Miercuri,
23.06.2021
Cer Senin
Acum
21°C

Concursul pentru postul de secretar al județului: a mai rămas un singur candidat

Concursul pentru postul de secretar al județului: a mai rămas un singur candidat

După evaluarea lucrărilor de la proba scrisă și după perioada de contestații, în concursul pentru postul de secretar al județului Sibiu a mai rămas un singur candidat: Ioan-Radu Răceu.

Proba scrisă din cadrul concursului amintit a avut loc la mijlocul săptămânii trecute. Din cei patru candidați, unul a lipsit (Ioan Bădilă), iar alți doi (Eugen Miclea și Bogdan Văcaru) au fost declarați respinși, lucrările lor fiind notate sub baremul 70 de puncte. Nici în urma contestației depusă de Bogdan Văcaru lucrurile nu s-au modificat, singurul candidat rămas să se prezinte la ultima probă, cea a interviului, fiind Ioan-Radu Răceu (notat cu 89,2 la proba scrisă). Ioan-Radu Răceu a fost consilier juridic în cadrul Administrației județene a finanțelor publice, de anul trecut plecând prin transfer ca șef de serviciu în structurile centrale. Răceu va trebui să se prezinte la proba interviului în cursul zilei de miercuri, 17 iulie.

Fără secretar de trei ani. Deși salariul e de 3.000 de euro

Consiliul Județean Sibiu nu mai are secretar din primăvara lui 2016, atunci când Iordan Nicola s-a retras din motive de sănătate. A fost înlocuit, temporar, de consilierul juridic Cristina Linde. După pensionarea acesteia, în cursul lunii februarie 2018, postul de secretar a fost ocupat – la fel, temporar – de Rodica Țârlea, cea care a fost și subprefect al județului, în perioada 2006 – 2008. De anul trecut au fost organizate două concursuri pentru ocuparea postului ocupat temporar, însă fiecare din aceste concursuri s-a încheiat fără ca vreun candidat să treacă de toate probele. Postul de secretar al județului este recompensat, în acest moment, cu un salariu de bază de 14.352 de lei (echivalentul a aproximativ 3.000 de euro).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus