Duminică,
20.06.2021
Cer Senin
Acum
14°C

Tabără pentru 20 de copii cu deficiențe, organizată în Sibiu și la lacurile de la Ocna

Tabără pentru 20 de copii cu deficiențe, organizată în Sibiu și la lacurile de la Ocna

Timp de o săptămână în Sibiu a fost organizată o tabără socială pentru 20 de copii cu deficiențe din municpiul Făgăraș, la inițiativa Arhiepiscopiei  Sibiului, care le-a pregătit un program amplu și distractiv.

Tabăra a fost organizată de Departamentul de asistență socială din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului în perioada 9-13 septembrie, fiind a cincea în cadrul Proiectului „Povești pentru suflet”. Potrivit reprezentanților Arhiepiscopiei, la tabără au participat 20 de copii cu deficiențe din cadrul Centrului de Plasament pentru copii cu deficiențe „Floare de colț” din Municipiul Făgăraș, județul Brașov.

Aceasta tabără s-a derulat în parteneriat cu Direcția Județeană de Sport și Tineret Sibiu, care a asigurat cazarea gratuită în cadrul Centrului de Agrement din localitatea Ocna Sibiului, și cu Asociația „Filantropia Ortodoxă” Sibiu care a pus la dispoziție masa caldă.

tabara sociala 1

„În aceste zile, copiii beneficiari au participat la numeroase ateliere interactive gastronomice, ateliere de mărgelit, jocuri interactive, drumeții, lecții de dans, jocuri de rol și acțiuni de prevenție în domeniul rutier. Toate aceste activități au fost coordonate de numeroase persoane voluntare, cadre didactice și reprezentanți ai instituțiilor publice, cu scopul de a le dezvolta copiilor aptitudinile practice, abilitățile școlare și competențele de comunicare”, ne-a spus inspectorul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, Marius Talmațchi.
Pe lângă activitățile menționate mai sus, copiii au vizitat Grădina Zoologică din Sibiu și Lacurile naturale sărate din localitatea Ocna Sibiului.

tabara sociala 3

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus