Miercuri,
24.07.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Neagu acuză: Românii blocați în trafic, premierul Dăncilă în vizite cu elicopterul!

Neagu acuză: Românii blocați în trafic, premierul Dăncilă în vizite cu elicopterul!

Deputatul Nicolae Neagu somează Guvernul Dăncilă să accelereze toate procedurile pentru absorbția fondurilor europene și să termine lucrările la infrastrucura rutieră a țării. ”Aţi minţit la elaborarea bugetului că veţi absorbi miliarde de euro în decursul anului dar recunoasteţi la rectificarea bugetară că vom avea un nivel de absorbţie mai mic decât cel prognozat. (...) În vreme ce premierul României, doamna Vasilica Viorica Dăncilă se plimbă, cu elicopterul prin țară, milioane de români sunt blocați zi de zi în trafic, indiferent de traseul pe care ar dori să se deplaseze în țară. Cine este vinovat pentru dezastrul din infrastructură și pentru stadiul în care se află marile proiecte de infrastructură din țară?  La ora actuală, niciun proiect major de infrastructură, indiferent că este finanțat din fonduri europene sau beneficiază de altă formă de finanțare, nu a fost lansat de actuala guvernare. Guvernul este răspunzător pentru faptul că în continuare se întârzie, demararea urgentă a lucrărilor de modernizare a infrastructurii de transport rutier și feroviar, lucrări care ar fi vitale pentru reducerea numărului de accidentele grave, pentru siguranța șoferilor în trafic și pentru fluidizarea traficului din țară. Toate proiectele majore de infrastructură pentru care există finanțare europeană, sunt ținute blocate de actuala guvernare”, susține Neagu.

Liberalul spune că indiferent de ce tronson de autostradă s-ar discuta, toate sunt blocate ”şi Guvernul Dăncilă nu îşi doreşte să construiască o infrastructură modernă de transport”. ”Aceeaşi situaţie o regăsim şi în infrastructura feroviară! Miliarde de euro sunt puse la dispoziţie pentru finanţarea lucrărilor de modernizare a infrastructurii feroviare, dar pe coridorul pan - european de Constanţa la Curtici, nu a fost demarat niciun proiect de modernizare şi lucrările de asigurare a navigabilităţii Dunării sunt de asemenea blocate. PNL trage un semnal de alarmă şi somează Guvernul să accelereze toate procedurile pentru absorbția fondurilor europene. Aţi minţit la elaborarea bugetului că veţi absorbi miliarde de euro în decursul anului dar recunoasteţi la rectificarea bugetară că vom avea un nivel de absorbţie mai mic decât cel prognozat”, mai susține Neagu.

În opinia deputatului PNL, România riscă să piardă minim 10 miliarde de euro din fonduri europene, în cadrul exerciţiului financiar 2014- 2020. ”Dacă s-ar dori acești bani ar putea fi folosiţi pentru o infrastructură modernă, pentru spitale regionale și pentru modernizarea instituţiilor de învăţământ. (...) În ceea ce priveşte infrastructura judeţului Sibiu ne confruntăm an de an cu situaţii care trebuiau demult rezolvate: în lipsa autostrăzii Piteşti –Sibiu, sibienii îşi încep concediul în ţară petrecând ore întregi de aşteptare la cozile ce se întind pe zeci de km  la intersecţia DN1 cu DN7 (Braşov + Rm. Vâlcea) de la Bradu spre Sibiu, respectiv Boiţa- Tălmaciu spre Sibiu şi situaţia nu pare a fi rezolvată nici în următorii ani. În zona de nord a judeţului Sibiu întârzierea nepermisă a execuţiei centurii ocolitoare a Municipiului Mediaş, promisă de mult timp îî afectează zi de zi, atât pe medieşeni, cât şi pe cei care tranzitează sau vizitează frumosul oraş de pe Târnava”, a mai arătat Nicolae Neagu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

HOP

Acum 4 ani

ceva mai nou ? ca povesti,avem ,cum isi justifica acesti eroi, salariile? prin iesiri sporadice (la ziar ,ca da bine),fara idei ,fara initiative ...uite ca se poate...
Raspunde

Zoro

Acum 4 ani

Cand se plimba Iohanis saptamanal pe Valea Oltului si bloceaza traficul si asa blocat, nu vezi bai nea Neagu? Sau cand prietenul tau Basescu se plimba cu elicopterul cum era? Ce caracter ai bai nea Neagu.....
Raspunde

Sf.Gheorghe

Acum 4 ani

"Cand se plimba Iohanis saptamanal pe Valea Oltului" crezi ca Johannis nu-i scarba de oltenia ? Ce sa faca acolo ?
Raspunde

periscop

Acum 4 ani

Dacă dl. Neagu ar ajunge, cândva, premier, ar proceda la fel ca d-na Veorica și toți ceilalți predecesori ai acesteia.
Raspunde

un sibian vero

Acum 4 ani

am uitat sa te intreb ...ce functie urmaresti...din nou, de iesi asa la rampa cu discursuri pompoase inaionte de campanii electorale? Ca tu nu faci nimic degeaba ..toate cu un scop!!!Norocu nostru este ca ti se termina repede bateriile si avantul si nu trebuie sa te ascultam tot mandatul. Se va termina mandatul si vb cantecului ...ti-e frica, ti-e frica ca te trezesti singurica?!?!La cum te stim precis vei gasi pe cineva pe langa cara sa te aciuiesti sa lingi si sa manipulezi ca sa stai la caldurica in continuare sa iti duci somnul, imbatat de" realizarile" tale!!!
Raspunde

onemedia

Acum 4 ani

mai-mai! Dl. Neagu, dupa ce si-a savarsit opera la Metalcar, dupa ce s-a "scuipat si lins" cu colegii din PDL de care s-a despartit cand a trecut la PNL pt. ca apoi sa se reimprieteneasca sub steagul aceluiasi partid, acum are comentarii de facut. HAI PA!!!
Raspunde

Ionica

Acum 4 ani

Vai vai Neagule, se apropie campania, vrei sa mai castigi niste voturi . Dar eu va intreb,ce ati facut dumneavoastra pentru cetatenii acestei tari ? Tot caut peste tot realizari de-ale dvs si incredibil nu gasesc absolut nimic 0 nicht :)
Raspunde

etc

Acum 4 ani

Iar mi-ati cenzurat un comentariu. Nu era decat un proverb latinesc! Niet cultura!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus