Marţi,
27.09.2022
Parțial Noros
Acum
12°C

Patru funcționari din tot atâtea instituții se întrec pentru postul de secretar al județului. 3.000 de euro, salariul de bază

Patru funcționari din tot atâtea instituții se întrec pentru postul de secretar al județului. 3.000 de euro, salariul de bază

La cea de-a treia încercare de a găsi un nou secretar al județului Sibiu, patru concurenți au mai rămas în cadrul concursului organizat prin intermediul Agenției naționale a funcționarilor publici.

Ioan Bădilă, Eugen-Aurel Miclea, Ioan-Radu Răceu și Bogdan Văcaru sunt cei patru concurenți pentru postul de secretar al Consiliului Județean Sibiu, post vacant încă din primăvara anului 2016. Cei patru vor participa, în cursul zilei de miercuri, la probele de utilizare a calculatorului și la cea scrisă. Cei care vor trece și de această probă urmează să participe la ultima din cadrul concursului, cea a interviului.

Toți cei patru concurenți sunt funcționari de carieră. Ioan Bădilă este, acum, secretar al Primăriei Șura Mică, înainte fiind consilier juridic în cadrul Instituției Prefectului Sibiu. Eugen Miclea este șeful Serviciului de Administrație Publică locală din cadrul Primăriei Șelimbăr, înainte fiind consilier juridic în cadrul Administrației Rezervelor de Stat.

Ioan-Radu Răceu este consilier juridic în cadrul Administrației județene a finanțelor publice, iar Bogdan Văcaru este consilier juridic chiar în cadrul instituției care își caută secretar, respectiv CJ Sibiu.

A treia oară

Județul Sibiu nu mai are secretar din primăvara lui 2016, atunci când Iordan Nicola s-a retras din motive de sănătate. A fost înlocuit, temporar, de consilierul juridic Cristina Linde. După pensionarea acesteia, în cursul lunii februarie 2018, postul de secretar a fost ocupat - la fel, temporar – de Rodica Țârlea, cea care a fost și subprefect al județului, în perioada 2006 – 2008. De anul trecut au fost organizate două concursuri pentru ocuparea postului ocupat temporar, însă fiecare din aceste concursuri s-a încheiat fără ca vreun candidat să treacă de toate probele.

Bibliografia stabilită pentru concurs include, alături de Constituția României peste 30 de legi, ordonanțe și hotărâri de guvern. De la legea funcționarilor publici, la cea a administrației locale, la Codul Civil ori legea privind amenajarea teritoriului și urbanism.

Postul de secretar al județului este recompensat, în acest moment, cu un salariu de bază de 14.352 de lei (echivalentul a aproximativ 3.000 de euro).

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

inca un inutil

Acum 3 ani

Alta beizaadea...va dati seama ? Ce probe dau baietii si fetele astea .... proba de utilizat un calculator si de scris ? Cred ca si examenul de capacitate e mai greu ! Si n-au gasit din 2016 !... acum judecati si voi cam cat i duce mintea pe acesti indivizi si cam cum sta treaba... Sunt toti 4 functionari de cariera... o, saracii de ei, adica alti indivizi non valoare pe care i-am platit ani de zile, ca fraierii, noi toti. Acum se muta unul din ei la 3000 euro pe luna ! Felicitari, ce sa zic...
Raspunde

un sibian

Acum 3 ani

Mai, dar ce salariu.... 3000 euro... foarte buni candidații.... cu experienta .... intr o firmă privată muncești sa primesti asemenea salariu... noi suntem prosti ca acceptăm asa ceva.... stau bugetarii astia pe niste salarii nesimtite...
Raspunde

Pepe

Acum 3 ani

La bani trag ca muștele la rahat!
Raspunde

radu

Acum 3 ani

Consiliul Judetean , o institutie creata de , si pentru " societatea comunista " . Daca "comunismul " a fost condamnat si scos in afara legii, la solicitarea lui Traian Basescu , atunci Cosilile Judetene activeaza in afara legii. Singura institutie care trebuie sa conduca activitatiile unui judet trbuie sa fie " Institutia Prefectului " reprezentntul Guvernului in teritoriu. Consilile Judetene Trebuiesc desfintate , iar activitatilo lor sa fie preloate de Institututia Prefectului.
Raspunde

Marius Avram

Acum 3 ani

Succes!
Raspunde

sibian

Acum 3 ani

3000 de euro salariul unui angajat la stat intro tara care se imprumuta sa plateasca pensiile. in plus, postul respectiv, de secretar al judetului nu ajuta cu nimic pe niciun locuitor judetului, exceptie facand cei din familia remuneratului respectiv.
Raspunde

Andrei Mandar

Acum 3 ani

Vedeti ca Răceu este sef serviciu la ANAF de vreo 2 ani. Mai informati-va si voi! Succes tuturor!
Raspunde

Cornel

Acum 3 ani

Unde-s bani puterea creste ;)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus