Miercuri,
15.07.2020
Innorat
Acum
12°C

Treceri de pietoni iluminate inteligent pentru siguranța pietonilor

03 Septembrie 2019 16:28

Treceri de pietoni iluminate inteligent pentru siguranța pietonilor

Încă un proiect selectat pentru finanțare în cadrul programului de bugetare participativă 2018 a prins contur: iluminarea inteligentă a unor treceri de pietoni pentru creșterea siguranței în trafic.

Într-o primă etapă a fost realizat un proiect pilot prin amenajarea sistemului de iluminat inteligent la patru treceri de pietoni considerate cu risc ridicat din cauza volumului mare de trafic, iluminatul special urmând să fie pus în funcțiune în toate cele patru locații în următoarele zile:

  • trei treceri de pietoni de pe bulevardul Vasile Milea: una la intersecția cu strada Mirăslău, una la intersecția cu strada Oituz și una în dreptul ieșirii secundare de la sediul Inspectoratului Județean de Poliție.
  • o trecere de pietoni pe șoseaua Alba Iulia, în dreptul stației de combustibil ARAL.
Sistemul de iluminare inteligentă constă în amplasarea unor stâlpi de iluminat care se prelungesc deasupra carosabilului, cu corpuri de iluminat LED. Pe lângă corpurile de iluminat cu LED, pe acești stâlpi sunt montate și indicatoare rutiere “Trecere de pietoni” cu iluminare interioară, pentru o semnalizare mai bună a acestora.

trecere inteligentă 2

Sistemul include și senzori de mișcare. Atunci când un pieton se angajează în traversarea trecerii, intensitatea iluminatului cu LED de deasupra trecerii va crește pentru o vizibilitate sporită.

Datorită tuturor acestor măsuri, pietonii care traversează vor fi mai vizibili pentru șoferi pe timp de noapte.

Investiția în amenajarea sistemului inteligent de iluminat la cele patru treceri înseamnă o investiție de 283.000 lei din partea Primăriei Sibiu.

Comentarii

11 comentarii

Eu

Acum 10 luni

In sfarsit!
Raspunde

Robert

Acum 10 luni

E o idee f buna! Dar cred că era mai util că toate trecerile de pietoni sa fie dotate cu semafoare cu buton. Așa s.ar putea obișnui și pietonii să aștepte și să se asigure măcar o secundă!
Raspunde

gfd

Acum 10 luni

Bine ca sunt trecerile inteligente. Pentru ca cei care le-au montat acolo nu stiu cat de inteligentii sunt. S-au interesat ce latime are trotuarul de pe Milea si care este raza de actiune a senzorului de miscare? :)
Raspunde

McD

Acum 10 luni

..am crezut ca veti monta pe carosabil niste benzi colorate LED care-si schimba culoarea atunci cand este detectata prezenta unui pieton,,,ceea ce faceti acum este o poveste mai veche din anii 1995, cand erau aceleasi instalatii suspendate pe drumurile din Sibiu dar cu alte corpri de iluminat, rezultatele au fost satisfacatoare...montati mai bune semafoare activate de catre pietoni la astfel de treceri si veti vedea rezultatele!!!
Raspunde

sibianu' excedentar

Acum 10 luni

Semafoarele cu buton ar fi fost o solutie mult mai buna pt Milea si Alba Iulia unde volumul de trafic este foarte mare. In alte locuri poate s-ar fi potrivit mai bine. In plus...60 000 de euro pt 4 treceri => 15 000 de euro / trecere Adica : 2 stalpi + 2 senzori+ 2 lampi led+ 2 indicatoare = 15 000 euro....afacere buna...as vrea sa lucrez si eu cu primaria..... In fine ... bine ca le-au facut si asa ... ca oricum suntem PE EXCEDENT !!! :-)
Raspunde

me345

Acum 10 luni

Excelent. Daca s.ar extinde in toate catunele din toata romania ar fi super!
Raspunde

Sofer

Acum 10 luni

Foarte bine ce a rezultat, dar siguranța pietonilor și astfel de masuri trebuiau luate de primăria SB și politia rutiera din propria inițiativa și nu sa vina de la cetățeni. ani de zile au stat și încă stau trecerile nevopsite.
Raspunde

un sibian

Acum 10 luni

care e partea "inteligenta" aici??? bani multi in buzunatul celor de la Luxten!!!
Raspunde

Totusi semafoare cu buton

Acum 10 luni

Mult mai sigura pentru pietoni era montarea unor semafoare cu buton in locul acestui "sistem inteligent de iluminat", mai ales ca pe acele artere de circulatie multi circula cu viteza peste limita legala! Poate in viitorul apropiat si niste radare fixe!
Raspunde

wut

Acum 10 luni

poate ca totusi, nu! :)
Raspunde

adi

Acum 10 luni

Mai nimerita era o campanie sustinuta de informare si constientizare a pietonilor! Poate afla ca trecerea de pietoni e doar locul pe unde au voie sa traverseze, si nu o prelungire a trotuarului!!! Pietonii au unele obligatii inainte de a traversa, foarte clar prevazute de codul rutier! Dar nu am vazut niciun politist sa verifice indeplinirea acestor obligatii, si sa sanctioneze nerespectarea lor...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus