Luni,
20.05.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Trif, acuzat că a angajat ilegal la minister o fostă colegă de la Garda de Mediu

Trif, acuzat că a angajat ilegal la minister o fostă colegă de la Garda de Mediu

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, este acuzat că a angajat-o pe Georgiana Băjenaru, actuala șefă a Serviciului de achiziții publice din Ministerul Turismului, cu încălcarea legii. Potrivit Agenției Naționale a Funcționarilor Publici (ANFP), cu ocazia unui concurs pentru o funcție superioară, în dreptul candidaturii lui Băjenaru apare o mențiune a ANFP, potrivit căreia aceasta nu are dreptul să ocupe o funcție publică pentru că a fost destituită anterior din motive disciplinare, anunță G4Media.ro.

Informația a fost făcută publică chiar de Ministerul Turismului, pe pagina care promova Concursul pentru ocuparea funcţiei publice de director general al Direcţiei generale marketing şi dezvoltare, desfășurat în luna iunie (Linkul este aici, între timp a dispărut observația). Unul dintre cei înscriși la concurs a fost chiar Georgiana Băjenaru, dar în dreptul său apărea observația că nu a îndeplinit condiția prevăzută de art. 54 lit.i) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici. Or, prevederea la care ANFP face trimitere era clară: Poate ocupa o funcţie publică persoana care nu a fost destituită dintr-o funcţie publică sau nu i-a încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani.

Georgia Băjenaru este, potrivit declarației de avere, șefa Serviciului de achiziții publice din Ministerul Turismului, iar anterior lucrase la Garda de Mediu, după cum arată aceeași declarație de avere. Astfel că ea a lucrat în ultimii ani în două instituții publice (Ministerul Turismului și Garda de Mediu), deși Agenția Națională a Funcționarilor Publici arată într-un document oficială că nu avea dreptul să ocupe o funcție publică.

Ministerul Turismului a refuzat să răspundă întrebărilor G4Media.ro legate de modul în care a fost angajată în instituție o persoană despre care ANFP susține că nu avea acest drept și arată într-un răspuns oficial că a respectat legea: ”Vă informăm că doamna Băjenaru Georgiana a fost angajată în instituția noastră prin modificarea raportului de serviciu, prin transfer, conform art. 87 alin. (2) lit.c) din Legea 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici, republicare, cu modificările și completările ulterioare. Precizam că transferul în interesul serviciului s-a făcut cu respectarea art. 90 alin (1) lit a), alin (2), alin (3), alin (4), alin (6) din Legea 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici, republicare, cu modificările și completările ulterioare”. Așadar, nici o referire în răspunsul oficial al Ministerului Turismului la problema ridicată de ANFP.

Bogdan Trif a fost ales sâmbătă președinte al PSD Sibiu.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

orecare

Acum 4 ani

Ce mare cascaval. Asa se fac angajarile in institutiile publice centrale. Oamenii simpli din popor nici nu viseaza ce colcaie prin ministere. Ce jivine gretoase analfabete ocupa functiile publice pe salarii speciale pensii speciale prime si stimulente lunare speciale. Merita sa te spetesti in privat cu 1000 lei lunar sa intretii leprele
Raspunde

Intre Bare

Acum 4 ani

Pai e ceva normal la trogloditii ajunsi in fruntea noastra sa isi angajeze hotii.........altfel daca ar angaja pe bune oameni cinstiti, le strica toata tesatura de contracte, amantlacuri, scheme de tras teapa la stat si asa mai departe... le trebuie "oameni de incredere", nu oameni capabili ! Cam asta e putrefactia statelor moderne, de-aia se prabusesc si UE si SUA... e ciclic, pana nu vine o nenorocire ceva sa-i curete nu-i scoti de-acolo. Sau ce credeti ca ar putea face acest trif daca n-ar sta degeaba si ar fura cu partidul pe la partid !?! Il percepeti asa ca fiind un om capabil macar sa dea cu matura ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus