Joi,
23.03.2023
Cer Senin
Acum
2°C

Contraziceri economice la FC Hermannstadt

Contraziceri economice la FC Hermannstadt

În urma celor două conferințe de presă susținute de fostul președinte executiv al FC Hermannstadt, Teodor Birț, și actualul președinte, Iuliu Mureșan, au apărut neclarități legate de datoriile clubului.

Cei doi s-au contrazis în declarații, spunând sume diferite cu o diferență considerabilă. Iuliu Mureșan a spus că mai sunt datorii către Finanțe și terți cu o valoare de aproximativ 100.000 Euro, iar Teodor Birț a spus că datoriile sunt mult mai mari, dar nu a vrut să precizeze suma.

iuliu muresan birt

Iuliu Mureșan a vorbit săptămâna trecută și de datoriile clubului, explicând ultimele plăți efectuate: „Datoriile către firma de pază și transport au fost achitate, nu se pune problema de datorii în acea direcție. În primul rând, noi încercăm să fim la zi cu plata jucătorilor pentru că treaba ne-o facem cu ei. Azi am plătit salariile jucătorilor și suntem la zi. Sunt în discuții niște prime care nu au fost scrise despre care eu nu prea țin cont. Mai avem ceva datorii către Finanțe și terți cu o valoare de aproximativ 100.000 Euro. Toate cheltuielile se încadrează la 3,5 mil. euro pe an. Am avut asigurări de la Consiliul Local și de la Primărie că ne vor susține în continuare, așa că nu ne facem griji în legătură cu banii acordați de către aceștia. Din ce știu, din micii sponsori nu a plecat nimeni până acum, dimpotrivă chiar vom mai semna câteva contracte în viitorul apropiat”.

Teodor Birț și-a spus și el părerea despre ceea ce înseamnă datorii în cadrul clubului, ieri la conferința de presă:

Am înțeles de la domnul Mureșan că, pe lângă faptul că am făcut o treabă foarte bună din punct de vedere sportiv, clubul acesta stă și foarte bine din punct de vedere financiar, mai există doar 100.000 de euro datorii. Mă mir! Eu știam că sunt multe datorii! Vorbeam mai devreme de niște credite, care sunt tot datorii din punctul meu de vedere. Dacă eu am reușit să las clubul acesta, după un an în Liga 1, cu 100.000 euro datorii, înseamnă că mă felicit, sunt un manager foarte bun. Eu cred că sunt datorii mai mari, dar e normal să fie, pentru că e foarte greu să aduci bani în fotbal”.
WhatsApp Image 2019-08-27 at 14.02.06
„Finanțarea, la acest club, în mare măsură este asigurată din credite. Nu este o problemă asta, nu suntem nici primul, nici ultimul club care primește bani din împrumuturi. Singurii bani care au rămas în club sunt cei pe care i-am primit pe Agenda Sportivă de la Primăria Municipiului Sibiu și de la sponsori. Ceilalți bani au venit cu titlul de împrumut. În momentul în care vin banii de la LPF, aceste împrumuturi se returnează, pentru că eu am făcut un lucru în care am crezut, am considerat că oamenii care împrumută clubul trebuie să şi aibă controlul asupra conturilor. Eu n-am avut niciun amestec în ceea ce înseamnă plăţi şi gestionarea banilor. Am lăsat acele persoane să gestioneze”, a completat fostul director executiv.
Teodor Birț continuă cu explicații în legătură cu posibilitățile de a utiliza acei bani. Acesta îi acuză pe creditori că au condiționat sumele împrumutate după bunul lor plac.
„Mai mult decât atât, este o problemă pentru că se condiţionează desfăşurarea activităţii ulterioare: „Mai pun bani dacă... Sau, nu mai pun bani dacă...!”. Sunt două persoane care au asigurat o mare parte din împrumuturi, respectiv domnul Rotar și domnul Băcilă. Sunt persoanele care, fiind mai prezente financiar în creditarea clubului, au inițiat această modificare. Există contracte de împrumut care se pot verifica oricând. E vorba de contracte de împrumut, nu acte de donație. Sunt creditori! Probabil și asta i-a deranjat, le-am explicat că, dacă împrumuți clubul, nu ești patron și nici finanțator”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Bianca Laura Lăpădat

de Bianca Laura Lăpădat

Sport, Sănătate Telefon: 0769 28 1942 E-mail: bianca[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus