Duminică,
17.10.2021
Light Intensity Drizzle
Acum
9°C

Bun venit în 2019: în Sibiu parcarea poate fi plătită cash, cu cardul, on-line sau cu telefonul

Bun venit în 2019: în Sibiu parcarea poate fi plătită cash, cu cardul, on-line sau cu telefonul

Autoritățile locale anunță finalizarea modernizării automatelor de parcare mai vechi, astfel încât și acestea să suporte aproape orice metodă de plată modernă.

Automatele de parcare din prima generație instalate în Sibiu (cele din zona centrului istoric și a pieței Cibin) au intrat într-un proces de modernizare care a fost finalizat săptămâna trecută, anunță reprezentanții Primăriei Sibiu. “Serviciul de Administrare a Domeniului Public a finalizat săptămâna trecută instalarea dispozitivelor de citire a cardurilor contactless și a celor de plată cu telefonul mobil prin sistemul NFC pe 37 de automate de plată a parcării situate în centrul istoric și în zona pieței agro-alimentare Cibin. Restul de automate achiziționate în perioada 2016-2018, au fost prevăzute cu astfel de dispozitive din fabricație“, se arată într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului de către Primăria Sibiu.

Practic, în acest moment parcarea în Sibiu poate fi plătită cash (cu monede sau bancnote), cu cardul clasic (prin inserarea acestuia în cititor), cu cardul prin sistem contactless sau cu telefonul mobil, prin sistemul NFC, prin apropierea telefonului de cititor. De la finele anului trecut, parcarea poate fi plătită în Sibiu și prin aplicația Parcare Sibiu, creată pentru telefoanele mobile. “Prin intermediul acesteia se poate face plata parcării cu cardul bancar, prin SMS sau prin credit preplătit. Aceasta oferă inclusiv posibilitatea obținerii abonamentului de parcare în format electronic, făcându-se și plata prin aceeași aplicație. De la intrarea în operare a aplicației și până în prezent aceasta a fost utilizată pentru un număr de 21.346 plăți/operațiuni“, precizează reprezentanții Primăriei.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus