Miercuri,
26.06.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Premierul a cerut a doua oară demisia sibianului care conduce Compania de drumuri. “Nu comentez“

Premierul a cerut a doua oară demisia sibianului care conduce Compania de drumuri. “Nu comentez“

Premierul Viorica Dăncilă a cerut, marți după-amiaza, demiterea lui Narcis Neaga, sibianul care conduce Compania națională de administrare a infrastructurii rutiere. Este pentru a doua oară când premierul face această solicitare în ultimele 24 de ore.

Înaintea ședinței de Guvern de marți, premierul Viorica Dăncilă a anunțat că solicită ministrului Transporturilor să-l demită pe Narcis Neaga din postul de director general, motivând că sub conducerea lui au fost blocate în mod nejustificat mai multe proiecte. Solicitarea fost formulată, mai întâi, în cursul serii de luni. “Premierul a solicitat explicații cu privire la întârzierile de proiectare și execuție pentru tronsoanele 2 și 3 ale Autostrăzii Sibiu-Pitești, precum și la întârzierea lansării procedurii de execuție pentru tronsonul 4 al aceluiași proiect. Totodată, șeful Executivului a cerut să-i fie prezentate explicații cu privire la faptul că nu a fost relansată procedura de licitație pentru execuția secțiunilor 3 și 4 din Drumul expres Pitești-Craiova, ca urmare a contestării procedurilor inițiale“, se arată într-un comunicat emis de Guvernul României în cursul serii de luni.

Potrivit acestui document, nemulțumirile “ferme“ ale Vioricăi Dăncilă sunt generate și de “dezinformările în legătură cu stadiul lucrărilor pentru loturile 3 și 4 ale Autostrăzii Lugoj-Deja, asumate a fi finalizate la sfârșitul anului 2018“.

Practic, cele de mai sus o determină pe Dăncilă să considere că CNAIR are un management slab, care gestionează întârzieri nejustificate în implementarea unor proiecte. “Având în vedere determinarea Guvernului de a nu mai admite întârzieri în realizarea investițiilor, prim-ministrul Viorica Dăncilă a cerut ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, revocarea lui Narcis Neaga din funcția de director general interimar al CNAIR“, se mai arată în comunicatul de luni seară.

“Nu comentez“

Turnul Sfatului a solicitat o reacție din partea lui Narcis Neaga, urmare a declarațiilor celei care conduce Executivul României. “Nu comentez declarațiile Premierului“, a fost răspunsul lui Neaga.

Din martie 2018, Narcis Neaga este la al doilea mandat de director general al Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere. A mai ocupat această funcție în perioada 2013 – 2015, fiind demis de ministrul Transporturilor din acea vreme, Dan Costescu. Fostul mandat al lui Narcis Neaga a avut și are efecte directe asupra sibienilor: în 2014, Neaga a fost cel care și-a asumat deschiderea circulației pe lotul 3 al autostrăzii Orăștie – Sibiu (cel dintre Cunța și Săliște). Decizia lui Neaga a fost considerată una cu încărcătură politică, din moment ce deschiderea circulației a fost făcută cu două zile înainte de alegerile prezidențiale pentru care candida Victor Ponta, premierul de atunci al României. Iar deschiderea a fost făcută în condițiile în care calitatea lucrărilor era pusă sub semnul întrebărilor. De altfel, la zece zile de la deschiderea lucrărilor calea de rulare a început să fie brăzdată de fisuri pe o porțiune de câteva zeci de metri. Porțiune care, nouă luni mai târziu, a fost demolată.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Un PSDist mandru

Acum 4 ani

Inca un ‘lucru bine facut’ !
Raspunde

HOP

Acum 4 ani

pe talentatul asta de n-a construit nici macar un garaj vreti sa-l dati ca pe un gunoi afara ? sa va fie rusine !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus