Joi,
23.03.2023
Cer Senin
Acum
3°C

În Sibiu a fost autorizată provizoriu o nouă școală: va forma maiștri militari și subofițeri

În Sibiu a fost autorizată provizoriu o nouă școală: va forma maiștri militari și subofițeri

În municipiul Sibiu va funcționa, începând cu anul școlar 2019-2020, o nouă școală. Aceasta are profil militar, urmând să formeze maiștri militari și subofițeri și se află pe Bulevardul Vasile Milea.

Instituția se numește Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică Sibiu. Aceasta a fost înființată în decembrie 2018 printr-un ordin al  ministrului Apărării și autorizată să funcționeze provizoriu de către Ministerul Educației Naționale în luna iunie a acestui an.

Conform informațiilor prezentate de instituție, școala va asigura „formarea prin pregătire postliceală a maiștrilor militari din arma comunicații și informatică ca specialiști în exploatarea, repararea și întreținerea tehnicii și echipamentelor din dotare și a subofițerilor din arma comunicații și informatică ca luptători, lideri ai structurilor de la baza ierarhiei militare, în măsură să acceadă succesiv pe o treaptă superioară a carierei militare, potrivit nevoilor armatei și altor beneficiari, atât la pace, cât și la criză și război”.
Astfel, Inspectoratul Școlar Județean Sibiu a propus includerea noii instituții de învățământ în Rețeaua unităților de învățământ preuniversitar de stat autorizate/acreditate cu personalitate juridică din municipiul Sibiu. Nivelul de calificare al Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică Sibiu va fi postliceal/nivel 3 avansat, nivel 5; profilul - electronică automatizări, iar calificarea profesională - tehnician electronist telecomunicații. Pentru maiștri - profilul va fi electric, iar calificarea profesională - maistru telecomunicații.

scoala militara sibiu

Includerea noii instituții în rețeaua școlilor din municipul Sibiu se află pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Consiliului local Sibiu.

Odată cu aprobarea acestui proiect, în total, în municipul Sibiu vor fi autorizate/acreditate să funcționeze 51 de instituții de învățământ cu personalitate juridică de nivel preșcolar, primar, gimnazial, liceal, tehnic, vocațional sau profesional.

Conform cifrei de școlarizare, în instituție vor fi admiși maxim 234 de elevi pentru formarea maiștrilor militari și 60 de elevi pentru formarea subofițerilor, toate locurile fiind finanțate de la buget. Un procent de 25% din numărul total de locuri pentru formarea maiștrilor militari va fi rezervat absolvenților colegiilor militare liceale, declarat „neadmis” la programele de studii universitare de licență.

Conducerea școlii va fi asigurată de locotenent colonelul Laurențiu Irimia (împuternicit comandant al școlii), locotenent colonelul Gheorghe Goia (împuternicit locțiitorul comandantului) și locotenent colonelul Daniel Gheorghe Durdun (împuternicit șef de stat major)

Durata programelor de studii postlicealeorganizate de Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică Sibiu este de 1 an și 2 ani, în funcție de complexitatea calificărilor profesionale și a programelor acreditate sau autorizate, în acord cu standardele de performanță specifice funcțiilor pentru care se asigură pregătirea, precum și cu cerințele Ministerului Apărării Naționale. Concursul de admitere va fi organizat în perioada 1-4 septembrie 2019.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus