Miercuri,
22.09.2021
Ploi Scurte
Acum
8°C

Și PLUS Sibiu ia atitudine în privința concesionării terenului de la aeroport. ”Aeroportul Sibiu este, în primul rând, al sibienilor”

Și PLUS Sibiu ia atitudine în privința concesionării terenului de la aeroport. ”Aeroportul Sibiu este, în primul rând, al sibienilor”

Concesionarea fostei baze de elicoptere de la Aeroportul Sibiu către Camera de Comerț este tot mai departe, după ce opinia publică, dar și o parte din partidele politice, s-au opus proiectului. Astăzi, organizația PLUS Sibiu propune studii de specialitate ”actuale și pertinente” și atrage atenția că Aeroportul Sibiu este în primul rând al sibienilor. ”PLUS Sibiu invită instituțiile și organizațiile interesate la o dezbatere publică reală pentru a găsi cele mai bune soluții pentru Aeroportul Sibiu Filiala județeană PLUS Sibiu salută decizia CJ de retragere a proiectului de hotărâre privind concesionarea terenului aflat în apropierea Aeroportului Sibiu și invită toate părțile interesate la dialog pe tema viitorului aeroportului. PLUS Sibiu susține continuării dezvoltării în ritm accelerat a orașului Sibiu și a județului Sibiu, fiind necesare proiecte viabile, inteligente și integratorare, bazate pe nevoi și dezbateri constructive și transparente pentru identificarea soluțiilor optime, atât financiare cât și tehnice”, se arată într-un comunicat de presă semnat de președintele organizației, Raul Andrei Apostoiu.

Totodată, liderul PLUS solicită implicarea Primăriei Sibiu în acest proiect. ”Considerăm că sunt necesare studii de specialitate actuale și pertinente pentru a identifica potențialul și direcțiile de extindere vizând serviciile aeroportuare, cu participarea tuturor instituțiilor și organizațiilor implicate în procesul alegerii soluțiilor strategice. Este esențial ca toate studiile privind dezvoltarea durabilă, pe termen lung, a orașului, să fie luate în considerare în cadrul proiectelor de extindere a Aeroportului Sibiu. Cu toate că municipalitatea sibiană nu este proprietar al terenului în cauză, fără participarea reprezentanților acesteia la dezbateri pentru a integra viziunea de dezvoltare a orașului cu nevoia locală și regională de infrastructură de transport. Aeroportul Sibiu este, în primul rând, al sibienilor, iar administrarea acestui obiectiv extrem de important trebuie să țină cont și de punctul de vedere al administrației municipiului”, se mai arată în comunicat.

Există o petiție publică inițiată de omul de afaceri Ciprian Faraon, fost membru în Consiliul de Administrație al Aeroportului Sibiu, prin care se cere renunțarea la proiectul de hotărâre privind concesionarea. Atitudine publică împotriva proiectului a avut și USR Sibiu, dar și sindicatul Aeroportului Sibiu.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Calin

Acum 2 ani

”Aeroportul Sibiu este, în primul rând, al sibienilor” ... cu ce ma incanta pe mine , sibian ? Primesc ceva din cauza ca "in sibiu avem aeroport?" , sau fac altii bani o gramada din cauza asta ? Eu nu am primit nici macar bani de o bere pentru ca ”Aeroportul Sibiu este, în primul rând, al sibienilor” ... Voi ati primit ? Daca titlul nu era pus intre ghilimele dadem vina pe redactorul care la scris , dar asa , nu am ce sa mai zic .
Raspunde

hm

Acum 2 ani

oare tu esti dintre cei ce plang ca aeroportul din Sibiu nu are curse precum Clujul?....pai nici nu o sa aiba niciodata daca ii amputam si singurele posibilitati de extindere mestere...lucruri bune se pot face pentru aeroport...vointa sa fie!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus