Marţi,
16.08.2022
Cer Senin
Acum
17°C

Încă o zonă de blocuri intră în reparații capitale: cartierul Ștrand

Încă o zonă de blocuri intră în reparații capitale: cartierul Ștrand

Primarul Astrid Fodor a semnat marți, 26 mai, contractul pentru lucrările de modernizare a străzilor din zona de blocuri din cartierul Ștrand, delimitată de străzile Vasile Cârlova, Maramureșului, Profesor Aurel Popa, Ion Albabei, Dimitrie Cantemir, Cristianului, Vrancei și Ștrandului.

“Investiția se ridică la 42,3 milioane de lei, fiind o zonă extinsă pe care vom interveni cu lucrări ample la rețele, drumuri, parcări și zone verzi. Continuăm astfel modernizarea cartierelor vechi de blocuri, în prezent fiind în desfășurare lucrări în Hipodrom I, Hipodrom III și în zona Henri Coandă-Oțelarilor. Am inițiat de asemenea și procedura de achiziție pentru următoarele lucrări, cele din cartierul Terezian, iar în paralel lucrăm pe documentația pentru viabilizarea cartierului Veterani”, Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu
Contractul a fost semnat cu asocierea SC Terra Building SRL & SC Total NSA AG Construct. În termen de 18 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, constructorul va realiza următoarele tipuri de lucrări:
  • Modernizarea  carosabilului și a trotuarelor pe străzile Bihorului, Ștrandului, Olteniei, Doljului, Gorjului, Sălajului, Oașului, Hațegului, Vrancei, Bucovinei, Bârsei, Prof. Ioan Moga, Intrare Dimitrie Cantemir, Prof. Aurel Decei, Ioan Albabei și Prof. Aurel Popa, însumând aproape 6.000 de metri liniari
  • Reconfigurarea spațiilor de parcare, în zonă urmând să fie disponibile un total de aproape 1400 de locuri de parcare.
  • Împrospătarea și reamenajarea zonelor verzi dintre blocuri, însumând o suprafață de peste 11.000 mp
  • Amenajarea rețelei subterane pentru coborârea cablurilor de telecomunicații de pe stâlpi
  • Modernizarea rețelei de iluminat public, prin crearea rețelei subterane de alimentare, înlocuirea stâlpilor și montarea de corpuri de iluminat eco-eficiente cu LED. Reamintim că în zona cuprinsă între Ștrandului - Gorjului - Doljului - Maramureșului - Vasile Cârlova iluminatul public a fost deja modernizat.
  • Extinderea și modernizarea rețelelor de apă și canalizare.
În zonă se va crea un nou loc de joacă, între strada Ștrandului și strada Hațegului.

Lucrările se vor desfășura etapizat, pe sectoare mai restrânse, pentru a reduce cât mai mult disconfortul locuitorilor. Ordinul de începere a lucrărilor va fi emis săptămâna viitoare.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

8 comentarii

Hermanndorf

Acum 2 ani

Noi, sibienii, suntem timorati de dezvoltarea si avantul incredibil al lucrarilor, santierelor de mari proportii si al mega proiectelor primariei! Sibiul este plin de schele si macarale care vor fauri mareata noastra metropola! Parcari subterane, supraterane, reconfigurari de strazi, cai noi de acces, sosele noi prin camp, stadion nou nout, teatru si sala de concerte moderne, poduri noi peste Cibin, zeci de km de piste de biciclete, toate cladirile istorice reabilitate, problemele de trafic rezolvate, locuri de joaca si terenuri de sport, fonduri europene in proportie de 70% si alte cate si mai cate! Doamna Fodor, va rugam sa ne iertati ca nu va meritam!!! Oh, wait, oare era Oradea?
Raspunde

statul defect

Acum 2 ani

sper ca a-ti luat in calcul si zona din spatele blocurilor de pe Maramuresului cu Doljului...sunt strazi de pamant ( sau mai bine zis praf sau noroi in fct de cond atmosferice )
Raspunde

Sammyr

Acum 2 ani

Cartieru Broscarie l-au inceput si sau inecat ca tiganii la mal. A ramas o singura strada intre blocuri nefacuta de 1 an de zile ne mintiti in continu ca nu sunt FONDURI. Dar sa incepeti alte lucrari sunt bani. Rusine celor responsabili de asa cv. Cand ploua nu mai poti iesi din bloc este dezastru.
Raspunde

@Sammyr

Acum 2 ani

De un an?Esti mic copil!Pe str Siretului este o parcare care nu a fost reparata NICIODATA!Iar cei din Primarie ne duc cu zaharelul de vreo 11 ani!Asa ca,te rog sa stai la rand!
Raspunde

Hemingstein

Acum 2 ani

Salutare! De ce, ca cetățean ce ești, nu te adresezi autorităților/aleșilor locali? Poți intra pe secțiunea e-administrație de pe siteul primăriei (https://extranet.sibiu.ro/default.aspx). Poți face o petiție sau să te înscrii chiar în audiență. Ai unde merge ca să-ți spui doleanțele. N-ar strica să mergeți mai mulți, că bănuiesc că nu oi fi singurul nemulțumit de pe toată strada aia. Și să nu-mi spui că nu o să se rezolve nimic. Încearcă măcar. În ultimă instanță, dacă nu merge nimic, faci poze când strada arată cel mai deplorabil și fă-le presă proastă - trimite-le la Turnul Sfatului. Poți face asta și singur, pe facebook. Sunt destui care fac asta. Nu se va rezolva nici atunci nimic? Cel puțin vei avea conștiința faptului că tu ai făcut tot ce ai putut. Și vei avea cu atât mai multe motive să nu votezi pe viitor administrația actuală. Dar dacă se rezolvă, cum va fi să știi că ai făcut ceva pentru tine și cartierul tău? Din proprie inițiativă. Că ai vrut tu. Că ți-ai pus mintea. În orice caz, plângerile astea în virtual chiar că n-o să se materializeze în nimic, niciodată, pentru strada ta. O zi bună!
Raspunde

Marcel

Acum 2 ani

Din ce bani credeți că și-au mărit in instituții salariile în plină pandemie?? De unde sa mai și mai aibă. Înțelegeți, prioritate au domeniile esențiale…
Raspunde

oigo

Acum 2 ani

Pun pariu ca o sa taiati copaci
Raspunde

un sibian

Acum 2 ani

"d-na Fodor" impreuna cu toata colectia de IGNORANTI si INCOMPETENTI din primaria Sibiu trebuie sa plece cat mai repede!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus