Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Nepotismul e în floare. Primarul din Nocrich și-a angajat fiica consilier personal plătită din bani publici

Nepotismul e în floare. Primarul din Nocrich și-a angajat fiica consilier personal plătită din bani publici

Primarul comunei sibiene Nocrich, Ionel Vişa, se află în conflict de interese administrativ. Autoritatea Națională pentru Integritate (ANI) a constatat că acesta și-a angajat fiica pe postul de consilier personal contrar legislației. Vișa spune că raportul este o fabricație.

Potrivit ANI, în perioada exercitării mandatului de primar (2016 - 2020), Ionel Vișa a încheiat un contract individual de muncă prin care și-a numit fiica în funcția de consilier personal și a emis o dispoziție privind numirea acesteia în cadrul unui proiect finanțat din fonduri comunitare nerambursabile.

Astfel, Vişa a încălcat dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora "Primarii și viceprimarii, primarul general și viceprimarii municipiului București sunt obligați să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziție, în exercitarea funcției, care produce un folos material pentru sine, pentru soțul său ori rudele sale de gradul I ”.

Conform declarației primarului Ionel Vișa, fiica acestuia deținea un pot de consilier din 2007, după câștigarea unui concurs pe post sub tutela fostului primar. Astfel el spune că raportul este un fals fabricat de oponenții politici.

“Nu am ce declarație să vă dau, pentru că e o fabricație, o fabricație politică. Când am devenit primar am vorbit cu oameni care se pricep la aceste lucruri. Mi-au spus că este în stare de incompatibilitate. Am fost sfătuit să o pun să demisioneze și apoi să o reangajez. Am angajat-o pe un post cu salar mai mic”, declară primarul comunei Nocrich.
Vișa spune că va contesta această decizie. “O să merg până în pânzele albe. Nu se poate câștiga o campanie așa. Ei știu că nu am cum să fiu eliminat din funcție, pentru că oamenii mă apreciază, decât în acest fel”, explică Ionel Vișa.

El recunoaște că nu se aștepta să ajungă primar, să câștige când a candidat prima dată, iar decizia lui cu privire la angajarea fiicei ar fi fost diferită.

“Nici nu mă așteptam să ajung primar. Hotărârea mea ar fi fost să îmi dau eu demisia, mai bine decât să o dau afară pe fiica mea pentru care am muncit, dar acum sunt lucruri de terminat”, spune primarul
Raportul a fost întocmit în 2017 și acest a început procesul. “Cei de la ANI și-au făcut datoria, au primit o reclamație și au investigat”, a conchis primarul.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

8 comentarii

Hermanndorf

Acum 4 ani

Dupa plecarea sasilor, au ramas romanii si rromanii in aceste sate frumoase. Se vede cat de bine arata. Randuiala de randuiala.
Raspunde

un sas

Acum 4 ani

De ce nar face un mic primar asa ce va daca la varf se fac asemenea MISCULATII...Vezi fiul V...Dancila ce functie are ...Prin concurs bine inteles obtinut...un candidat un concurent ...saracilor unde ati ajuns cu COMUNISTII ...mult succes...
Raspunde

HOP

Acum 4 ani

de ce sinteti rai......a asigurat unei tinere un loc decent de munca ,si sigur pletit la timp ,decit la discoteca,mai bine la Primarie ,
Raspunde

Dana

Acum 4 ani

Cred ca noi mai avem nevoie de inca 30 de ani sa iesim din comunism, sincer o spun....
Raspunde

IOO

Acum 4 ani

"...deținea un pot de consilier " domnisoara Denisa... Bravo! nici un articol fara greseli...
Raspunde

Liviug

Acum 4 ani

Ce prosti, mai au si tupeu sa comenteze....psdisti normal!
Raspunde

Un dac liber

Acum 4 ani

"Fata lu' tata, nu te mai chinui sa dai bacu', ca te angajeaza tata la primarie, ca nu e nevoie de scoala, sau de intelijenta, ca sa fii bugetar!"
Raspunde

Leonard

Acum 4 ani

Mai bine ai reabilita drumul din Nocrih în Ghijasa De Jos. Trebuie construite rigolele, multe alte lucrări de construcție . Acel sat arată jalnic. Drumul de asemenea, jalnic . Ați promis construcția drumului și nu vă țineți de promisiune... Rușine... Rușine să vă fie
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus