Miercuri,
27.01.2021
Parțial Noros
Acum
-1°C

ISU Sibiu a început pregătirile pentru începerea unui nou an școlar

ISU Sibiu a început pregătirile pentru începerea unui nou an școlar

Au început pregătirile Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu, pentru ca elevii să fie în siguranță în noul an școlar. Reprezentanții ISU Sibiu desfășoară în aceste zile activități pentru creșterea nivelului de siguranță la incendiu în unitățile de învățământ de pe raza județului.

Într-un comunicat transmis de către ISU, putem observa statistici în legătură cu situația unităților de învățământ din județul Sibiu.

„Centralizarea informațiilor relevă faptul că pentru 39 de unități de învățământ este necesară obținerea autorizației de securitate la incendiu, iar alte 26 au obținut avizul care stă la baza realizării unor modificări constructive în interiorul școlilor sau se află în proces de autorizare, celelalte fiind autorizate deja. De asemenea, situația a evidențiat că de la începutul acestui an 5 de unități școlare au obținut autorizația de securitate la incendiu”, a transmis purtătoarea de cuvânt,  Alina Voina.
Specialiștii din cadrul Inspecției de Prevenire desfășoară activități de îndrumare și control la toate unitățile de învățământ de pe raza județului.

Pe timpul controalelor, principalele aspecte urmărite de personalul specializat sunt: asigurarea permanentă a condiţiilor de evacuare a persoanelor, funcţionarea iluminatului de securitate pentru evacuare, exploatarea corectă a centralelor termice și a coșurilor de evacuare a fumului, existența și funcționarea stingătoarele de incendiu și a rețelelor de hidranți interiori, existenţa şi funcţionarea mijloacelor speciale de detectare, semnalizare, alarmare și stingere a incendiilor.

„Odată cu începerea anului școlar, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru ” al județului Sibiu va intensifica acțiunile de îndrumare și control la aceste categorii de obiective și va continua organizarea exercițiilor destinate formării comportamentului preventiv specific tipurilor de risc, pentru elevi și cadre didactice”, au completat aceștia.

Vizualizari: 693

Bianca Laura Lăpădat

de Bianca Laura Lăpădat

Sport, Sănătate Telefon: 0769 28 1942 E-mail: bianca[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus