Joi,
09.02.2023
Parțial Noros
Acum
-9°C

Fabrică nouă: Investiție de peste 3,4 de mil. de euro în județul Sibiu

Fabrică nouă: Investiție de peste 3,4 de mil. de euro în județul Sibiu

Danezii care controlează grupul de firme din spatele brandului Premium Porc anunță investiții de zeci de milioane euro într-un amplu proiect destinat creșterii porcilor, lângă Avrig.

Conform Zarului Financiar, Grupul danez Premium Porc este al doilea cel mai mare producător de carne de porc din românia și a investit 32,5 mil. euro în întreg proiectul, inclusiv în mărirea recentă capacităţii de producţie de la 400.000 de capete de porci/an la 600.000 de capete de porci pe an. O parte însemnată din investiţie a mers către construirea fabricii de nutreţuri combinate (FNC), deschisă în localitatea Avrig, din judeţul Sibiu.

Ambiţia grupului danez este să devină cel mai mare producător de carne de porc din România, poziţie deţinută în prezent de grupul Smithfield, controlat de investitori chinezi.

„Ne bucurăm să anunțăm finalizarea cu succes a celui mai ambițios proiect de expansiune pe care compania noastră l-a derulat în România, cu o investiție de 32,5 milioane de euro. Suntem mândri să fim un jucător important pe piața din România, contribuind la dezvoltarea unui sector agricol sustenabil, modern și la crearea de noi locuri de muncă și oportunități de dezvoltare în regiunile în care suntem prezenți. Scopul nostru este să contribuim la ridicarea standardelor în ceea ce privește producția locală de carne de porc. Credem că piața românească are un potențial uriaș și suntem hotărâți să investim în continuare și să ne aducem contribuția la dezvoltarea sectorului agricol din România”, a declarat Lars V. Drescher, CEO Premium Porc Group, citat de Forbes.ro.
Inaugurarea fabricii de la Avrig, județul Sibiu, face parte dintr-un proiect amplu al companiei Premium Porc Group, BraSib, demarat în anul 2017, în valoare totală de 32,5 milioane de euro. Proiectul a fost finanțat în urma unui împrumut primit de la patru bănci – UniCredit Bank, BCR, BRD Groupe Société Générale şi Raiffeisen Bank.

Premium-Porc-Group_FNC-Avrig-2_800x449-554x311

Proiectul BraSib a cuprins deschiderea unei ferme de 5,400 de scroafe în Brăila, precum și finanțarea achiziției și renovării unor unități de creștere și îngrășare în județele Brașov și Sibiu. Inaugurarea fabricii de nutrețuri combinate din Sibiu, în urma unei investiții de 3,4 milioane de euro, marchează finalizarea proiectului BraSib.

Grupul are afaceri de 70 mil. euro în România, nouă fabrici pe plan local, în şase judeţe şi aproximativ 500 de angajaţi. Fermele de porcine sunt în judeţele Brăila, Braşov, Constanţa, Olt, Sibiu şi Vrancea.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

7 comentarii

Cris

Acum 3 ani

Frumos din partea lor. Dar ca acei porci sa aibă o viața ca atare, sa trăiască afara pe pășuni, sa respire aer curat, sa facă mișcare , sa nască pe iarba sau pe pământ in loc de beton.... Este foarte dureros ce se întâmpla in toată Europa , cel puțin in Germania unde purceii sunt castrați barbarii fără anestezie.... Ca sa nu mai vorbim de transporturile chinuitoare unde atâtea animale sunt accidentate, sau sufocate din lipsa spațiului suficient sau moarte din lipsa apei , numai din cauza profitului, ca ar fi mai ieftin sa le transporți din Germania, sa le trasezi in Turcia , sa le congolezi in Georgia si sa le vinzi Dumnezeu știe unde. Sper ca vreodată pe aceasta planeta sa ne luam pedeapsa pentru toată suferința pe care o producem animalelor , numai pentru faptul ca vrem sa mâncam mai mult, mai ieftin , si iar mai mult si iar mai ieftin si important este ca familia si prietenii sa aibă burta plină când se întâlnesc la grătar ...
Raspunde

Cris

Acum 3 ani

Marele Gandhi a spus : Măreția si evoluția moralei unei națiuni se poate măsura in felul cum se comporta cu animalele. Acum câteva zile au arătat la televizor cum un preot ( un ratat , un primitiv si agresiv ) a legat un câine de mașina la târât si la rănit ca pedeapsa ca ar fi mușcat un băiat , exact l-am cateva zile de la Știrea din Sibiu cu un alt ratat primitiv care nu a mai avut loc in mașina pentru câine din cauza mutatului si a legat câinele de mașina , a fost rănit bine-nțeles etc... Cele 3 degete in jos sunteți din aceeași categorie , ratați , primitivi si buni de nimic, fără supărare :-)
Raspunde

Iuliana

Acum 3 ani

De ce trebuie sa vina străinii sa creasca porcii noștri,pe pamantul5nostru,cu oamenii noștri?? Si nu e greu se ghicit cine rămâne cu profitul cel mare....!!
Raspunde

Iuliana Gherman

Acum 3 ani

De ce trebuie sa vina străinii sa creasca porcii noștri,pe pamantul nostru,cu oamenii noștri?? Si nu e greu de ghicit cine rămâne cu profitul cel mare....!!
Raspunde

Doru

Acum 3 ani

Pentru ca romanii nu-s in stare. Ei beau bere la pet si merg la pacanele...
Raspunde

Ana

Acum 3 ani

Asta sa fie si cauza pentru aparitia pestei porcine ? In Braila le iau potcii oamenilor sin curte, pe motiv ca sunt bolnavi...
Raspunde

sibianca

Acum 3 ani

Aveti grija de judetele in care sunt frecvente boli ca pesta porcina.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus