Marţi,
28.09.2021
Ploi Scurte
Acum
14°C

Ce facem în weekend? Muzica va fi punctul forte al acestor zile

Ce facem în weekend? Muzica va fi punctul forte al acestor zile

În acest weekend muzica va răsuna din toate părțile Sibiului. Doritorii se pot relaxa ascultând muzică în Piața Mare, Muzeul Astra, Sub Arini, Biserica Evanghelică și Sala Thalia. În schimb, pentru cei ce se simt în formă, avem un night cross.

Vineri, 23 august

„Pizza by Tango” este aici ca de obicei pentru a ne oferi cea mai bună pizza. Cine vrea să se bucure de o masă gustoasă, trebuie să meargă până în Piața Mică din centrul orașului. Știți cum se spune „Dacă nu reuşeşti de prima dată, comandă pizza”.

Muzeul Astra vă așteaptă în acest weekend la Zilele Satului Hunedorean. Între 23 și 25 august, la Muzeul în aer liber Astra, sunteți așteptați de meșteri populari, produse tradiționale, folclor autentic și momente de neuitat. Evenimentul se va desfășura în zona Târgului de Țară a Muzeului în aer liber ASTRA din Dumbrava Sibiului, după un program zilnic cu începere de la ora 10:00 și până la ora 18:00. Veți putea admira ansamblurile folclorice „Hațegana”, „Junii Petrileni”, „Ritmuri Zărăndene”, a grupului de Tulnicărese din Bulzeștii de Sus, a îndrăgitului artist Bogdan Toma împreună cu „Grupul Instrumental Hunedorenii”, a poetului popular Cornelia Neaga și, nu în ultimul rând, a marelui maestru al taragotului Pera Bulz, numit de UNESCO „tezaur uman viu”.

ZSH.Astra

Festivalul Medieval „Cetăți Transilvane” cu tematica din acest an -  Blestemul Vrăjitoarei, vă așteaptă în Piața Mare pentru a vă face să vă simțiți ca în epoca medievală.  Cea de-a nouăsprezecea ediție a festivalului prezintă încercarea strămoșilor noștri din anul 1519 de a dezlega blestemul Despinei. Începând de astăzi, 23 august de la ora 11:00, timp de trei zile, până duminică, 25 august, Piața Mare din Sibiu va fi gazda personajelor istorice.

fest.medieval

În parcul Sub Arini sunteți invitați la cea de-a doua ediție a Focus in the Park. Pe lângă concertele celor mai titrate trupe locale, naționale și internaționale, vă puteți bucura și de evenimentele conexe precum Street Food in the Park, Craft Beer in the Park, Wine Garden in the Park dar și de o nouă zonă de festival intitulată „Focus Island". Clip de prezentare a artiștilor.

Focus

Mergem la Sala Thalia pentru Festivalul Internațional Capitala Muzicală, ediția a VII-a. Concurenții vor avea vârsta între 6 și 18 ani și se vor întrece în acest weekend în fiecare zi, începând cu ora 11:00.

salathalia

Muzeul Astra vă încurajează să participați la Night Cross Challenge, în această seară de la ora 20:00. Night Cross Challenge constă într-o cursă de alergare pe o distanță de 4,5 km, respectiv 9 km, startul fiind dat după înserare. Începând cu ediţia de anul trecut au fost introduse şi cursele copiilor. Traseul este marcat pe toată lungimea și se asigură supravegherea pe tot traseul de către personalul tehnic cu experienţă.

Sâmbătă, 24 august

Venim cu activități și pentru copii, în cadrul Atelierului de pictură pentru copii - „Căsuțe Colorate”. Copiii vor învăța să picteze căsuţe din ipsos inspirate din cromatica orașului. Oraşul Artiştilor este deschis în Piaţa Mică, în faţa Turnului Sfatului şi aşteaptă curioşii cu o galerie de artă adusă în stradă, cu ateliere de pictură amenajate în spaţiul public, cu workshop-uri pentru copii şi adulţi, cu ateliere cu părinţii şi chiar şi cu o bibliotecă din care puteţi răsfoi cărţi despre artă.

atelier

La Biserica Evanghelică sărbătorim aniversarea a 40 de ani a corului Cantores Vivaces, de la ora 18:00. Piese îndrăgite vor fi  interpretate de un cor deosebit: foști studenți din Cluj, care trăiesc acum în locuri diferite, se întâlnesc anual pentru a cânta împreună, pentru a 40-a oară.

cVV
Duminică, 25 august
Ne bucurăm de evenimentele deja începute, care au loc tot weekend-ul. Profităm de ultima zi liberă, înainte de o nouă săptămână plină.
Filmele de la Cinematograful ARTA pot fi consultate în programul atașat mai jos, iar orarul de la cinematograful Centrului Cultural Ion Besoiu sunt disponibile AICI.

Bianca Laura Lăpădat

de Bianca Laura Lăpădat

Sport, Sănătate Telefon: 0769 28 1942 E-mail: bianca[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus