Marţi,
28.11.2023
Cer Senin
Acum
9°C

Unde a ajuns sibianul care a pornit într-un raliu spre Mongolia cu o Dacia

Unde a ajuns sibianul care a pornit într-un raliu spre Mongolia cu o Dacia

De 8 zile sibianul Valentin Dragomir se află într-un raliu inedit, urmând să parcurgă în total peste 20.000 de km. Linia de finish este în Ulan Ude, Rusia. Inițial, mașinile opreau oficial în capitala Mongoliei, Ulan Bator, însă din cauza taxelor legate de importul automobilelor, s-a decis mutarea liniei de finish în orașul rusesc.

Valentin Dragomir are 38 de ani, s-a născut și crescut în Sibiu și ne-a spus că visează să participe la acest raliu de aproximativ 5 ani. Raliul Mongoliei a fost demarat în anul 2004, la el participând inițial șase echipe dintre care patru au finalizat cursa. Peste 2 ani numărul participanților a ajuns la 167 – 117 dintre ele au ajuns la final. Cursa începe în Europa, mai exact în Cehia.

Cu 4 zile în urmă Valentin Dragomir și cu ceialalți colegi români care s-au înscris în cursă au intrat pe teritoriul Asiei. Acesta a descris cum a fost traseul și ce i-a impresionat cel mai mult pe turci atunci când a tranzitat orașul Istanbul.

„În sfârșit am intrat în Asia, simțim asta din plin, deoarece nu mai găsim gram de alcool la benzinarii și magazine, dar #rezistam, ultimele 3 zile au fost obositoare și într-un ritm alert, am colectat câteva zâmbete, am vizitat câteva chestii frumoase, dar mai important am cunoscut oameni faini (până la urmă,acesta e scopul). Caravana noastră este formată dintr-un echipaj britanico-irlandez, un echipaj italian ce cară cu ei 50 kg de spaghete

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus