Joi,
01.12.2022
Partial Noros
Acum
4°C

Iohannis, mesaj de susținere pentru foștii deținuți politici. Aluzii la Liviu Dragnea

Iohannis, mesaj de susținere pentru foștii deținuți politici. Aluzii la Liviu Dragnea

În mesajul transmis astăzi de președintele Klaus Iohannis cu ocazia celui de-al XXVI-lea Congres al Asociației Foștilor Deținuți Politici și Victime ale Dictaturii din România nu sunt uitați unii politicieni condamnați recent care se autodenumesc deținuți politici. Președintele a făcut cu această ocazie aluzie la fostul lider al PSD, Liviu Dragnea. „Cred că e important să apărăm imaginea dumneavoastră de acte ultragiante de trivializare, așa cum este tentativa unor politicieni anchetați sau condamnați pentru acte de corupție de a se prezenta, fără rușine, drept deținuți politic”, a declarat șeful statului.

Președintele le-a mulțumit foștilor deținuți politici pentru că au contribuit la „renașterea speranței și a spiritului civic” și a criticat autoritățile pentru lipsa de implicare în omagierea eroilor și tragerea la răspundere a celor vinovați. „Renașterea speranței și a spiritului civic în România postcomunistă și-a avut deseori rădăcina în sacrificiul deținuților politic. Privind către jertfa lor, generațiile de astăzi înțeleg că nimic nu este mai de preț decât libertatea și democrația. (...) Datorită gesturilor dumneavoastră de mare demnitate și onoare din anii dictaturii, reprezentați repere pentru o Românie mai bună și mai dreaptă, pe care vrem să o construim în anii care vin”, a transmis președintele.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Voltaire

Acum 3 ani

Lipsa lui de fantezie Cu nimic nu ne uimeşte, Când am constatat că scrie Mult mai prost decât vorbeşte.
Raspunde

Deutsche Welle

Acum 3 ani

...bine zis Voltaire !
Raspunde

cetateanul neturmentat

Acum 3 ani

La asta-i bun domnul presedinte: la facut aluzii... In rest... dupa 4 ani si jumatate ce-a ramas in urma lui: dezbinare si ura..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus