Sâmbătă,
25.09.2021
Cer Senin
Acum
11°C

Proiect de 4,3 mil. de lei. Ambulatoriul Spitalului județean va fi dotat cu zeci de echipamente

Proiect de 4,3 mil. de lei. Ambulatoriul Spitalului județean va fi dotat cu zeci de echipamente

De la un echipament de radiografie standard cu detector digital la – o premieră pentru Sibiu – un aparat care măsoară densitatea osoasă, Ambulatoriul Spitalului județean urmează să fie dotat cu zeci de echipamente, în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene nerambursabile.

După ce, în exercițiul financiar european trecut, clădirea Ambulatoriului județean a fost reabilitată, autoritățile sibiene au obținut acum noi fonduri europene pentru dotarea cabinetelor modernizate în urmă cu șase ani. Contractul de finanțare nerambursabilă a fost semnat la începutul acestei luni, având valoarea de 3,01 milioane de lei (restul până la 4,3 milioane de lei este acoperit din fonduri guvernamentale și județene). “Ambulatoriul va fi dotat foarte bine. Va fi achiziționat și un aparat osteodensitometru DXA, care măsoară densitatea osoasă, un aparat care nu exista până acum la Sibiu și care este foarte util în depistarea cazurilor de osteoporoză“, arată Cornel Benchea, managerul Spitalului județean Sibiu. În lista echipamentelor cu care vor fi dotate 15 din cele 26 de cabinete de specialitate din cadrul Ambulatoriului județean mai intră și ecografe (unul mobil, unul doppler color, unul multidisciplinar pentru gastroenterologie etc), defibrilatoare, o masă chirurgicală multifuncțională, dermatoscop, endoscop, un autokeratorefactometru pentru oftalmologie, colposcop, lampă sciatică și așa mai departe. Totodată, achizițiile prevăzute în cadrul proiectului includ și mobilier pentru cabinete și echipamente din zona IT. Proiectul are termen de finalizare luna martie a anului viitor. “Credem că achizițiile vor fi finalizate, în totalitate, în cursul anului viitor“, apreciază reprezentanții Spitalului Județean Sibiu.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus