Miercuri,
28.09.2022
Innorat
Acum
18°C

La Turnu Roșu, matematica se învață de pe tablete. „E ca un joc”

La Turnu Roșu, matematica se învață de pe tablete. „E ca un joc”

„Deschideți aplicația de pe tabletă și urmați pașii de lucru pentru rezolvarea exercițiilor”. Așa începe fiecare oră de matematică la Școala Gimnazială din Turnu Roșu. Acolo, există un atelier digital dotat cu tablete pentru fiecare elev. Chiar și lecțiile complicate de geometrie par mai simple odată cu integrarea tehnologiei în metodele de predare. Iar absenteismul s-a redus considerabil, spune conducerea școlii. 

Matematica și informatica sunt două dintre materiile la care fiecare elev folosește tableta în timpul orelor. S-a întâmplat și anul trecut, se întâmplă și acum.

S-a redus absenteismul 

Școala Gimnazială din Turnu Roșu a reușit să amenajeze prin intermediul unui program denumit „ Digitaliada” un laborator digital.

„În laboratorul digital avem 28 de tablete, numărul maxim de elevi per clasă de gimnaziu V-VIII și trei tablete pentru cadrele didactice. Fiecare elev din fiecare clasă când are ora în cadrul căreia se poate utiliza laboratorul digital știe ce tabletă îi este alocată pentru că are un număr și un nume. La începutul orei, elevii iau tableta și la finalul orei o predau. Am reușit să oferim elevilor o alternativă atractivă de revenire spre școală. Am avut foarte mulți elevi care veneau numai în vizită la școală sau nu veneau și încercau să absenteze, dar prin această activitate, deja uzuală pentru ei, au venit spre școală”, spune Iuliana Floare, director al școlii.

Matematica predată „altfel”

Orele de matematică nu mai sunt un chin pentru elevi. Bachiar și cei care nu aveau această materie la suflet au început să o îndrăgească.

„După un an de lucru cu tabletele, mă gândesc că am reușit să ajung cumva în lumea lor. Ei sunt generația digitală, au competențe digitale mult avansate celor alor mele și atunci am încercat să ținem pașii cu ei, să le aducem lumea lor și la orele noastre. Acum, au văzut că putem folosi tabletele și telefoanele și într-un mod creativ și util. Folosind la geometrie și chiar la algebră aplicațiile pe care le avem devin mult mai creativi. Chiar și elevii care în mod normal nu sunt atrași de matematică au reușit să fie puși în valoare și își doresc să le fie validate desenul sau testele pe care le dau. Testele aplicate pe tabletă au feed-back imediat și, atunci, în era aceasta, în care informațiile lor sunt la un click distanță faptul că stăteau să aștepte o săptămână după rezultatul testului mă gândesc că nu era destul de plăcut nici pentru ei, nici pentru noi”, spune Carmen Buta, profesor de matematică.

Ce spun elevii 

Elevii sunt foarte încântați de modul în care tabletele se integrează în orele de matematică. Ba mai mult, aceștia și-au descărcat aplicația pe telefon și lucrează și acasă.

„Mi se pare mult mai interesant, mai atractiv, mai distractiv. E așa ca un joc. E mult mai ușor să lucrăm pe tablete, avem toți pașii descriși. Am descărcat aplicația pe telefon și am lucrat acasă, am mai exersat”, spune Beatrice, elevă în clasa a VIII-a.

Și colega ei, Estefania îndrăgește orele de matematică. „Învăț mai bine, mai diferit. E mai simplu pentru mine. Cu ajutorul pictogramelor din aplicații înveți mult mai simplu”, spune ea.

Costel, elev în clasa a VIII-a, spune că i s-a ușurat ghizdanul considerabil de când lucrează cu tableta la matematică. „Trecerea a fost într-un fel simplă, dar într-un altul grea. Eram învățați să venim în fiecare zi cu manualele și să scriem tot timpul pe caiet, dar cu tableta este mult mai ușor și pentru oră și pentru teme. Asta pentru că nu mai trebuie să avem cu noi rigla și tot ce ne trebuia pentru desene. Luăm tableta, intrăm pe aplicație și gata”, spune Costel, elev și el în clasa a VIII-a.

Pe viitor, conducerea școlii speră să realizeze un atelier digital și pentru clasele primare.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

3 comentarii

///

Acum 3 ani

Bravo, Carmen!
Raspunde

Vali

Acum 3 ani

Da... Frumos. Păcat însă de omul care " conduce" acolo. Ei au tablete și asta e un lucru bun dar despre primar nu scrieți ca el nu știe sa trimită niciun mail? Vai de capu nostru...
Raspunde

???

Acum 3 ani

Cine nu stie sa sc crie mail? Directoarea?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus