Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

O iubită balerină din Sibiu s-a retras de pe scenă. Își deschide studio de balet pentru toate vârstele

O iubită balerină din Sibiu s-a retras de pe scenă. Își deschide studio de balet pentru toate vârstele

Iaela Buldan este de mulți ani una din cele mai apreciate balerine ale Sibiului. Acum însă a decis că este momentul să se transforme din artist în profesor. În curând, tânăra își va deschide propriul studio de balet pentru toate vârstele.

Iaela se gândea de mult timp să deschidă un studio de dans și pilates, însă momentul nu a fost niciodată potrivit. Dar acum, după șase ani de balet, tânăra spune că a venit timpul să treacă la o altă etapă a vieții ei.

„Ne-am gândit de mult să deschidem, doar că nu am avut prilejul potrivit, să spun așa.  Eu am lucrat cu copii și în București și întotdeauna mi-a plăcut. Și aici în Sibiu am colaborat cu cineva, iar de anul trecut ne-am gândit să deschidem. Acum, pentru că s-au făcut niște schimbări în Teatrul de Balet Sibiu, am spus că este momentul să mă retrag, după șase ani de balerină, și să trec la stadiul de profesor”, spune artista.
În principal, studio-ul va oferi cursuri de balet copiilor, însă Iaela spune că dacă cererea va exista, va fi formată o grupă și pentru adulți.
„În primul rând vom avea cursuri de balet pentru copii, adulți, orice vârste. Pentru adulți vom pregăti cursuri în funcție de cât de mare va fi cererea. Dacă reușim să facem o grupă, de ce nu. Știu multe persoane care mi-au spus că și-ar fi dorit să facă balet dar nu au început de mici și apoi nu au mai avut unde să facă”, explică aceasta.

Cursurile nu se opresc aici. Tânăra va mai oferi cursuri individuale pentru micuții care vor să facă balet de performanță, va lucra cu perechi de miri și va practica pilates.

„Avem și cursuri individuale pentru copiii care vor să facă performanță. Avem dansul mirilor și cursuri de pilates, pentru care sunt proaspăt inițiată. Pilatesul se face foarte puțin în mod corect în Sibiu. Există un singur studio adevărat de pilates și cred că merită să se mai facă încă într-un loc, mai ales dacă se practică așa cum trebuie. E nu doar sport dar și terapie. Tonifiază corpul intens. În zece ședințe chiar poți să simți o diferență, dar trebuie să faci constant ca să obții rezultate. Nu trebuie să mergi la pilates ca să slăbești în primul rând, ci ca să îți tonifici musculatura, dacă ai probleme cu postura, e ideal”, spune Iaela.

69302779_1790531721080322_363441236394115072_n

Se poate învăța balet la orice vârstă

Iaela îi încurajează pe adulții care și-ar dori să învețe balet, dar le e teamă să nu fie penibili. Oricine poate învăța, spune aceasta. Trebuie doar să îți dorești și să ai unde să înveți.

„La orice vârstă se poate învăța balet. Chiar cunosc multe persoane care spun că întotdeauna și-au dorit să învețe, dar nu au avut ocazia. Bineînțeles, când ești adult e foarte greu să faci performanță, dar se poate învăța de plăcere”, explică artista.
Pentru a reuși să deschidă studio-ul, Iaela a avut parte de ajutor de la cei dragi. În total, a investit până acum puțin peste 5.000 de Euro. „Am avut parte de mult ajutor din jur, am făcut eforturi din toate părțile și am investit cam 25.000 de lei până acum. Oarecum am depășit deja cât ne-am propus să alocăm, dar cu siguranță merită efortul. Cheltuielile vor continua cu siguranță, pentru că banii aceștia intră doar în deschidere”, spune aceasta.

69569645_2375762282637075_2298411702179332096_n

Cursurile vor fi împărțite pe toată durata săptămânii, inclusiv sâmbăta dacă va fi nevoie. Pilates se va practica luni, miercuri, vineri, iar copiii vor avea marți și joi, pe grupe. Dacă vor fi cereri pentru cursuri private, vor fi stabilite în funcție de orarul acesta.

Mai multe informații veți găsi și pe pagina de facebook a afacerii sau pe pagina oficială de internet.

69763093_916079605442148_1449710294585573376_n

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

HOP

Acum 4 ani

laudabila initiativa,succes !
Raspunde

tanti marioara

Acum 4 ani

Vreau si eu!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus