Sâmbătă,
26.11.2022
Innorat
Acum
5°C

Coronavirusul nu oprește politica. Un primar PNL și contracandidatul PSD se acuză reciproc de incompetență

Coronavirusul nu oprește politica. Un primar PNL și contracandidatul PSD se acuză reciproc de incompetență

Un drum asfaltat pe zăpadă, o brânzărie care e carmangerie, o fiică angajată consilier, un inconștient care strânge oameni la revoltă în timpul pandemiei. Sunt elementele care pregătesc alegerile locale din Nocrich, oricând vor fi ele programate. Disputa se dă între doi foști colegi de partid: actualul primar Ionel Vișa și fostul viceprimar, Adrian Moșoaie. Între timp, Moșoaia a trecut la PSD și și-a anunțat intenția de a candida pentru postul de primar.

”Au asfaltat pe iarbă”

În Nocrich și satele aparținătoare s-a introdus apă și canalizare, iar după branșamente, s-a semnat un contract pentru asfaltarea drumurilor. Felul în care în satul Fofeldea s-au desfășurat lucrările l-a nemulțumit crunt pe Adrian Moșoaie, fostul viceprimar al comunei. ”Au turnat pe ploaie. A nins și noaptea a înghețat tun. Dimineața, la opt jumate, nouă, când a început să se dezghețe ei deja lucrau. Băieții erau cu lopețile și mașina de asfaltare venea în spate. Da ei nu au dat cu nimic, cu o amorsă, cu nimic, nimic. Într-un loc, pe vreo 70 de metri au turnat asfalt pur și simplu pe iarbă, pe pământ. Eu o chestie că m-a sunat ăsta, care a făcut lucrările, că-i antrepriză, a închiriat două, trei zile, habar n-am, dar ăsta nu are nici firmă de asta pentru asfaltări. Are o firmă de plastice, nu are voie să asfalteze”, spune nemulțumit Moșoaia.

nocrich1 Fostul viceprimar spune că știe foarte bine cum se fac licitațiile. ”La primărie se iau licitațiile așa: cam vine o firmă, cu încă două, care-s prieteni și se ia licitația. Suntem trei prieteni, tu ridici o treaptă, eu mă retrag, ăla se retrage și după aia cred că bem o bere. Sau se împart pe primării”, explică fostul liberal, actual social-democrat.

Amenințat cu DSV-ul după scandal

Adrian Moșoaie spune că după ce a blocat asfaltarea drumului, a avut control la firmă de la DSV. ”M-a amenințat și deja mi-a pus DSV-ul pe cap, a venit directorul. Fiică-sa a trimis că am carmangerie și că e o infecție acolo de nu știu ce. Eu nu am nicio carmangerie, am o brânzărie, dar e autorizată de DSV. E corespunzătoare, am trei camere cu faianță, chiar puteți veni să vedeți, să o filmați.  Ori fiică-sa, ori el mi-au făcut reclamație, că e pe linie politică aici. PNL, PNL. Eu am fost în PNL cu el și acum dă drumul la câini”, spune omul.

20449209_107859843232048_5703929556123085173_o

Fiica secretar-consilier

Despre Cristiana Popa, fiica primarului, Moșoaie spune că a fost consilier personal al primarului, deși legea nu-i permite. ”În Primăria Nocrich am fost singurul consilier care m-am luat cu el, că toți consilierii, ce zice primarul, aia fac. El e tatăl lor, în Nocrich, în comună e ca-n monarhie, e greu să-l dai jos. Și el și fiică-sa. Toate neamurile și le-a băgat în primărie. A fost consilier al primarului fiică-sa, acum a ajuns consilier al primarului o nepoată. Deci n-ai ce să faci acolo. Angajații primăriei sunt ca niște marionete acolo. L-au băgat la Alba pe incompatibilitate, pe urmă a fost la București, de acolo nu știu ce s-a întâmplat, că văd că a scăpat”, explică fostul viceprimar cum stau lucrurile în primărie.

”Eu am oamenii de partea mea și asta e problema, că nu știe cum să facă maram rău. Că nu l-am lăsat în pace să le scoată la oameni ochii. Dar oamenii îs răsculați, să mergeți la deal, să vedeți că oamenii nu i-au dat voie să asfalteze. A băgat apă și canal, pe urmă a făcut traversări pe drum, iar după două zile a venit cu asfaltarea. Cum Dumnezeu? Nici cilindrat, nici nimic. A băgat așa cum a găsit, cu noroi” – Adrian Moșoaie, fostul viceprimar.
Primarul: Își face campanie...

Ionel Vișa spune că circul făcut de Moșoaia n-are niciun rost, decât unul electoral. ”Își face campanie, și prin asta se leagă de toate chestiile. El a vrut să aștept, să ajungă el primar, să asfalteze el străzile. Eu mi-am făcut treaba. La Nocrich și la Hosman, pe timpul potrivit am băgat apa și canalul și pe urmă am asfaltat străzile, urmând ca pe celelalte sate, cele două la care s-a lucrat de doi ani de zile, nu de acum, am încheiat apa și canalul. La Fofeldea mai aveam vreo 12 branșări de făcut, urmând să asfaltez. Când a văzut că asfaltez, s-a dus pe acolo cu scandal, a băgat mașina în fața muncitorilor, s-a luat de oamenii ăia, i-a făcut în toate felurile, a strâns oameni în jurul lui, erau acolo 30 de oameni, în perioada asta. A făcut toate belelele în ideea că poate ies eu și să se ia de mine. A făcut circ, e adevărat”, comentează Vișa.

ionel visa primar nocrich

Străzile nu se asfaltau, se pregăteau pentru o eventuală asfaltare...

Primarul susține că pe străzile respective nu se intenționa să se asfalteze în acea zi, mai mult, firma care a câștigat contractul nici nu avea oameni la lucru. În plus, acestea nici nu erau prinse în contract. ”El zice de niște străzi de care nici nu s-a discutat pentru asfaltare. Strada imediat de după el, nu au apucat încă să o niveleze și nici acum nu e asfaltată. Din banii care-mi ajungeau pentru asfaltat s-au făcut unele străzi, au mai rămas strada aia, o stradă spre biserică și încă o stradă, care oricum nu erau programate, pentru că nu erau în contract. Am intervenit și am zis să aducă și acolo piatră, că poate reușim să asfaltăm. Ghinionul nostru a fost că a început să ningă. În prima zi am turnat frumos și pe urmă a nins noaptea”, spune primarul.

Lucrare făcută gratis, de cineva din sat...

Ce a văzut Mușoaia, susține primarul, nu erau decât niște intervenții ale unor săteni care ajutau comunitate. Nu au contract, nu au firmă. ”Acum, dacă a nins, constructorul și-a dus mașinile la Sibiu și eu am vorbit cu doi oameni din Fofeldea să meargă să împrăștie piatra respectivă, urmând să o niveleze cei de la firmă și să o cilindreze. Mai aveau lucrări la Bârghiș și Iacobeni și urma ca atunci când terminau acolo să vină să asfalteze și la noi”, povestește Vișa.  ”Când au împrăștiat piatra s-a dus și i-a pozat, că a început scandalul și carambolul. Oricum nu se asfalta. Dacă era cald și nu dădea îngheț, poate zilele următoare puteam să asfaltăm. Poate. Și acum, dacă se uscă, le vom pregăti, mai băgăm piatră, le cilindrăm și sper să reușesc să le asfaltez și pe ălea”, a explicat primarul.

”Oamenii sunt supărați acum, dar nu sunt supărați pe mine. Sunt supărați pe el, că așa au înțeles că din cauza lui nu s-au asfaltat. Eu le-am explicat la oameni și n-am dat vine nici pe unul, nici pe altul, dar oamenii așa înțeleg ei” – Ioan Vișa primarul comunei Nocrich.
Carmangeria, brânzăria și magazinul din Piața Cibin

Primarul spune că deși fostul său consilier nu e ușă de biserică nu l-a reclamat la poliție, deși nu a respectat ordonanțele militare și mai duc și mâncare suspectă la magazinul pe care îl are în Piața Cibin. ”Nu l-am reclamat, ăstea sunt povești. Mie nu-mi stă în caracter să mă iau la harță cu un om care nu-l duce capul mai mult. Doar că el s-a ”duelat” cu Cristina Popa, care e fiică-mea, pe WhatsApp sau nu știu ce, și-au tot făcut șicane unu la altul și aia i-a scris că <vezi că s-ar putea să te reclamăm, că tu în loc s iei carnea de acolo de unde trebuie să o iei, iei doar parte din ea și o bagi în magazinul ăla din Piața Cibin și restul cărnii se pregătește la tine în condiții infecte>. Ar fi fost acolo când era încă la lucru, că acum e în concediu pentru creșterea copilului, și ar fi văzut vase murdare și altele. Ea i-a zis - bă, știi că am fost acolo și am văzut cum pregătești mâncărurile și le duci să le dai la sibieni să mânce. De acolo are el ideea că l-am reclamat noi. Eu nu l-am reclamat nicăieri. Nici că are mizerie în afaceri, nici că a adunat oameni acolo grămadă și nu avea voie, deși era pasibil de un dosar penal. Eu n-am reclamat pe nimeni, nu m-am băgat în jocul ăla”, spune Vișa.

Fiică, secretar, consilier

Faptul că Moșoaia se tot leagă de faptul că fiica lui îi este consilier spune că îl irită, pentru că din punctul lui de vedere, lucrurile sunt clare. ”Ea a fost secretară la Primăria Nocrich, înainte de a ajunge eu în primărie. Ea a câștigat concurs la București. Eu, când am venit în 2008 în Primărie, cel de la prefectură a venit să o suspende și să devină personal contractual. Sigur, asta e o chestie care este în judecată și în momentul de față contractul  e suspendat, pentru că se află în concediu de creștere a copilului”, explică primarul.

Cât despre asfaltări, primarul spune clar: ”Era programat să asfaltăm cu alegeri sau fără alegeri. Asta era programul meu. Apă canal, rezolvarea drumurilor și asfaltare. Îmi aduc aminte acum doi ani când asfaltam în Nocrich pe o străduță că zicea una dintre femeile care stăteau pe stradă, da, vin alegerile asfaltează și la noi. Mai erau doi ani până la alegeri...”

Disputa dintre cei doi se va da probabil la toamnă, în fața electoratului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

David

Acum 2 ani

ASTIA CARE TURNAU ERAU SATENI CONFORM SPUSELOR PRIMARULUI PNL ? PAI SATENII AU BASCULANTE, MASINI DE TURNAT ASFALT ? SI DACA SA PRESUPUNEM CA AR FI AVUT UTILAJE, LOCALNICII NU AU VOIE LEGAL SA ASFALTEZE DE CAPUL LOR ! ASA CA PRIMARUL MINTE, MASINA ARE NUMAR DE INMATRICULARE SI E A FIRMEI CARE ARE LUCRAREA DATA DE PRIMARIE. PRIMARUL PNL-IST E CAM MINCINOS PARE UN PINOCHIO DE NOCRIH.
Raspunde

David

Acum 2 ani

Imediat dupa ce a facut scandal pt ca turnau aiurea asfaltul, i-a venit omului controlul de la DSV. In control a venit directorul DSV ? Oare directorul merge in controale pe teren? Sau a mers in control pt ca trebuia sa regleze lucrurile pt PNL ? Am ajuns mai rau ca pe vremea fostului PDL. Apropo atat primarul cat si directorul DSV au fost in PDL, ca si Turcan si gasca. Nu si-au schimbat obiceiurile pdl-istii, si-au schimbat doar numele in PNL. O sa va rupeti gatul curand, o sa va scuipe lumea pe strada pt toate nenorocirile pe care le faceti!
Raspunde

Dac Adevarat

Acum 2 ani

Ar trebui inchisi ani buni si numai daca ne luam dupa figurile lor
Raspunde

marcu

Acum 2 ani

Astia fac smecheriile pe perioada Coronavirusului. In perioada asta smecherij fura padurile, fura la drumuri, fura la aparatura medicala etc. Nu degeaba a dat Orban legea sa stam in case. Sa poata fura ei.
Raspunde

Mohai Gainea

Acum 2 ani

Tara de corupti! Te miri de ce plec oamenii din tara.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus