Miercuri,
27.01.2021
Ninsori Usoare
Acum
0°C

Un fulger a blocat ceasul din cel mai înalt turn al Sibiului

Un fulger a blocat ceasul din cel mai înalt turn al Sibiului

O parte din componentele electronice ale ceasului din turnul Bisericii Evanghelice din Piața Huet s-au defectat din cauza unui fulger.

Ceasul din cel mai înalt turn al Sibiului, cel al bisericii cu hramul “Sfânta Maria“ din Piața Huet, a rămas blocat la ora 12:00. Acest lucru s-a petrecut în timpul unei furtuni care a avut loc la Sibiu în urmă cu aproximativ trei săptămâni. “Aparatura electronică a ceasului din turn a fost afectată de un trăsnet. Cel mai probabil s-a creat un câmp electrostatic foarte puternic în zonă, iar ceasul a preluat din energia fulgerului, chiar dacă există un sistem de paratrăsnet. Costurile de reparație nu sunt foarte mari. De 25 de ani de când lucrez aici, eu nu țin minte să se fi întâmplat așa ceva“, spune Victor Drăgan, responsabilul de implementarea noului proiect finanțat din fonduri europene pentru reabilitarea bisericii în jurul căreia s-a dezvoltat Sibiul.

Echipamentele care trebuie schimbate urmează să sosească la Sibiu în cel mult zece zile, astfel încât ceasul va fi repornit în următoarele aproximativ două săptămâni.

Cu o înălțime de aproximativ 74 de metri, turnul din Piața Huet este cea mai înaltă clădire din Sibiu și al doilea turn, ca înălțime, din Transilvania. Actualul ceas amplasat în turn datează din 1881, iar în 2004 a fost restaurat, fiindu-i instalat, totodată, un sistem electronic care reglează funcționarea ceasului în funcție de informațiile recepționate via satelit.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Till Eulenspiegel

Acum 1 an

O fi batut Gottu' un apropo subtil..Sa le stea ceasu' asa,din senin?
Raspunde

Noe

Acum 1 an

E demential comentariul tau ....am ras cu lacrimi!!! Asa ceva.....
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Anamarya Ceapraga

Acum 1 an

Dumnezeu e sus si vede, sibieni mandrii!
Raspunde

Iooo

Acum 1 an

Clar!! ;)
Raspunde

X

Acum 1 an

@turnul sfatului - Biserica evanghelica CA din Piața Huet, nu poarta niciun hram. De la 1544 este o biserica reformata.
Raspunde

Hermanndorf

Acum 1 an

Eventual evanghelica de confesiune augustana. (CA) Reforma protestanta imbraca mai multe denominatiuni. Sasii au imbratisat confesiunea augustana a bisericii evanghelice luterane, iar o mare parte din maghiarii din Ro, biserica reformata calvina. Hramul Sfanta Maria este din vremea initiala a bisericii, romano catolice. Hramul nu dispare, el ramane pentru totdeauna, prin consacrarea altarului cu acest hram.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus