Vineri,
19.08.2022
Ploi Scurte
Acum
19°C

Primăria Sibiu pregătește reparații capitale în cartierul Ștrand

Primăria Sibiu pregătește reparații capitale în cartierul Ștrand

În ședința ordinară a Consiliului Local Sibiu din data de 27 iunie a fost aprobată actualizarea indicatorilor tehnici și economici pentru proiectul care prevede reparații capitale pe străzile din cartierul Ștrand, în perimetrul delimintat de străzile Vasile Cârlova – Maramureșului – Profesor Aurel Popa – Dimitrie Cantemir – Ștrandului.

Până în prezent s-a realizat studiul de fezabilitate și proiectul tehnic, urmând contractarea lucrărilor propriu-zise.

Investiția în valoare de 48,7 milioane lei, finanțată din bugetul local, va cuprinde următoarele tipuri de lucrări pe străzile din perimetrul amintit:

• Modernizarea carosabilului, a trotuarelor și a spațiilor de parcare • Amenajarea rețelei subterane pe o lungime de 8 km pentru coborârea cablurilor de telecomunicații • Modernizarea rețelei de iluminat public prin amenajarea unei rețele subterane de alimentare în lungime de 9,2 km și înlocuirea stâlpilor de iluminat și a corpurilor de iluminat, acolo unde este necesar, cu corpuri de iluminat eco cu LED. Reamintim că în zona cuprinsă între Ștrandului - Gorjului - Doljului - Maramureșului - Vasile Cârlova iluminatul public a fost deja modernizat, prin lucrări finalizate anul trecut. • Extinderea și modernizarea rețelei de apă și canalizare menajară pe o lungime de aproximativ 700 de metri • Modernizarea canalizării unitare pe o lungime de aproximativ 1000 de metri.

Dacă procedura de achiziție decurge fără contestații, lucrările de construcție ar putea începe chiar de anul acesta.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

3 comentarii

Maria Milea

Acum 3 ani

Sunt direct beneficiara de acest proiect și ar fii bine sa înceapă cat de repede se poate ,sa nu ne prindă luna septembrie când grădinițele și școlile din cartier își in încep activitatea, ar fii un haos total.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Roxana Coteţ

Acum 3 ani

De ce nu se vorbeste despre instalarea de gratare publice in locuri cheie ale orasului? De ce?
Raspunde

Cristina

Acum 3 ani

Pe Strada Maramuresului ar fi ideal sa se faca mai multe parcari, pe partea opusa bisericii. Ingustata putin zona verde de pe partea cu calea ferata si facute parcari. Permite spatiul!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus