Amatori de mâncare asiatică din Sibiu, opriți-vă din tot ce faceți și luați aminte la degustătorul de serviciu din această săptămână, pentru că am găsit soluția ieșirii din depresia adâncă în care ne aflăm cu toții de când s-a închis restaurantul chinezesc de pe Victoriei.
De ani buni de zile când mă apuca pofta de mâncare asiatică mă gândeam cu groază că singura alternativă e Yummy Yang. Nu neapărat că ar fi o tragedie, pentru că am avut și momente în care am mâncat delicios la unul dintre cele 243 de restaurante pe care le-au plimbat prin Sibiu, ba în mall, ba în Piața Mare, ba la ușa mall-ului, acum la ciuperca din giratoriu ȘI în mall. Dar, în același timp, am trecut și prin niște eșecuri lamentabile. Ultimul, la câteva zile după deschiderea restaurantului din food-court-ul mall-ului când puiul dulce-acrișor pe care l-am comandat acolo n-am avut nici măcar curajul să îl cer la pachet, pur și simplu l-am lăsat acolo și am plecat. Și de-atunci nici n-am mai călcat pe acolo.
Tricky Noodles mi-au sărit în ochi pe Facebook iar singura fotografie pe care am văzut-o m-a convins măcar să încerc, că cine știe. Și bine am făcut. Eram vineri prin zonă, pe strada Lungă, cu o foame de lup la purtător. Plus că mă mai așteptau câteva guri înfometate în redacție, moment mai potrivit nu puteam găsi. E drept, m-am învârtit un pic la intersecția dintre Lungă și Gladiolelor până i-am nimerit, pentru că se vede că au deschis recent. La stradă încă nu este o firmă iar restaurantul împarte spațiul cu un magazin de cartier. Evident, de la bun început, că oamenii s-au pregătit mai degrabă pentru livrări și mai puțin pentru a-și aroga meritul de restaurant chinezesc. Dar, în cazul în care nu vreți să mâncați acasă sau la birou, sunt acolo și locuri suficiente pentru 10-12 persoane. Un meniu costă 19,5 lei și e compus dintr-o bază, noodles, orez cu legume sau cartofi cu 5 condimente în crustă picantă sau nepicantă. Lângă bază poți alege 8 variante de pui care sună foarte, foarte bine: dulce-picant, în crustă de piper și sos de stridii, în crustă cu aromă de barbecue, cu gust de lămâie dulce-acrișor, curry de pui, sweet and sour, în crustă de caramel cu susan sau în cinci condimente. Vegetarienii au la dispoziție tempura de legume și, în curând, curry vegan și samosa sau mix de veggie.
Am zis să încercăm cât mai multe așa că am comandat două porții de noodles, o porție de orez, pui în crustă de piper, în crustă de caramel și o porție de tempura de legume pentru alergicii la carne. Primul plus, ambalajul. Când am ajuns în redacție orezul era atât de fierbinte încât am așteptat un minut două să se răcească înainte să ne apucăm de mâncat. Până și cei mai critici colegi au fost pe spate, mâncarea a fost absolut excelentă. Legumele din tempura sunt surprinzătoare: crocante, condimentate perfect, cred că a fost prima dată când nu am compătimit vegetarienii. Și m-am servit din porție chiar de mai multe ori. Puiul cu caramel și susan a fost preferatul meu, combinația dulce-sărat mă fascinează de fiecare dată. Iar gustul puiului cu piper și sos de stridii nu l-am mai simțit niciodată, o combinație dulce-sărat-picant-iute senzațională. Iar pentru că am comandat cât pentru un sat mai mic am primit și câte o cutiuță din fiecare sos disponibil, soia, dulce acrișor, de legume și sweet chilli, ultimul dintre ele preferatul meu. Exact iuțeala aceea asiatică ce dispare precum apare. Orezul și tăiețeii au fost exact în același film cu restul preparatelor. Al dente, cu legume crocante, puse fără zgârcenie. Printre cei mai bine cheltuiți pe mâncare 58 și ceva de lei din viața mea. Îi găsiți pe Facebook sau la numărul de telefon 0773859118, încercați, că merită.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Tricky Noodles , Piata Mare , Yummy Yang
Vizualizari: 18365
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
Gigel
Acum 1 oră
Emil
Acum 1 oră
Bitt Dannman
Acum 1 oră
Adrian
Acum 1 oră
Emil