Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
4°C

Fiba Europe Cup: BC CSU Sibiu își cunoaște adversarii

Fiba Europe Cup: BC CSU Sibiu își cunoaște adversarii

Tragerea la sorți a grupelor FIBA Europe Cup a avut loc astăzi, la Munchen. Meciurile sunt programate să înceapă în 23 octombrie, iar galben-albaștrii vor disputa prima partidă în deplasare. În acest moment, BC CSU Sibiu își cunoaște cu siguranță unul și probabil cel mai puternic dintre adversarii din grupa D - formația turcă Bahcesehir Istanbul.

În sezonul regulat al Fiba Europe Cup, BC CSU Sibiu a fost repartizată în Grupa D și va întâlni următoarele echipe:

- Cap de serie va fi învinsa din turul 2 al Basketball Champions League - Inter Bratislava (campioana Slovaciei) / Fribourg Olympic (campioana Elveției) vs Telekom Bonn (Locul 7, Germania);

- Bahcesehir (locul 9 - Turcia);

- învinsa din Turul 1 preliminar Basketball Champions League dintre FALCO Szobathely (campioana Ungariei) și CSM Oradea

Programul partidelor este:

Meciul 1:  Falco / Oradea-BC CSU Sibiu (Oct 23)

Meciul 2: BC CSU Sibiu- Inter Bratislava / Fribourg vs Telekom (Oct 30)

Meciul 3: BC CSU Sibiu- Bahcesehir (Noi 6)

Meciul 4: BC CSU Sibiu -Falco / Oradea (Noi 13)

Meciul 5: Inter / Fribourg vs Telekom- BC CSU Sibiu (Noi 20)

Meciul 6: Bahcesehir -BC CSU Sibiu (Noi 27)

Formația turcă Bahcesehir Istanbul este probabil unul dintre cei mai puternici dintre adversarii din grupa D, spun oficialii BC CSU Sibiu.

Echipa este pregătită de grecul Stefanos Dedas și a terminat sezonul trecut pe locul 9 în puternica BSL. Până în acest moment, turcii au anunțat transferurile următorilor jucători străini:

- Cameron Clark (extremă, 2.01 m; vine de la Le Mans  și a fost campion al Franței cu această echipă în 2017, an în care a fost principalul marcator Pro A; a mai jucat la Chalon, în Israel la Nahariya și în Italia la Vanoli Cremona)

- Dwight Hardy: PG, 1.88m; all-star al Turciei în 2016 pe vremea când juca la Trabzonspor; a mai evoluat la Avellino, Virtus Bologna, Galatasary și Limoges; va fi pentru a doua oară când vine în România - în 2015 pierdea la București cu Trabzonspor în Eurocup)

- Trae Golden: fundaș, 1.88 metri; a jucat în ultimii ani la Le Porter (Franța) și la Avtodor Saratov (VTB)

-Mangok Mathiang: pivot, 2.08 metri; absolvent Louisville, a jucat la Vanoli Cremona în ultimul sezon.

Rămâne de văzut dacă Marcus Slaughter (34 de ani, extremă de forță, 2.03m), cel experimentat jucător din sezonul trecut, va rămâne la echipă. El a jucat de-a lungul carierei pentru nume ca Real Madrid, Miami Heat, Hapoel Jerusalem sau Brose Basket. A câștigat Euroliga în 2015 și are toate trofeele posibile în Spania și Germania! Bahcesehir Koleji Instabul va juca meciurile din sezonul viitor în Besiktas Arena - 3200 locuri.

 

Foto: Dragoș Dumitru

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus