Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Un cetățean turc, depistat cu permis de ședere german fals în autocarul Chișinău-Sibiu

Un cetățean turc, depistat cu permis de ședere german fals în autocarul Chișinău-Sibiu

Poliţiştii români de frontieră din cadrul Punctului de Trecere Sculeni au depistat un cetățean turc cu un document fals în autocarul Chișinău-Sibiu. Acesta și-ar fi procurat un permis de şedere, similar celor eliberate de autorităţile din Germania, fals, plătind suma de 1.000 de euro, potrivit unui comunicat al instituției.

Potrivit polițiștilor de frontieră, pe data de 3 iulie, în jurul orei 01.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iaşi, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul turc G.R., în vârstă de 29 de ani, pasager într-un autocar, înmatriculat în Republica Moldova, ce efectua o cursă regulată pe relaţia Chişinău-Sibiu.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat şi un permis de şedere similar celor eliberate de autorităţile din Germania.

Poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea unor verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că documentul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals. Totodată, colegii noştri au stabilit faptul că, începând cu data de 16 mai a.c., pe numele bărbatului a fost instituită o alertă în scopul refuzării intrării sau şederii pe teritoriul Germaniei.

În legătură cu cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat documentul din Istanbul, de la o persoană ale cărei date de identitate nu le cunoaşte, în schimbul sumei de 1.000 de euro.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus