Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

Protecția Consumatorului a sancționat IKEA și Fan Curier, printre alții, în urma numeroaselor plângeri ale clienților

Protecția Consumatorului a sancționat IKEA și Fan Curier, printre alții, în urma numeroaselor plângeri ale clienților

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a sanctionat contraventional cu avertisment operatorii economici EVOLUTION PREST SYSTEMS SRL (EVOMAG), STUDIO MODERNA SA, JUMBO E.C.R. SRL, IKEA ROMANIA SA., CRISTIAN 76 TOUR SRL și FAN CURIER EXPRESS SRL ca urmare a numarului mare de reclamatii inregistrate la Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor al Municipiului Bucuresti.
Abateriile constatate au vizat printre altele si nerespectarea termenelor privind livrare produselor, a montarii aparatelor de aer conditionat, aducerea la conformitate a produselor aflate in perioada de garantie, intarzierea livrarii coletelor, refuzul dreptului de denuntare a contractului in 14 zile (conform OUG34/2014), precum si nerespectarea termenelor de restituire a contravalorii a pachetelor de servicii turistice asumate prin contract.
Actiunea de control a fost demarată în urma sesizărilor și s-a finalizat cu stabilirea urmatoarelor termene:
- termenul de raspuns la sesizare va fi de maxim 48 ore; - termenul de livrare al produselor : maxim 15 zile de la data achizitionarii iar termenul de montaj al aparatelor de aer conditionat de maxim 7 zile de la datata achitarii serviciului; - toate termenele angajate de operatorul economic anuntate pe site cat si spatiul de vinzare al puctelor de lucru vor fi respectate operatorul economic va intreprinde toate demersurile pentru aducerea la indeplinire a celor mentionate anterior; - respectarea termenelor de restituire a contravalorii pachetelor de servicii turistice asumate prin contract; - respectarea conditiilor generale privind furnizarea serviciilor postale, respectiv respectarea timpilor de livrare pentru toate tipurile de servicii postale interne si internationale, inclusiv termenele de returnare a contravalorii trimiterilor postale catre expeditor ( sumele colectate de la destinatar ).
„Acțiunea va continua pana cand  toți operatorii economici vor înțelege să depună diligențele necesare pentru a veni în întâmpinarea necesităților consumatorilor” a precizat Horia-Miron Constantinescu, presedinte ANPC.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus