Joi,
08.12.2022
Ploi Scurte
Acum
4°C

Scrisoare deschisă către directorul domeniului public

Scrisoare deschisă către directorul domeniului public

Domnule Director, Trebuie să spun că este dificil pentru mine să scriu această scrisoare deoarece eu sunt obișnuit să aduc puține elogii și să nu critic niciodată, dar am acumulat o mare furie față de dumneavoastră.

O mânie acumulată de ani de zile, de când, din nefericire pentru acest oraș ați fost numit responsabil al domeniului public. Probabil, în absența unei persoane capabile și responsabile, cineva a ales la întâmplare, aș spune prima persoană în ordine alfabetică sau mai degrabă ultima, având în vedere că vă numiți Vizantie. S-a înțeles imediat valoarea dvs., la scurt timp după ce ați fost instalat în funcție. Ați ținut să vă demonstrați imediat calitățile remarcabile făcându-mă să renunț la taburetul înalt din fața Piazzettei unde, câteodată ședeam pentru a supraveghea terasa sau câteodată ședea un chelner atent să observe clienții. Motivația: domeniul public nu autorizează un scaun în afara spațiului stabilit. S-a înțeles imediat valoarea dumneavoastră când, după discuții și certuri, am ajuns în fața viceprimarului, care, din fericire, mi-a luat apărarea spunându-vă că nu este corect să plătesc pentru umbra umbrelei, ci pentru suprafața ocupată efectiv. Ați dorit mult să faceți o demonstrație grandioasă a calităților și talentului dvs. în domeniul combinațiilor de culori și a bunului gust. Atât de mult încât, odată ce ați văzut o bucată de mobilier roșu în terasa mea, ați reacționat ca un taur în arena de luptă care vede mantia stacojie. Culorile dvs. preferate erau maro, gri șoricel, cenușiu cețos sau cel mult o culoare care nu este colorată, cu alte cuvinte fără viață. Deja obosit de a fi nevoit să accepte lucruri împotriva spiritului meu, împotriva bunului gust și a gustului meu, din care, permiteți-mi să vă spun că am și de vânzare, v-am răspuns că voi elimina mobilierul numai dacă primarul ar fi venit să-mi spună personal. Nu ați avut curajul să mergeți la primarul Iohannis să-i spuneți, așa că mobilierul a rămas la locul lui.

Am găsit o cale să fiu lăsat în pace. Așa că am început să pun fețe de masă înflorate, scaune colorate, mese potrivite cu culorile scaunelor. Terasa mea a devenit astfel pentru dvs. mantia purpurie din coridă. Când treceați prin fața terasei mele fornăiați ca un taur care vede mantia purpurie. Dar nu ați avut curajul să vorbiți cu primarul pentru că, dimpotrivă, mulți străini făceau fotografii, primeam multe complimente pentru un pic de culoare, creativitate și atât de mult bun gust. Toate lucrurile pe care, din păcate, dvs. nu le aveți. Idealul terasei pentru dvs. a fost puțin diferit de al meu, dvs. fiind inspirat mai degrabă de cabane de munte sau terase de la țară. Ați fi fost un director ideal pentru Alămor sau Arpaș, fără a ofensa aceste sate frumoase care mie îmi plac, dar care din punct de vedere cultural sunt foarte departe de capitala culturală europeană.

Pe scurt, disprețul nostru datează din vremurile vechi, aș fi îndrăznit să spun personal, dar trebuie să mă răzgândesc. În ultimul an marile dvs. calități s-au înmulțit și au explodat într-o asemenea măsură încât ați reușit să deveniți antipatic pentru toți operatorii din centrul orașului. Dvs. vedeți mantia roșie la oricine care, prin economiile și sacrificiile sale, reușește cu greu să treacă prin mii de dificultăți și să-și deschidă o afacere privată. Și, ca un taur, vă împotriviți cu toată forța. Eu v-aș defini pe un taur care a înnebunit, atât de mult încât azi toată lumea vă detestă, ca să nu spună că vă urăște, nu vă dați seama că l-ați multiplicat pe Gianfranco. Astăzi nu mă mai simt singur. Pot să scriu o astfel de scrisoare pentru că sunt sigur că toată lumea o va împărtăși. Obiectivul meu este să ajung la sensibilitatea D.nei Primar, pe care o respect din ziua în care ne-am adunat cu toții în sala de consiliu. Din acea întâlnire mi-am dat seama că dvs. raportați lucruri false primarului nostru, denaturați realitatea și scopul dvs. unic este acela de a face o impresie bună în fața autorităților. Dar, din fericire pentru mine, mânia mea s-a înmulțit. Trebuie să vă mulțumesc pentru asta. Pentru a încheia, vă mulțumesc de asemenea pentru faptul că cererea mea de a deschide terasa, în regulă din toate punctele de vedere, este blocată pe biroul dvs. de peste două săptămâni... Prin acest comportament nu faceți altceva decât să măriți mânia din fiecare dintre noi. Nu aveți nevoie să puneți un polițist în fața ușii domeniului public. Este nevoie doar ca primarul nostru, votat de noi, să-i asculte, în afară de dvs., pe cetățeni obișnuiți și pe operatorii economici care contribuie la bilanțul pozitiv și bogat al orașului.

Salutări de la toreadorul fără sabie!

Gianfranco Colonna

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

22 comentarii

Andrei

Acum 3 ani

O scrisoare mai frumaosa decat asta nici nu se putea ptr " taurul Vizante". Dar cred ca va trebui sa-i trimite-ti si traducertea.......Cunoscandu-l ( din situatii similare ) va pot garanta ca pentru el e " Rau ratusca ramurica ". Felicitari pentru felul in care ati atras atentia asupra unui subiect, chiar daca pentru unii pare banal, dar sunt multi astfel de functionari in institutia noastra din oras si mute alte situatii in care trebuie pus punctul pe " i ". Probabil, astfel de scrisori ( ca de intalniri tanti Fodor nu are timp), de la oameni " cu greutate " din Sibiu ar trebui sa primeasca si d-na Primar. Poate trebuie un pic de curaj.....
Raspunde

Anonymus

Acum 3 ani

frumos scris... din pacate insa in primaria sibiu asa sunt multi sefi de birouri si angajati care il loc sa isi faca treaba dimineata la prima ora merg la cafea si tigari si apoi o lalaie toata ziua ca vorba aia: timpul trece, leafa vine... actuala administratie din primaria sibiu este un fiasco total si un dezastru complet.
Raspunde

Irina

Acum 3 ani

O scrisoare foarte frumoasa, dar cred ca domnul caruia i va adresati nu prea intelege despre ce vorbiti dvs. Felicitari pentru curaj!!! Nu renuntati la ideile si visele dvs. Mult succes!!!
Raspunde

MM

Acum 3 ani

Despre ce curaj vorbim !? Trebuie să vină un macaronar bătrân (pe care, oricum nu-l intereseaza decât profitul) să vă spună niște adevăruri despre administrația locală. Încercați la mai toate serviciile primăriei și o să vedeți cum sunteți tratați. Boala lungă și veche. Urmează alegerile dar mă îndoiesc că se va schimba ceva. Pe unii șefi de servicii nu-i schimbă nici dracu...cât despre funcționarii de rând, timpul trece...LEAFA merge...
Raspunde

Pop

Acum 3 ani

Corect ! Suntem stresati cu tot felul de cereri absurde . Cine se supune , ok , cine nu ... merge mai departe nestingherit fara nicio repercusiune .Ex: Dupa ce am platit taxa de firma 17 ani , au venit acum sa ne spuna ca nu mai este in regula si ca trebuie facut un proiect de arhitectura , identic cu un proiect necesar pentru a construi un bloc . Unii si-au dat jos firma, unii nu ... rezultatul e acelasi : zero !
Raspunde

Andrei

Acum 3 ani

Nu am avut de-a face cu Vizante al tau, dar cine a avut de-a face cu tine Gianfranco, ca și colaborator nu ca și client, nu se uită la tine "in gura"...dar mă bucur că ți-ai găsit nașul Ps. pe tauri nu-i agita culoarea, ii agita capa care poate avea orice culoare...că și în cazul ăluia nu disting culorile ;)
Raspunde

konrat

Acum 3 ani

Sunt vecin cu acest individ pe nume Vizante; comportamentul, privirea, gesturile, sunt cele de 'taur'... Te poti lamuri de el si dupa cum parcheaza masina.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Serios?

Acum 3 ani

Și eu sunt vecin cu el și nu sunt de acord cu tine, parchează exact că toată lumea din bloc. Cum se comporta la serviciu nu știu, la bloc e civilizat. Dar sigur trebuie sa fie și hateri nu konrât?
Raspunde

El

Acum 3 ani

Gianfranco din Alamor! Brovoos! Hai ca imi place, esti tare!
Raspunde

Ne vedem la vot.......

Acum 3 ani

Toti sunt la fel, niste dumnezei mai mici care umbla dupa interese. Felicitari domnule pentru curajul totusi înjumătățit pentru ca si doamna Primar are o vina si una mare pentru ca lasa astfel de "yes man" in functii fara sa ia nici o atitudine. Parerea noastra nu conteaza indiferent de felul sesizarilor, o sa vedeti........Apropo de Vizantie cum poate un astfel de director sa ramana in functie cand de exemplu bariera de acces in piata mica nu a mers anul asta 4 luni, doar cine nu stia platea ca se deschidea oricum, sau cum se dau aprobarile la gheretele de inghetata de pe balcescu una fiind mai cu mot stie el a carui semidumnezeu sau cum foloseste personal masina institutie sau cel mai grav cum se comporta cu subalternii.
Raspunde

vecin cu Vizante

Acum 3 ani

Taurul, de cele mai multe ori, parcheaza exact acolo unde nu ar trebui sa parcheze cineva care are carnet de conducere obtinut "pe bune", adica nu la mai putin de 20m de intersectie.
Raspunde

O opinie

Acum 3 ani

Un bun profesionist nu se angajează la Primărie. La cine-i frică de concurența din privat alege să se facă că lucrează la stat unde locul de sigur, călduț și fără mare bătaie de cap.
Raspunde

Doru

Acum 3 ani

Va urmari profitul, ca daca nu, isi deschidea un muzeu, fara taxe, o fundatie... Dar nu profitul il urmaresc toti care au o afacere?? Aici sunt inclusi toti carciumarii din centru, toti urmaresc profitul. Dar sa compari Piazetta cu ce e pe Balcescu, terasele acelui bisnitar, cu terasa AmRing din piata mare, cu Unionul... nu se poate Normal sa te irite un asemenea dobitoc...
Raspunde

Nelutu

Acum 3 ani

A cauta sa faci profit, atita timp cit platesti taxe si esti onest , înseamna capitalism. In legatura cu d-l angajat la stat trebuie sa-i spuna cineva ca functia lui e trecatoare, e pus politic si ca ar putea face ceva bun sa-l tina minte sibienii in sensul bun al cuvintului. Nu e usor sa multumesti pe toti. Dar macar sa încerce. Poate asa primeste ordine de mai sus. Poate asta faci cînd ai o asemenea functie : crezi ca esti pe viata acolo . Eu zic sa vedem , poate se mai poate face ceva... Asta va spune unul care a avut de-a face cu cei de la domeniul public din 2007. Si asta nu in sensul bun.
Raspunde

Ageamiu

Acum 3 ani

Nelutule, ia ia-te tu demana cu gianfranco si veniti cu niste idei destepte de a face ceva in centru... de exemplu niste expozitii de arta sau ceva mai elevat......... nu veniti cu gainarii gen terase sau tonete de inghetata apoi plangeti-va ca nu va baga in seama primaria. NICI NU TREBUIE... orice prost poate veni cu asemenea idei, ori el crede ca daca se numeste gianfranco gata, stam toti cu picioarele cracanate in fata lui ?! Sa se duca la el la Italia acolo, daca nu-i convine, ca zau, cred ca sunt destui carciumari care sa-i ia locul si poate cu mai putine fite.
Raspunde

Mety

Acum 3 ani

Domnul Gianfranco să tacă că toată lumea din Primărie îl ține în brațe...altfel nu era ce este acum și nu făcea nici jumătate din profit. Toată primăria mănâncă pe la el...iar pe d-nul Vizantie îl țin în brațe același pile care îl țin și pe Gianfranco in Sibiu...Probabil nu stiu care să profite mai mult. Sibiul e un oraș mic...lucrurile se știu...
Raspunde

biciclist

Acum 3 ani

Au ingustat trotuarele, au distrus spatiul verde sa faca parcari. Acum ca au transformat tot Sibiul intr-o parcare mare, tot au mai gasit ceva locuri sa faca din ele parcari supraetajate... Ce va urma?? Transportul public in comun: au inlocuit floata de autobuze, dar cele noi circula la fel de rar ca cele vechi. Exemplu: autobuzul 13 circula din 20 in 20 minute la orele de varf, si din ora in ora in weekenduri. Si nu e singurul. Deci nu ai alternativa, decat sa-ti folosesti masina pentru a te deplasa in parcarea uriasa numita orasul Sibiu - la care a lucrat din greu Vizantie & Co (si au primit si premii pentru asta!).
Raspunde

Nelutu

Acum 3 ani

Ageamiu' tot ageamiu ! In centru nu mai trebuie sa faci nimic . Trebuie sa pastrezi totul cum a fost inainte . Dar tu poate ai crescut la periferie, mai ... ce inseamna pentru tine ,,elevat" ? Ce expozitii ? De carte ? De cultul pesonalitatii ? Culinare ? Sa asezi pestele la loc de cinste ? Eu cred ca pe tine te cheama Vizantie ,dar nu vrei sa-ti dai numele ! Pentru mine esti "geamiu " . Fara A .
Raspunde

Deutsche Welle

Acum 3 ani

...oare numa natarai mai avem in Sibiu ??
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus