Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Premierul Bulgariei spune că turiștii români sunt necivilizați și răspândesc boli: Merg, mănâncă, aruncă!

Premierul Bulgariei spune că turiștii români sunt necivilizați și răspândesc boli: Merg, mănâncă, aruncă!

Turiștii români care vizitează Bulgaria reprezintă una din cauzele principale pentru răspândirea pestei porcine în țara vecină, anunță premierul Borisov.

Premierul bulgar, Boiko Borisov, a participat la o reuniune de urgenţă a factorilor responsabili din domeniul autorităţii sanitar veterinare cu crescătorii de porci din nordul ţării, unde a declarat că turiștii români sunt principalii vinovați de răspândirea virusului pestei porcine, informează Info Sud-Est.

Întâlnirea a avut loc la Pazardjik, în contextul în care pesta porcină africană a decimat, de câteva luni, efective de zeci de mii de animale în fermele individuale şi colective din cea mai mare parte a jumătăţii nordice a Bulgariei.

Boiko Borisov a declarat mass-mediei bulgare, preluat de cotidienele „Sega” şi „Dnevnik”, la 2 august, că „turiştii români care ajung în Bulgaria sunt principalii responsabili pentru răspândirea pestei porcine africane”. Şeful guvernului de la Sofia a argumentat prin lipsa educaţiei, în condiţiile în care „românii – susţine el – aruncă resturile alimentare pe marginea drumurilor, fără să folosească pubelele de gunoi”. „Merg, mănâncă, aruncă” a sintetizat Boiko Borisov comportamentul românilor în faţa fermierilor nemulţumiţi adunaţi la şedinţa cu demnitarii bulgari. Şeful guvernului de la Sofia a mai subliniat că, zilnic, aproximativ 5700 de autovehicule româneşti intră în Bulgaria pe Podul Prieteniei, de peste Dunăre, de la Giurgiu-Ruse, şi că acestea poartă vina răspândirii pestei porcine.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

13 comentarii

Stefan

Acum 4 ani

Noroc că v-au scos românii din mocirla! Sa nu treci prin satele lor din partea de nord, nord-vest că le plângi de milă! Nici sticla la ferestre n-au, că de tencuială nu poate fi vorba!
Raspunde

Wadim Korneliu

Acum 4 ani

Nu toti, doar pesedistii. Crypto comunisti sefi de scara de bloc, tigani, fosti- viitori puscariasi, sinecuristi debili prin spatele ghiseelor in diverse institutii.
Raspunde

Muc the little

Acum 4 ani

Cred ca are dreptate Premierul bulgar in ce priveste comportamentul alor nostrii. In ceea ce priveste Pesta Porcina si relatia de cauzalitate, asta ramane de vazut. ...
Raspunde

Nan

Acum 4 ani

Probabil ca are dreptate... dar si bulgarii sunt ghiolbani, doar n-ati vrea sa se inteleaga doua popoare de tarani corupti ale unor state esuate. Nu sunt esuate degeaba.
Raspunde

Elena

Acum 4 ani

Probabil are dreptate dar adevarul doare si deci sarim ca arsi sa-i raspundem in loc sa ne indreptam carentele de educatie si bun simt. Unii tin la tara lor nu le convine sa le-o umple de gunoaie niste necivilizati.
Raspunde

Mihai

Acum 4 ani

Dragilor, ignorați Bulgaria și pe bulgari si vizitați frumusețile patriei. Dacă vedeti vreun loc care nu se sufocă de gunoaie, peturi, folii samd sa-mi spuneti cum vreti. Adevarul doare, dar nici nu facem nimic!!
Raspunde

oIo

Acum 4 ani

dute la Costinesti, sau in general la marea neagra a Romanistanului, gesesti sub nasul tau kkt original romanesc. Daca vrei locuri frumoase mergi "peste hotare"
Raspunde

ilie

Acum 4 ani

Stefane nu mie rusine nici cu Romania cele ce subscrii tu sunt si in Romania.asa mai bine ciocul mai mic.
Raspunde

Viorica

Acum 4 ani

Vin chiar acum din Albena, pai d-le Premier, toate hotelurile dv jegoase sunt pline de ROMÂNI care va aduc zilnic mii de euro și dv știți ca în nici o stațiune nu poți întra fără sa plătești o TAXA de cel puțin 5 euro! Și la Cap Kiraklia, ca să putem întra într un mediu natural sa vedem focile în mare, am plătit taxa după taxa, la diverse bariere... Despre ce vorbim??? Pai fără ROMÂNI turismul vostru ar fi un mare 0!Pe baniiei nu mai contați EU VOI EVITA BULGARIA, la ce mi ați oferit!
Raspunde

Noe

Acum 4 ani

Pai bai bulgaroi cu ceafa groasa, oare i-ai vazut pe conationalii tai ce tranziteaza Romania catre si dinspre Vest? I-ai vazut cum se comporta ci ce ramane dupa cotetele lor pe roti? Pai bai prostovane, fara cei peste 1 milion de turisti romani anual ( statistici UE), v-ati putea caca pe turismul vostru...cine dracu mai vine la voi in afara de romani. O data sm fost acum cativa ani dar mi-a ajuns! Acum Ministrul de externe ar trebui sa il cheme de urgenta pe ambasadorul bulgar pt explicati si pentru a protesta vehement ( cei familiarizati cu diplomatia stiu ce inseamna)! Prost sa fie Romanii sa mai mearga la voi in concediu cand Grecia e 300 km mai la Sud!
Raspunde

rosu

Acum 4 ani

Reactie tipic romaneasca: daca te critica cineva, arati cu degetul catre altul care face la fel sau si mai rau. Asa, societatea asta nu se mai face bine neam-veac.
Raspunde

Anonymus

Acum 4 ani

eu recomand turistilor romania sa ocoleasca Bulgaria ca si destinatie turistica si sa mearga in alta parte sa vedem daca dupa un sezon in care nu mai merg romanii in turism la ei tot asa gandeste...
Raspunde

Andreea

Acum 4 ani

Ieri am ajuns la nisipurile de aur pt prima data dat am numai nemultumiri:( 1 am cautat rovineta de mi.au sarit capacele, un nene politist la circulație isi astepta prada...m.am dus la el si l.am intrebat de unde pot lua o rovineta cu bani cash pt ca nu aveam nimic pe card ...ma jur ca parca i.am dat in cap, s.a uitat lung la mine si intr.un final mi.a spus ca la posta x gasesc ; marlan totusi ca putea sa spuna din start si se facea ca nici engleza nu stie si tot ridica din umeri 2. Ajunse la nisipurile de haur, dupa o lunga cautare de camera la hotel x, hotel y, am gasit ne.am cazat. (Nu va spun ce camere urate puteti gasi in hoteluri, si la bunica la tara daca merg pereții sunt mai fini decat aici si nici nu trece curentul printre usi). 3. Astazi hai sa mergem la plaja....ma duc sa iau o bere 4 leva si un pepsi 4 leva, adica 8 leva si ciobanu fomist mi.a facut 2 bonuri....unu de 8 si unu de 1 leva (smeker tare baietasu ....lumanari sa.si ia de 1leva) i.am spus ca a gresit si ca tre sa.mi mai dea 1leva din 10 a zis ca berea coata 5 leva ....fie ciordelea 1 leva 4. Cand am ajuns de la plaja in fata hotelului surpriza ca nu mi.am gasit masina parcata ( am zis in sinea mea....ba poate am gresit strada ma uit mai bn....mai las.o dracu de treaba chiar nu e, masina disparuse)....ma duc la receptia hotelului si ma iau de aia de acolo, unde dracu e masina mea...evident ca ea a zis ca nu stie....am sunat la 112 am vb cu aia pana mi.au inchis tel in nas....bvo voua, am sunat la ambasada ro in bg si mi.a spus un domn ca noi nu avem nici o putere si sa merg la politie sa vb cu cei de acolo ca sunt 2 politisti romani detasati la post....am fost la politie si am intrebat de acei pol romani...vorbind cu 1 din ei a spus ca si alti colegi de ai lui au patit la fel si nu au ce sa faca... mi.a dat adresa unde sa merg sa platesc 74 leva sa.mi ridic masina....ala de unde am ridicat masina mi.a taiat chitanta, avea saracu ca nu pot sa.i spun altfel o stare din aia zeflemista...mi.au zgariat si masina la transport, in fine am plecat inapoi la hotel. Ma jur ca e prima si ultima data cand vin la bulgari nici tara lor nu mai vreau sa o tranzitez, ce dreacu au cu romanii???? Ei spun de noi ca aruncam ...era sa uit....ieri in drum spre nisipuri un sofer cu nr de bulgaria din fata mea a aruncat din masina un pahar pe geam in mers...stiti unde s.a dus paharul??? Pe capota omului care venea din sens opus ....tigani rapanosi ce sunt.... Facetile buzunarele mari ca ei au grija de noi....un rasism ca aici nu am vazut in nici o alta tara Abea astept sa plec maine si sa nu mai aud de ei
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus