Vineri,
23.04.2021
Innorat
Acum
9°C

Modernizarea infrastructurii turistice în stațiunea balneară Ocna Sibiului a fost scoasă la licitație

Modernizarea infrastructurii turistice în stațiunea balneară Ocna Sibiului a fost scoasă la licitație

Modernizarea infrastructurii turistice în stațiunea balneară Ocna Sibiului a fost scoasă la licitație. Termenul final pentru depunerea ofertelor este data de 23 septembrie, iar valoarea estimată a contractului, aproape 5 milioane lei.

Operatorii economici interesați să modernizeze infrastructura rutieră și cea de agrement din stațiunea balneară Ocna Sibiului sunt așteptați să își depună oferta până în data de 23 septembrie 2019. Valoarea estimată a contractului pentru execuția lucrărilor este de 4.911.397,07 lei fără TVA.

Investiția se realizează în cadrul proiectul ”Dezvoltarea infrastructurii turistice în stațiunea balneoclimaterică Ocna Sibiului”  pentru care Primăria Orașului Ocna Sibiului, în parteneriat cu Consiliul Județean Sibiu, a obținut fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.

Valoarea totală a proiectului este de 19.613.388,30 lei, inclusiv TVA, din care valoarea cheltuielilor eligibile este de 16.671.380,05 lei. Parteneriatul dintre Unitatea Administrativ Teritorială Ocna Sibiului, în calitate de lider, și Unitatea Administrativ Teritorială Județul Sibiu, în calitate de partener, trebuie să asigure o contribuţie proprie totală de 2% din valoarea totală eligibilă a proiectului și anume suma de 392.267,77 lei.

Proiectul presupune modernizarea infrastructurii rutiere în lungime de 3.106 ml și realizarea unei parcări în suprafață de 5.560 mp. Este vorba despre străzile Lacului, Sărăturii, Trecătoarei, Podului, Alămorului și Reabilitarea DJ 106 B (străzile Salinelor, Mihai Eminescu, Mândrii și De Jos) și despre extinderea parcării de la intrarea în stațiune.

De asemenea, va fi reabilitată infrastructura de agrement de utilitate publică prin amenajarea unei zone de agrement și sport pentru sănătate și a  parcului „Statuia Minerului”. Vor fi amenajate Lacul Pânzelor, Lacul fără fund și Lacul Verde, precum și un teren de joacă în zona locuințelor ANL.

Detaliile despre acest proiect sunt puse la dispoziție pe site-ul Consiliului Județean Sibiu:

http://www.cjsibiu.ro/wp-content/uploads/2019/02/Informare-III-proiect-postare-site-CJS-februarie-2019.pdf

Comentarii

2 comentarii

POSTASU

Acum 1 an

FELICITARI pentru ce se face la Ocna , dar mai ganditi-va si la amaratii aia de la TPOARCEA, care si ei platesc taxe si impozite si tariesc ca cei din lumea treia, fara apa ,fara canalizare fara drumuri prin sat, etc. Chiar asa de greu va e sa demarati un proiect a se rezolva aceste probleme ?
Raspunde

Traian

Acum 1 an

De 9 ani dela deschiderea zonei de agrement modernizata frecventez in sezonul cald aceasta locatie. Câțiva ani era o plăcere fiecare sejur. Dar tot de câțiva ani în coace totul lada de dorit. Bilete scumpe. Mancare scumpa. Dușuri defecte. Scări și platforme de lemn făcute praf. Lipsa totala de copaci si de umbră. Zona de budism arata si ea deplorabil. Unde sunt acei gospodari și edilii ai "Litoralului Ardealului" ? Ce mai? Dezamăgire totala. Poate ca de data aceasta veti reusi sa va spălați rusinea si sa dati o nouă fata stațiunii. Păcat de bogăția zonei: apa, sare, nămol.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus