Joi,
13.08.2020
Cer Senin
Acum
14°C

Un pui de barză salvat în Slobozia și transportat cu Jandarmeria, ajunge în Sibiu după 400 de km

05 Septembrie 2019 13:32

Un pui de barză salvat în Slobozia și transportat cu Jandarmeria, ajunge în Sibiu după 400 de km

Asociația Prietenii Berzelor din Sibiu au făcut cunoscută povestea puiului de barză, Slobo, într-o postare pe Facebook. El a ajuns în Sibiu după ce a fost transportată de jandarmerie și s-a oprit pe la Fetești.

Fiecare pasăre care ajunge pe mâinle capabile ale Asociației Pietenii Berzelor are o poveste unică. Slobo este un pui de barză care a apărut duminică în Slobozia. Printr-un apel la 112 puiul a ajuns să fie pus în legătură cu Prietenii Berzelor și în acest mod să își înceapă călătoria din Slobozia spre Sibiu.

„A doua zi dis-de-dimineață a început nebunia telefoanelor, postărilor pe Facebook, distribuirilor în grupuri de protecția animalelor. Și nimic, nici un ajutor. Nu reușeam să găsim transport. Între timp pompierii păstrau legătura cu noi și se străduiau să hrănească puiul de barză. Ultima speranță în Slobozia era un domn de la DADP Slobozia. Vorbisem cu dânsul în urmă cu ceva timp pentru niște berze apărute în zonă. L-am sunat. Ne-a rugat să-l lăsăm un minut și ne-a sunat înapoi spunându-ne că ne ajută Jandarmeria Ialomița", spun Prietenii Berzelor în postarea de pe Facebook.

Puiul de barză a fost transportat de angajații Jandarmeriei Ialomița la Fetești. Cu ajutorul Mădălinei Enache, un vechi prieten al berzelor, Slobo a fost transportat spre Sibiu.

După mai multe telefoane și postări pe rețelele de socializare, Slobo a ajuns în Sibiu la ora șase dimineața. El va rămâne peste iarnă alături de Prietenii Berzelor, iar în primăvară va fi eliberat.

 

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

1 comentarii

Calin

Acum 11 luni

"Un pui de barză salvat în Slobozia și transportat cu Jandarmeria" ... asta inseamna ca avem o tara frumoasa , fara violente , fara scandalagii , fara violatori , fara interlopi si ca jandarmeria in lipsa de ocupatie , transporta berze dintr-un judet in altul cu masina de servici .. Oare au pornit si girofarul ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus