Joi,
04.03.2021
Cer Senin
Acum
10°C

Klaus Iohannis:”Dacă vrem să avem oameni bine pregătiți și politicieni bine pregătiți, atunci trebuie să avem oameni educați”

Klaus Iohannis:”Dacă vrem să avem oameni bine pregătiți și politicieni bine pregătiți, atunci trebuie să avem oameni educați”

Președintele României, Klaus Iohannis, le-a transmis studenților participanți la evenimentul ”Future Skills & Future of Work”, organizat de Liga Studenţilor Români din Străinătate, că fără educație nu putem avea viitor. Iohannis a afirmat că educaţia are acum multe probleme care s-au cronicizat şi nu poate pregăti pentru viitor tinerii. ”Avem nevoie de oameni bine pregătiţi profesional, capabili să se adapteze rapid unei pieţe a muncii foarte dinamice”, a spus Iohannis.

Președintele a spus că există soluții. ”Eu cred că în România se poate și cred că avem această șansă, să găsim soluții. Nu am dezvoltat programul „România Educată”, și nu candidez în alegeri, și nu fac lucrurile pe care le fac fiindcă nu cred că se poate. Eu cred că se poate și vreau să fiu parte din soluție, să promovez soluția. Deci, da, se poate, însă, dacă cineva își imaginează că este simplu, atunci este într-o mare eroare. Nu este simplu deloc. Și dacă vrem să avem oameni bine pregătiți și politicieni bine pregătiți, politicieni care se ocupă de politici publice bune, care ajută societatea, care îl ajută pe românul de rând, atunci trebuie să avem oameni educați. Or, ca să avem oameni bine educați, trebuie să ne îngrijim de educație. Absolut orice domeniu pornește de la educație. Nu există niciun alt factor comparativ pentru societatea de mâine, dacă am lua importanța factorului respectiv.

Și da, cred că putem să găsim oameni, cred că schimbarea se va produce. Nu se va produce foarte repede. Auzim și acum tot felul de oameni care vin cu idei nemaiauzite și care vin cu soluții nemaivăzute. Cred că nu este așa de simplu. Cred că trebuie să punem mâna și să muncim, și noi, politicienii, și voi, studenții, și fiecare la locul lui de muncă”, a spus președintele.

”Ce să creadă conducerea unei companii dacă de azi pe mâine se schimbă regula?”

Președintele a explicat cu această ocazie și care este, din punctul său de vedere, motivul pentru care unele companii cu capital străin își externalizează profiturile. ”Nu este moral, și cu siguranță, pentru mulți este chiar foarte enervant dacă o mare companie încercă să externalizare profiturile, dar, pe de altă parte, dacă ne uităm la comportamentul statului, vorbim generic, în ultimii ani, ce să creadă conducerea unei companii dacă de azi pe mâine se schimbă regula, dacă pe azi pe mâine apare de tipul Ordonanța 114, dacă de azi pe mâine se schimă fundamental modul de impozitare, sau dacă de azi pe mâine se schimbă fundamental felul în care se percepe cotizația unui angajat pentru contribuția socială. E posibil ca liderii acelei companii să considere că, din păcate, România nu mai este un teren sigur și atunci apar astfel de tendințe. Și iată că ne întoarcem la povestea pe care încerc să o spun de când am ajuns Președinte, dacă vrem ca România să fie o țară prosperă, sigură, o țară care consideră echitatea socială o valoare de bază, atunci și politica statului, recte a celor care guvernează și celor care fac legi, să fie o politică înțeleaptă pentru toți din România, să fie o politică care creează un cadru stabil, sigur, predictibil și atunci toate celelalte lucruri pot fi ușor, ușor implementate”, a spus Klaus Iohannis.

Comentarii

9 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Leluşa Dede

Acum 1 an

Daca vrem sa redevenim o tara puternica si un neam mandru, vom vota un presedinte roman si ortodox! Hai, interzeceti-mi postarea pentru ca respir Romania si romanism!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Till Eulenspiegel

Acum 1 an

Vorba aia:Daca vrei da' nu poti te ajut,da' parca tot mai bine te-as medita ! Cu ''univesal basic income'' cum a ramas ?
Raspunde

Voltaire

Acum 1 an

Ai acasa o profesoara care preda 2 zile pe saptamana, poti incepe sa dezvolti acolo. Cringe.
Raspunde

sibianul

Acum 1 an

Bravo! Bun comentariu! Iti meriti pe deplin pseudonimul!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Raduku Tanasescu

Acum 1 an

Bravo, dle presedinte! Numai luati in seama orice Lelusa, noi va votam pentru inca 3 mandate cel putin!!!
Raspunde

electoratul pacalit

Acum 1 an

Voteaza-l tu cu neamul tau!
Raspunde

Geto dac

Acum 1 an

Vorbe Sasalaule cum au fost si a celorlalti 3 alogeni președinți puși de STS si BEC care la randul sau sunt aservite politicului străin. Primul lucru ai zis ca renunți la imunitate în secunda 2 dupa investire, ai promis rezolvarea situației românilor exilați "diaspora" numita impropriu. Minciuni marioneto, excursiile in Austria si USA le-ai plătit cu Dăncila din zacamintele offshore similare cu cele ale Norvegiei in care ei iau 80% redevente iar noi p..a in brate.
Raspunde

Verner din Heltau

Acum 1 an

educati ca tine mr president ? sa nu rad !
Raspunde

realistul

Acum 1 an

Dle presedinte, nu ziceti de 2 ori ! Daca oamenii vor fi educati, se vor destepta si nu se vor mai lasa manipulati si nu vor mai vota personaje asa cum ati fost dvs.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus