoane, dar recunoaște  că generația actuală depune poate mai puțin efort când vine vorba despre învățătură. Acesta mai crede că pe viitor trebuie modificate metodele de predare pentru a-i atrage pe tineri la carte.

„N-aș spune că este un an mai slab, dar părerea mea este că pregătirea pentru examen a fost grevată mult și de telefoane mobile, de tot ce înseamnă atracția pentru tânăra generație, care a depus poate mai puțin efort. Cred că rezultatele slabe se datorează și dependenței de media, pe de o parte, dar pe de altă parte, cred că în viitor trebuie să ne racordăm metodele de predare pe grupuri, pe teste, pe telefon, pe verificarea temelor cu telefonul, adică să intrăm oarecum în lumea copiilor, cu ce agreează ei. Asta e părerea mea. Am avut un grup al clasei cărora le-a crescut oarecum interesul dacă au primit temele pe grupul creat în clasa noastră”, a comentat Mihai Frâncu rezultatele Evaluării Naționale de la instituția pe care o conduce.
http://www.turnulsfatului.ro/2019/06/25/rezultate-evaluarea-nationala-2019-in-sibiu-69-note-de-10-si-1-413-note-mai-mici-de-5/

Topul celor mai slabe școli din județul Sibiu (după numărul de note medii mai mici de 5):

Școala gimnazială Cristian – 21

Școala gimnazială „Regele Ferdinand” Sibiu – 18

Liceul „Timotei Cipariu” Dumbrăveni – 16

Școala gimnazială Nou – 14 (din 15 elevi prezenți; înscriși - 24)

Școala gimnazială Racovița – 14

Școala gimnazială „Georg Daniel Teutsch” Agnita – 13

Școala gimnazială „Andrei Șaguna” Șura Mare – 12

Școala gimnazială nr. 21 Sibiu – 12 (1 eliminat)

Școala gimnazială „St. Ludwig Roth” Moșna – 12

Școala gimnazială „Constantin Ioan Motaș” Mediaș – 11

Școala gimnazială nr. 4 Mediaș – 11

Școala gimnazială Poplaca – 11

Liceul Tehnologic „Ioan Lupaș” Săliște – 10

Școala gimnazială Alămor – 10

Școala gimnazială nr. 1 Sibiu – 10

Școala gimnazială Șeica Mare – 10

Școala gimnazială Șura Mică – 10

Școala gimnazială Vurpăr - 10

Liceul Tehnologic „Ilie Macelariu” Miercurea Sibiului – 9

Școala gimnazială Brădeni – 9

Școala gimnazială Buzd – 9

Școala gimnazială Nocrich – 9

Școala gimnazială „Aurel Popa” Arpașu de Sus – 8

Școala gimnazială Brateiu – 8

Școala gimnazială Chirpăr – 8 (adică toți cei prezenți la examene din 13 elevi înscriși; dintre care 5 dintre ei au luat medii mai mici de 2)

Școala gimnazială „George Popa” Mediaș – 8

Școala gimnazială „M. Eminescu” Mediaș – 8

Școala gimnazială Ocna Sibiului – 8

Liceul Teoretic „Constantin Noica” Sibiu – 7

Școala gimnazială Apoldu de Jos – 7

Școala gimnazială „Aurel Decei” Gura Râului – 7

Școala gimnazială „Ioan Ban-Dascălu” Poiana Sibiului – 7

Școala gimnazială Noistat – 7

Școala gimnazială nr. 7 Mediaș – 7

Mai precizăm că la Liceul Tehnologic Iacobeni, din 27 de elevi înscriși, 20 nu s-au prezentat la Evaluarea Națioanlă, iar din cei șapte care au primit testele - patru au obținut note medii sub 5.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

19 comentarii

Tat Olteanu Alina

Acum 4 ani

Întotdeauna e mai simplu să arunci pisica moartă în curtea vecinului. Poate că telefoanele au și ele vină lor. Dar dacă domnul director Frâncu ar fi intrat mai des la ore copiii nu ar mai fi stat pe telefon în timpul programului iar dânsul nu ar fi trebuit să posteze temele pe grupul clasei și nici să găsească acum explicații.
Raspunde

Iooo

Acum 4 ani

Daca ati face procent sigur se schimba datele problemei. Cel mai probabil scoala Regele Ferdinand este cea mai aglomerata din Sibiu. 18 note sub 5 este mult dar in alt context poate nu este chiar atat de mult.
Raspunde

Tina

Acum 4 ani

Nu poti sa spui ca sc din Poiana este o sc slaba având în vedere că un elev a luat nota 10 la Limba română iar alți elevi au luat note între 9-9.45 atât la romana cat si la mate dar si note de 8si 7 .Acei elevi cu medii sub 5 nu au învățat destul sau in cei 4 ani de sc. au fost corigenți .Sunt elevi .care pur si simplu nu vor sa învețe și tu ca profesor nu poți sa-i obligi.Cred ca această situație o întâlnim în toate sc. si din pacate in fiecate an .
Raspunde

Nemilosu

Acum 4 ani

Androneasca e artizana situatiei generale dezastruoase din invatamant. Din anii 90 a facut praf si ce mai era bun in invatamant. Nu s-a inspirat nici din invatamantul interbelic dar nici din cel actual din vest. O ipocrita pioasa, o ramasita a cadrelor de pe vremea savantei de renume mondial.
Raspunde

un pedagog de scoala ... de cartier

Acum 4 ani

Daca ii lasi pe elevi in plata domnului, stau pe telefoane de zici ca sunt zombi... asa ceva nu s-a mai pomenit! normal ar fi sa se dea admitere la liceu, sa se pregateasca fiecare elev si sa-si cunoasca lungul nasului... Asa cu repartizarea computerizata se culca pe o ureche> daca nu intru la Goga intu la Ghibu, daca nu intru nici la Ghibu, intru la Noica, daca nu, la Economic.. Si uite asa ne miram ca avem rezultate tot mai slabe...
Raspunde

///

Acum 4 ani

Cred ca la Vurpar au fost 11 inscrisi, din care 10 cu note sub 5...
Raspunde

CitizenX

Acum 4 ani

E un clasament tampit si pagubos. Si domnul care afirma ca “telefoanele sunt de vina” ar trebui sa-si dea demisia ca nu are ce cauta in invatamant. Dar asta este rezultatul unui sistem prost, care baga materie cu forta pe gatul copiilor si al unor dascali incompetenti, plictisiti si fara nici cel mai mic talent pedagogic. Copii aia stau pe telefoane ca voi nu stiti sa faceti ora interesanta. Ca va multumiti sa recitati aceleasi platitudini si ineptii la fiecare ora si cu fiecare generatie. Da, pot fi de acord ca salariile sunt mici si ca ar trebui sa fie mai bine platiti profesorii. Dar ghici ce? Va fi exact ca la medici, adica nu se va schimba nimic, tot la acelasi grad de indolenta vor ramane. Telefoanele alea pe care stau copii le deschid o lume mult mai interesanta decat ora la care participa. Si un dascal care vrea sa faca performanta s-ar folosi de asta si le-ar ingloba in materie. Dar e mai simplu sa stai sa treaca ora si sa-ti iei leafa, evrntual sa mai dai niste meditatii elevilor tai (platite cu bani buni de parintii disperati ca isi vad copilul ca pleaca la scoala bou si vine vaca). Genul asta de clasamente reprezinta tot ce e gresit in tara asta, suntem etichetati din start in prosti si destepti. Unii invata mai greu, unii au nevoie de mai multa atentie dar nu inseamna ca nu pot ajunge la un nivel rezonabil.
Raspunde

IOO

Acum 4 ani

...zise unul care nu are nici o legatura cu realitatea din invatamant. DA, telefoanele sunt cel mai nepotrivit gadget de avut in clasa. Nici nu ar trebui sa intre pe usa cu ele.
Raspunde

cititor

Acum 4 ani

De acord cu tine mai putin cu salariile. Raportat la numarul de ore efectiv lucrate (ignorand vrajala ca, in afara clasei mai muncesc multe ore, inclusiv in vacante) nu sunt chiar asa prost platiti. In plus, au dreptul legal sa predea in particular (meditatii), asa cum si medicii au dreptul sa lucreze atat la stat cat si la privat, fapt care, pentru restul angajatilor din sectorul public este "conflict de interese" si se lasa cu pedepse aspre ...
Raspunde

profu

Acum 4 ani

Cetatene X, ce te pricepi mata la pedagogie, asa cum se pricepe toata lumea la fotbal! Lectiile nu pot fi la fel de interesante ca pozele de pe facebook, manelele sau pornografia de pe internet... Esti de acord? Profesorul poate sa se dea si peste cap, tot nu poate fi mai presus dcat un manelist sau decat o pupaza care si-a pus silicoane si isi arata instalatia in direct! Te-as lasa pe matale sa faci o ora interesanta, sa le captezi atentia, apoi sa spui cine sa plece si cine sa ramana in invatamant...
Raspunde

Alzara 1918

Acum 4 ani

Rar am citit un articol mai afectat de canicula
Raspunde

Ciprian

Acum 4 ani

Absolut stupid. Nu poti face un clasament dupa numarul de copii cu note mici fata sa te raportezi la numarul total de elevi care invata acolo. Cum naiba apar asemenea articole pe TS? Adica e un fel de platforma unde fiecare scrie ce vrea si incarca articolul pe site?
Raspunde

Jan

Acum 4 ani

Ar trebui publicată toată lista și pe lângă cei cu medii sub 5, trebuie trecut și numărul celor care au susținut examenul. Interesant este procentul cat% din cei prezenți la examinare au luat sub 5 și cât % din totalul elevilor înscris în anul școlar respectiv.
Raspunde

filip

Acum 4 ani

Situatia nu reflecta realitatea. Multe scoli aplica "Fenomenul Braila". Mai precis, acestea lasa copii repetenti in clasa a 8-a intentionat pentru a nu intra in examen, astfel asigurand o rata de promovabilitate mare si avand foarte putini copii care nu reusesc sa ia 5. Faceti o analiza serioasa si lasati diletantismul si statisticile facute pe picior.
Raspunde

Petre

Acum 4 ani

Scolile astea erau slabe si inainte sa apara telefoanele mobile. Poate daca nu am da vina mereu pe elevi, si s-ar stradui si profesorii sa se adapteze secolului, si daca s-ar mai baga ceva bani in scoli, poate ar merge bine. Nu prea are sens sa critici o persoana ca nu stie, jn loc sa deoui mai mult efort sa-l educi.
Raspunde

motanul garfield

Acum 4 ani

Daca ar baga bani in scoli, ar putea implementa si un sistem de ecranare astfel incat in salile de clasa sa nu functioneze telefoanele mobile. Atunci, berbecii poate s-ar iuita si la tabla, nu doar in ecranul mobilului!
Raspunde

Temerarul

Acum 4 ani

Un clasament făcut de un amator. Chiar dacă numărul de note sub 5 spune ceva, trebuie să se ia în calcul și câți copii de clasa a 8-a au fost lăsați corigenți pentru a nu intra în examen și să strice „promovabilitatea” școlii sau au fost trecuți cu condiția să nu se prezinte la evaluare (în special la școlile din mediul rural sau „de cartier”) .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus