Sâmbătă,
28.05.2022
Acum
0°C

Dan Barna, USR Cisnădie, USR Șelimbăr și USR Tălmaciu propun implementarea Bugetării Participative

Dan Barna, USR Cisnădie, USR Șelimbăr și USR Tălmaciu propun implementarea Bugetării Participative

Implicarea cetățenilor în gestionarea banilor locali și contribuția lor la dezvoltarea comunității sunt o prioritate pentru USR și continuă propunerile de implementare a proiectului de Bugetare Participativă și la nivelul administrațiilor din Cisnădie, Șelimbăr și Tălmaciu.

Pentru ca cetățenii să participe la gestionarea banilor, obținuți din impozite și taxe și pentru a transparentiza deciziile privind dezvoltarea locală, administrațiile locale din Cisnădie, Șelimbăr și Tălmaciu trebuie să implementeze proiectul de Bugetare Participativă propus de Dan Barna și filialele locale: USR Cisnădie, USR Șelimbăr și USR Tălmaciu. „Noi ca societate avem nevoie de o schimbare acum și de implicarea directă a cetățenilor inclusiv în guvernarea locală. Bugetarea Participativă este o soluție importantă în această direcție și o dovadă că funcționează acest proiect este rezultatul pe care l-a avut în Sibiu, propus de mine și colegii din USR Sibiu, implementat ulterior de Primăria Sibiu, care are deja două proiecte finalizate: <Jocuri educative Playform> și <Treceri de pietoni iluminate inteligent>, proiecte propuse de colegi din USR. Candidatura mea la Președinția României este garanția că vom duce țara noastră în direcția dezvoltării”, precizează Dan Barna, candidatul Alianței USR PLUS la Președinția României, președinte USR și deputat de Sibiu.

Mai mult decât consultare cetățenească, Bugetul Participativ presupune și transferul către cetățeni a responsabilității decizionale pentru un procent de 5% alocat din bugetul de investiții al localității. Bani din bugetul local pot fi cheltuiți pentru proiecte propuse și alese de locuitori. Cetățenii pot trimite propuneri de proiecte prin intermediul Bugetului Participativ și pot decide prin vot proiectele care vor fi incluse în bugetul local pentru anul 2020. Astfel, cetățenii care locuiesc și muncesc în cele trei UAT-uri se pot implica direct în deciziile administrației publice locale, alegând proiecte care le pot îmbunătăți viața în comunitate.

Avem încredere că pentru interesul cetățenilor Bugetarea Participativă va fi acceptată nu numai declarativ și implementată de administrațiile locale din Cisnădie, Șelimbăr și Tălmaciu.

Proiectul a fost depus în tandem de cele trei filiale și președinții acestora, Rodica Velțan, președinte USR Cisnădie, Daniel Vidrighin, președinte USR Șelimbăr și Ovidiu Tiution, președinte USR Tălmaciu, care lucrează împreună și colaborează pentru a găsi cele mai bune soluții la probleme comune. Această colaborare este un exemplu pentru administrațiile locale, este un exemplu că este SE POT deschide porți pentru binele cetățenilor și se pot găsi soluții comune.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus