Luni,
25.10.2021
Cer Senin
Acum
9°C

Zidul cetății de pe bulevardul Corneliu Coposu și turnurile de apărare de pe strada Cetății intră în reparații

Zidul cetății de pe bulevardul Corneliu Coposu și turnurile de apărare de pe strada Cetății intră în reparații

Primăria Sibiu a contractat în această săptămână lucrările de reparații la zidul cetății situat pe bulevardul Corneliu Coposu (inclusiv stâlpii porții de pe strada Gheorghe Lazăr și Bastionul Haller), precum și reparații la turnurile Archebuzierilor, Olarilor și Dulgherilor de pe strada Cetății.

“Continuăm să investim în patrimoniul istoric al orașului pentru a-i păstra valoarea și aspectul. Dacă ne referim doar la ultimii ani, am reușit reabilitarea imobilului din Piața Mică nr. 25, a imobilului istoric din Piața Mică nr. 22, am efectuat reparații la zidurile de fortificații de pe străzile Al. Odobescu, Pompeiu Onofreiu și Cetății, am avut o acțiune pentru repararea pavajului din piețele centrale și am reabilitat scările care duc spre strada Turnului. De asemenea, sunt în curs lucrările de reabilitare a clădirii Băii Populare Sibiu, un imobil istoric deosebit de valoros, datând din 1904”, Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu
În termen de 6 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor (19 septembrie), ținând cont și de condițiile meteo, constructorul va realiza următoarele lucrări:

● Zidăria degradată se va înlocui, utilizându-se materiale și mortare speciale ● Se va reface coronamentul elementelor de fortificație din cărămidă. ● Se va repara fațada zidului și a turnurilor cu respectarea materialelor impuse de normele și legislația în vigoare privind restaurarea monumentelor istorice ● Se va amenaja ventilația și se vor rezolva eventualele infiltrații de apă ● Se vor reface părțile degradate din piatră și grilajele metalice

La final, zidurile și turnurile vor fi puse în valoare de un sistem de iluminat arhitectural.

Contractul a fost semnat cu firma SC Euras SRL, având o valoare de 6,65 milioane lei.

Comentarii

4 comentarii

Albu Elena

Acum 2 ani

Cei care vor face lucrările au firma de reabilitare Monumente istorice, vechi și studii corespunzătoare sau e i firma de consttuctii care face și blocuri , de exemplu? Va ruga, nu transformați Frumusețea tipica a orașului nostru prin reabilitați moderniste! Nu faceti reabilitări ca cea de pe str Manejului !!!! Acolo au făcut un zid oarecare ca in zilele noastre, nu reabilitarea zidului vechi! Nu mai vrem așa ceva !!!!
Raspunde

.

Acum 2 ani

Din cate stiu e aceeasi firma care a "reabilitat" si acolo(Nu mai stiu sigur)
Raspunde

Un oarecare

Acum 2 ani

Daca nu reabiliteaza, madame, foarte posibil sa-ti cada in cap, apoi cine boceste? Trebuie refacut dar conform! Si se vede ca esti nestiutoare si iei de bun tot ce zboara prin presa: pe Manejului au incercat a reabilita portiunea falsa de anii 1960-70, deci comunista treaba, nu ceva original. De zidul vechi nu s-au atins.
Raspunde

Mihai

Acum 2 ani

" EURAS are suficiente distrugeri de patrimoniu la activ. Momentan ei lucreaza la „restaurarea” zidurilor medievale ale Mediasului. Deja au 3 plangeri penale pentru distrugere de patrimoniu indreptate impotriva lor. Si pe buna dreptate, au distrus complet o inscriptie de sec. XVII, fara nici cea mai mica urma de regret. „O repictam” a fost solutia lor, de parca distrugerea partiala sau totala a unui monument istoric se poate repara in felul asta. "
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus