Joi,
29.09.2022
Cer Senin
Acum
19°C

Sibiul ar putea găzdui o nouă investiție auto

Sibiul ar putea găzdui o nouă investiție auto

Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, prin intermediul Invest România și ADR Centru a transmis în a doua parte a lunii august o serie de solicitări administrațiilor publice din județul Sibiu prin care se cer informații cu privire la terenurile mai mari de 20 de hectare disponibile în vederea unei posibile investiții în sectorul automotive.

Solicitările au mers către toate instituțiile din Regiunea Centru, discuțiile fiind continuate numai cu cei care au răspuns și s-au arătat interesați, arată reprezentanții ADR Centru.

”Toate administrațiile publice din județul Sibiu au primit această solicitare de a ne transmite dacă au locații mai mari de 20 de hectare pentru acest gen de investiții mari. Toate administrațiile au primit solicitarea, însă după aceea noi am continuat procedurile doar cu aceia care ne-au răspuns și ne-au transmis că au și că sunt interesați. Cu siguranță au transmis răspunsuri și din Sibiu, dar nu vă pot spune cine anume pentru că unii din administrație își țin aceste informații pentru ei. Pe de altă parte este și o clauză de confidențialitate, iar concurența este mare. Am primit răspunsuri de la administrații din județele Brașov, Sibiu, Alba și Mureș, asta vă pot confirma”, a declarat pentru Turnul Sfatului Nicolae Mărginean, directorul Departamentului Relații Publice și Comunicare.
Reporterul Turnul Sfatului a contactat reprezentanții Consiliului Județean Sibiu, aceștia menționând că instituția nu dispune de un asemenea teren și solicitările au mers, cel mai probabil, către primării. Reprezentanții Primăriei Sibiu nu au comentat informația.

Invest România are ca reprezentant pentru județele Sibiu, Brașov și Covasna pe Florin Luca, director al Agenției pentru IMM-uri, Investiții și Comerț cu sediul la Brașov. Acesta a explicat pentru Turnul Sfatului că toate comunicările pe tema acestei investiții de amploare s-au făcut la nivel instituțional la cel mai înalt nivel.

Conform publicației alba24.ro, care citează reprezentanți ai instituțiilor publice din județul vecin, amplasamentul viitoarei investiții se dorește a fi în apropierea unei autostrăzi, iar existenţa căii ferate în apropriere constituie un avantaj. Necesarul de forță de muncă va fi de 2000 de persoane.

Condiții:

Teren: 70 ha plat, lot compact (teren greenfield);

Electricitate: 55 MW la începutul anului 2023 și 100 MW gata la mijlocul anului 2024;

Gaz: 4000 mc/h gata la începutul anului 2023 și 7500 mc gata la mijlocul anului 2024;

Apă: 2400 mc/zi gata la începutul anului 2023 si 4400 mc /zi gata la mijlocul anului 2024;

Canalizare: 300 mc/zi gata la începutul anului 2023;

”Având în vedere cele de mai sus, vă rugăm să ne sprijiniți în identificarea unor amplasamente pentru investiția prezentată mai sus. În cazul în care există astfel de amplasamente, vă rugăm să completați Anexa 1 pentru fiecare locaţie identificată, ţinând cont de cerinţele investitorului prezentate mai sus. Pot fi incluse aici atât locații aflate în proprietate publică cât și privată, în măsura în care vă sunt cunoscute” se arată în solicitarea în cauză.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Claudia Burlea

Acum 3 ani

O veste buna, oltenasii mei!
Raspunde

Florin

Acum 2 ani

Ar fi un lucru bun. Chiar foarte bun :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus