Sâmbătă,
24.02.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Europarlamentarul USR PLUS Nicolae Ştefănuţă îşi deschide birou la Sibiu

Europarlamentarul USR PLUS Nicolae Ştefănuţă îşi deschide birou la Sibiu

Europarlamentarul sibian Nicolae Ştefănuţă anunţă inaugurarea biroului său la Sibiu, în data de 1 noiembrie. Evenimentul va fi marcat printr-o conferinţă de presă care va începe la ora 11, la care vor participa europarlamentarul Nicolae Ştefănuţă, ales recent vicepreşedinte al Uniunii Salvaţi România, Adrian Echert, preşedintele USR Sibiu, europarlamentari membri ai Grupului Renew Europe din Franţa şi Germania.

„Aşa cum am promis în campanie, facem la Sibiu un veritabil centru european, în care oamenii să fie ascultaţi şi ajutaţi, unde noi să aducem lideri şi programe europene şi să contribuim la europenismul Sibiului. Îmi doresc să oferim noi oportunităţi pentru tineri şi să deschidem noi căi pentru Universitatea din Sibiu”, a declarat europarlamentarul Nicolae Ştefănuţă.

Nicolae Ştefănuţă, ales în luna mai europarlamentar din partea Alianţei USR PLUS, a fost timp de 12 ani expert în slujba Parlamentului European. În prezent, face parte din Comisia de bugete şi din Comisia pentru mediu, sănătate publică şi siguranţă alimentară a Parlamentului European şi este membru al Delegaţiei pentru relaţia cu Statele Unite ale Americii.

„Mă bucur mult că primul cabinet europarlamentar veritabil și funcțional de la Sibiu va fi deschis de către colegul nostru, Nicolae Ștefănuță și că sibienii vor putea înțelege și mai bine cât de mult le poate influența viața politica de la Bruxelles. Vom colabora îndeaproape cu colegul nostru europarlamentar și pentru a pregăti viitorii candidați la consiliile locale din județul nostru”, precizează președintele USR Sibiu Adrian Echert.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

3 comentarii

Mariana Napeu

Acum 4 ani

Eroii Romaniei, stelele Europei, eminentele Mapamondului, valorile Universului au un singur nume: USR!
Raspunde

mihai

Acum 4 ani

Trecut politic incert Se pare însă că Ștefănuță Nicolae nu este chiar un nume nou în politică, deși USR așa susține. În 2007, Nicolae Ștefănuță era membru al Partidului Democrat și asistent al Monicăi Iacob Ridzi. El a fost numit la conducerea noului Departament de politici și afaceri europene. Șefa lui a fost condamnată pentru corupție în 2015 la finalul unui proces lung. În august 2007 agenția de stat Rompres publica o fotografie de la Sibiu realizată de Nicoleta Colibășanu. Ștefănuță apare pe fundal portocaliu, cu sigla PDL în spate. Descrierea este „PDL a înființat primul departament de politică europeană. În imagine: Nicolae Stefanuta, șeful departamentului. Traseism politic din tată în fiu Nici părinții candidatului USR PLUS nu sunt niște necunoscuți. Paraschiva și Nicolae Ștefănuță au ștate vechi în politică. Potrivit Hotnews, Nicolae Stefanuta a fost membru PSD, iar ulterior a trecut la PDL. El a condus ani buni Direcția Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor. Trecerea lui Nicolae Ștefănuță de la PSD la PDL a avut legătură cu funcția de conducere de la DSV Sibiu. Ștefănuță senior a fost director adjunct la DSV Sibiu până în 2012. După ce PDL a pierdut alegerile și guvernarea a părăsit funcția de conducere. El continuă să lucreze la instituția respectivă și în prezent ca și consilier superior. Nicolae Stefanuta Rompres Afaceri penale ale lui Ștefănuță senior Nicolae Ștefănuță senior a fost urmărit penal pentru un prejudiciu de 50 de miliarde de lei vechi. Potrivit România liberă, „directorul general al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentară Sibiu (DSVSA), Nicolae Ștefănuță, este cercetat de ofițerii Inspectoratului General al Poliției Române pentru că ar fi achiziționat aparatură de laborator, fără nici un fel de licitație, de la mai multe firme ale aceluiași asociat. Potrivit anchetatorilor, în buzunarele protejatului lui Ștefănuță au intrat de șapte ori mai mulți bani decât prețul real al aparaturii. (…) Ofițerii Direcției de Investigare a Fraudelor (DIF) au stabilit că prejudiciul total adus bugetului statului de către conducerea DSVSA Sibiu se ridică la peste 50 miliarde lei vechi”. Mama a lucrat tot la stat Pe de altă parte, Paraschiva Ștefănuță a fost director coordonator în cadrul Oficiului Județean pentru Consultare Agricolă Sibiu. Mama lui Nicolae Ștefănuță este originară din Jina și a absolvit Institutul Agronom din Timisoara. Înainte de a fi numită în funcția de conducere de la OJCA Sibiu, „Paraschiva Ștefănuță a condus SC Sibavis SA (fosta Avicola Sibiu), timp de aproape 20 ani, până în noiembrie 2009, când ferma de creștere a puilor s-a prăbușit și a fost la un pas de faliment. Și-a vandut firma, cu datorii (…) firmei de constructii Concefa”, scrie Monitorul de Cluj. Acum, mama politicianului USR Plus se ocupă de creșterea păsărilor. Ea operează printr-un PFA.
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 4 ani

La vremuri noi,tot noi!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus