Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

”Scutul pădurii”: 165 kg de afine, confiscate

”Scutul pădurii”: 165 kg de afine, confiscate

Trei bărbați au rămas fără afinele strânse din pădure și au fost amendați cu 2000 de lei în urma unei acțiuni “Scutul pădurii”, desfășurate în Orlat, Gura Râului și Cristian. Acțiunea a fost organizată ieri de polițiștii Serviciului de Ordine Publică - Biroului Protecția Fondului Forestier și Piscicol.

În plus, mașina în care se deplasau cei trei și în care se aflau 165 kg de afine nu avea asigurare RCA, astfel încât s-a dispus reținerea plăcuțelor cu numerele de înmatriculare și a certificatului de înmatriculare. De aici a mai reieșit o nouă amendă, în valoare de 1.000 de lei.  Afinele se vând cu 18-20 de lei kg, astfel că valoarea fructelor confiscate depășește suma de 3.000 de lei.

Conform art. 17 din Legea 171/2010, este interzisă culegerea fructelor de pădure fără acordul proprietarului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

18 comentarii

wtf ??

Acum 4 ani

Pe bune ? oamenii culeg afine si fruncte si altele din padure de generatii intregi. Si-au gasit si “bravii” politisti pe cine sa traga la socoteala. Macar de-ar face excesul asta de zel cu cei ce fura padurea cu racoantele si le duc la Sebes.
Raspunde

tanti marioara

Acum 4 ani

Daca proprietarul n-are timp sau oameni care sa culeaga afinele, nu e pacat sa putrezeasca in loc sa ajunga pe mesele oamenilor? Culesul afinelor nu e o treaba simpla...
Raspunde

eu

Acum 4 ani

Bine ca nu sunt oprite camioanele cu lemn care coboara noaptea de pe cindrel si trec prin sate(rasinari, gura raului) cu farurile stinse si cu viteza mica sa nu faca galagie. Toti oamenii din aceste sate stiu de situatie, dar politia doarme la ora aia.
Raspunde

Madevil

Acum 4 ani

Comunitățile de țigani din jurul Sibiului din asta trăiesc în lunile de vara, nu fura, nu talharesc, munca la cules afine nu e chiar ușoară. Kilometri de bătut pe munte, greutăți de cărat. ..vreme schimbătoare. Încercați sa mergeți în cătunul Prislop , lângă Rasinari sa vedeți oameni chinuiți ....
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Anselm von Dadarlat

Acum 4 ani

Daca ar fi fost Dan Barna presedinte, cu siguranta furtul din padurile tarii nu ar fi existat!
Raspunde

Petru

Acum 4 ani

Sunt absolut convins ca DAN BARNA ar putea proteja afinele din padure. Asa ca JA LA VOTA MO si votati DAN BARNA. Cel putin o sa stim ca e la padure si nu la Miami Beach.
Raspunde

Alin

Acum 4 ani

Amenda pe fructe culese din padure??? O aberatie mai mare nu am auzit...si eu am cules saptamana tecuta niste mure, am facut dulcreata , oare sa ma prezint la sectie sa platesc amenda??? Incotro ne indreptam fratilor???
Raspunde

!!!!!

Acum 4 ani

Bine ca la cei care fac transport de persoane fara licenta...le dau 1500 de lei amenda si in 2 zile isi recuperaza bani...iar la amaratii care vand afine le da 2000 de lei.
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 4 ani

Probabil ca in timp ce scutierii forestieri amendau afinatorii,pe alt drum,tot forestier,se scurgeau brazii.Sa stie scutierii ca sunt unii degenerati care cutreiera padurile si prind fluturi,muste,tintari si alte fructe de padure,fara acordul apropitarului.Am aflat ceva nou:SOP-BPFFP poate confisca placutele de inmatriculare ale unui autovehicul care n-are RCA.Atentie la astia de la SOP-BPFFP: seamana cu politistii comunitari ( sunt imbracati ca ei,dau din picioare cind merg iar unii poarta par pe cap) da's adevarate hiare !
Raspunde

Alin

Acum 4 ani

Si apropo, Scutul Pdurii se ocupa cu "prevenirea și combaterea activităților ilegale de tăiere, transport și valorificare a materialului lemnos"....deci....din cate stiu afinele sunt fructe..
Raspunde

Alt Cetatean

Acum 4 ani

Toata stima pentru cei care aplica legea. Dar ar trebui să nu cădem în extreme si sa amendă ceva pentru care oamenii amarati au batut kilometri pe munte. Le confisti ceva din marfă si ii lasi si pe ei sa trăiască. Pentru asigurarea RCA trebuie aplicata legea
Raspunde

Confuzie

Acum 4 ani

Recoltarea pentru valorificare se face pe baza legislației în vigoare și a unor autorizații. În plus, există bune practici ce trebuie urmate de către culegători pentru a nu distruge vegetația și a nu exploata excesiv culturile (animalele sălbatice ar rămâne fără hrană). Nu în ultimul rând, există zone protejate unde culesul este interzis. Credeți că persoanele amendate respectau aceste reguli și au fost sancționate pe nedrept?
Raspunde

gospodina

Acum 4 ani

da, cred
Raspunde

Popa

Acum 4 ani

Ok , de acord . Dar sutele de motociclete Enduro care cutreiera muntii si distrug zeci de kg de afine , ce amenzi au primit ? Oare de ce RO este singura tara care permite circulatia lor ?!
Raspunde

andrei

Acum 4 ani

dacă urșii ar avea mai multe afine de mâncare, n-ar mai hoinări pe autostradă
Raspunde

Andrei

Acum 4 ani

Voi chiar nu pricepeti câți consumatori au rămas fără afinată??? Cerem dizolvarea parlamentului si alegeri anticipate! Si sa va ferească D-zeu sa citească consumatorul Traian Băsescu articolul ăsta! P.S. Asteptam articolul legat de confiscarea leusteanului si patrunjelului! Trăiască legea si ordinea publică!
Raspunde

Oleg Burca

Acum 3 ani

Sîntem sub ocupație, nebunii ne conduc.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus