Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Turcii vor să construiască a treia variantă ocolitoare a județului

Turcii vor să construiască a treia variantă ocolitoare a județului

După Sibiu și Avrig, și Mediașul ar putea avea o centură ocolitoare. Asta dacă singura ofertă depusă de o firmă turcească ce vrea să intre pe piața construcțiilor din România va fi acceptată de autorități.

După mai multe contestații pe tema documentației de licitație și mai multe prelungiri de termene, Compania de administrare a infrastructurii rutiere din România (CNAIR) anunță că pentru proiectarea și construirea centurii ocolitoare a Mediașului a fost depusă o ofertă. Aceasta aparține unei firme de familie din Turcia - Bergiz İnşaat Anonim Şirketi. Potrivit informațiilor postate pe site-ul societății, aceasta ar fi prima lucrare de construcții pe care firma înființată în 1975 intenționează să o realizeze în România.

După deschiderea ofertei și verificarea actelor de conformitate, autoritățile centrale vor verifica oferta tehnică depusă. După eventualele clarificări necesare, în cazul în care ofera tehnică este declarată conformă, va fi deschisă și oferta financiară. Dacă și aceasta va fi acceptată, urmează semnarea contractului și emiterea ordinului de începere.

Centura ocolitoare a Mediașului riscă să rămână mulți ani doar un desen Centura ocolitoare a Mediașului riscă să rămână mulți ani doar un desen

Proiectul variantei ocolitoare a Mediașului a fost contestat încă de la recenta lansare a procedurii de atribuire a lucrărilor de proiectare și execuție, din cauza studiului de fezabilitate pus la dispoziție. Acest studiu a fost elaborat în urmă cu 15 ani, firmele contestatoare considerând că este dificil de proiectat și, mai apoi, executat o astfel de lucrare. ”În lungime de 8,5 km, varianta de ocolire a municipiului Mediaș va asigura o conexiune paralelă cu DN14, care va permite tranzitul traficului greu pe trei direcții principale (Sibiu, Sighișoara și Târnăveni), ocolind localitatea. Valoarea estimată a contractului este de 125.739.114 lei, fără TVA. Durata contractului este de 30 luni, din care șase luni perioada de proiectare care include Proiectul pentru Autorizația de construire și 24 luni perioada de execuție a lucrărilor”, se arată într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului de către CNAIR.

Citește și Licitație pentru proști. Cea mai nouă centură ocolitoare din Sibiu moare înainte de a se naște: “și ilegală, și incompletă“

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

HOP

Acum 4 ani

ptr. stiinta voastra Avrig-ul din anii 80 are centura,impotentii astia nu-s in stare de nimic !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus