Duminică,
09.05.2021
Cer Senin
Acum
17°C

Cum vrea producătorul sibian de transformatoare Retrasib să recupereze pierderi de milioane

Cum vrea producătorul sibian de transformatoare Retrasib să recupereze pierderi de milioane

Acționarii unuia dintre cei trei producători de transformatoare la nivel național, Retrasib Sibiu, au fost convocați în ședință pentru a decide, printre altele, reducerea capitalului social. Compania vrea să recupereze astfel anumite pierderi acumulate în anii anteriori.

Într-un raport al emitentului remis Bursei de Valori București se menționează că membrii Consiliului de Administraţie al Retrasib Sibiu (RTRA) au convocat Adunarea Generală a Acţionarilor pentru data de 6 septembrie. Pe ordinea de zi sunt incluse mai multe puncte, printre care aprobarea reducerii capitalulului social prin micşorarea numărului de acţiuni al companiei, scrie ziarul Bursa.

Acţionarii companiei vor avea pe masă reducerea capitalului societăţii cu suma de 9,879 milioane de lei, de la zece milioane de lei, la numai 0,12 milioane de lei, respectiv anularea a 98,796 milioane de acţiuni, cu o valoare nominală de un 0,1 lei, acţionarii urmând a fi compensaţi în baza unui preţ ce urmează a fi stabilit de CA conform criteriilor prevăzute de lege.

Din această sumă, acţionarii Retrasib vor trebui să aprobe acoperirea parţială a pierderii contabile cumulate la finele lui 2018, de 30,66 milioane de lei, diferenţa de 20,781 milioane de lei reprezentând ajustări la inflaţie a capitalului social.

Pe 23 august, administratorul Retrasib, dar și președintele CA, Jan Olscher, precum și membrii CA Heinrich Uekermann şi Harald Mayrhofer au demisionat din funcție, lucru ce va fi aprobat tot la ședința din 6 septembrie, după care acționarii vor alege prin vot secret noi administratori pentru o perioadă de 2 ani de la data desfăşurării adunării.

Ziarul Bursa precizează că din 2014, Retrasib este parte a grupului german SGB-SMIT International GmbH cu sediul în Regensburg, Bavaria (grupul fiind al treilea producător de transformatoare la nivel mondial, după ABB şi Siemens), care a fost preluat în 2017 de fondul american One Equity Partners, fostă divizie a băncii americane JP Morgan Chase. Tot din 2014, fabrica din Sibiu produce transformatoare pentru staţii electrice, cele mai mari având o capacitate maximă de 400 MVA şi 440 kV, după ce, în trecut, realiza doar reparaţii de transformatoare.

Cel mai important client local al producătorului sibian este Transelectrica, urmat de distribuitorii regionali de energie electrică.

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Viorel

Acum 1 an

O cloaca de incompetenți in frunte cu marea directoare tinuta in spate de tăticu. Pusa in functie pe criterii doar de ia știute.... Tipic romanesc.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus