Duminică,
21.07.2024
Partial Noros
Acum
25°C

Ovidiu Ganț anunță că-i va cere demisia premierului Dăncilă

Ovidiu Ganț anunță că-i va cere demisia premierului Dăncilă

Deputatul FDGR Ovidiu Ganț i-a trimis premierului Viorica Dăncilă o solicitare prin care îi cere să se delimiteze de consilierii care au avut atacuri de-a lungul timpului la adresa președintelui Iohannis și a minorității germane și să-și ceară public scuze, în caz contrar îi va solicita demisia din fruntea Executivului. ”Anul trecut, consilierul dumneavoastră, Darius Vâlcov a lansat un atac inadmisibil la adresa Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, respectiv a minorității germane din România. Grupul Parlamentar al Minorităților naționale v-a solicitat demiterea individului printr-o scrisoare pe care ați ignorat-o. În calitate de deputat al acestei minorități v-am solicitat scuze publice, inclusiv printr-un protest formulat în cadrul ședinței Comisiei Mixte Româno-Germane din iunie. În cursul verii, consiliera dumneavoastră Varga Dana Rozalia, a comis o faptă similară, postând pe Facebook o mizerie, făcânt trimitere la apartenența etnică a domnului Președinte Iohannis asociindu-i imaginea cu cea a lui Adolf Hitler. În consecință, doamnă Prim-ministru, vă solicit următoarele: destituirea de îndată a acestei individe; scuze publice în calitate de prim-ministru, adresate minorității germane și Președintelui României. Dacă aceste lucruri nu se vor întâmpla, om trage concluzia că sunteți de acord cu cele postate de Vâlcov și Varga, consilierii dumneavoastră, și, deci orice dialog între minoritatea germană și Guvern rămâne imposibil, iar eu voi solicita public demisia dumneavoastră”, scrie Ganț în solicitare.

Darius Vâlcov, condamnat să plătească 20.000 de euro daune morale către FDGR

Darius Vâlcov, fost consilier al premierului Dăncilă, a fost condamnat în acest an de judecătoria Slatina pentru afectarea dreptului la imagine şi prestigiu Forumului Democrat al Germanilor din România. Vâlcov a fost obligat să achite 20.000 de euro daune morale către FDGR și să posteze pe pagina sa de Facebook decizia instanței. Fostul consilier al premierului a publicat pe Facebook, în septembrie 2018, un montaj în care apărea svastica şi textul “‘Medalia de onoare pentru Deutsche Volksgruppe in Rumanien” şi “Grupul Etnic German din România = Forumul Democrat al Germanilor”. Grupul Etnic German a fost declarat organizaţie nazistă.

Până acum, FDGR a câștigat în primă instanță mai multe procese intentate tot pentru calomnie. Procesul de reparare a prejudiciilor aduse imaginii publice împotriva lui Radu Golban, Cornel Nistorescu și Silviu Mănăstire, a fost câștigat de asemenea într-o primă instanță. Judecătoria București i-a obligat pe pârâți la plata de daune morale de 25.000 lei fiecare. ”Este deocamdată o decizie în prima instanță. Este al doilea proces pe care l-am câștigat, dar mai avem și altele pe rol. Cauzele le știți și dumneavoastră foarte bine, e vorba de tot felul de calomnii rostite de diverși domni. Banii pe care îi vom primi în instanță în urma acestor calomnii îi vom dona în scopuri caritabile”, a anunțat atunci președintele FDGR, Paul Jurgen Porr.

FDGR a mai câştigat un proces împotriva lui Ioan Scurtu, după ce acesta a publicat un articol în Cotidianul. Scurtu a trebuit să plătească 6.000 de lei, daune, FDGR. Și fostul ministru al Educației, Liviu Pop a fost dat în judecată de FGDR din aceeași cauză: calomnie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Voltaire

Acum 4 ani

Pontaj septembrie: anuntat ca voi cere demisia Veoricai.
Raspunde

Viorica Marioneta Mafiei PSD

Acum 4 ani

Vezi sa nu isi dea demisia sinecurista aia cu IQ de Congo.... ciuma rosie conduce Romania cu ea, cu Voiculescu, Ghita si "produsele", a se intelege dejectile lor... antenele si interpusii prin institutii.
Raspunde

realistul

Acum 4 ani

Cere si ti se va da! Chiar credeti ca Viorica isi da demisia pt. ca i-o cere un oarecare?!
Raspunde

Sile

Acum 4 ani

A lucrat si dl. Gant la ceva luna asta.cam putin in toate mandatele avute.ar trebui sa lase pe altii.
Raspunde

Deutsche Welle

Acum 4 ani

domnul Gant este mai cunoscut in Germania decat la el acasa in Ro !!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus