Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Operă pentru pacienții Spitalului de Psihiatrie: „Au îmbrățișat artiștii și le-au cerut autografe”

Operă pentru pacienții Spitalului de Psihiatrie: „Au îmbrățișat artiștii și le-au cerut autografe”

În cadrul Sibiu Opera Festival un pianist, o mezzosoprană și un tenor au adus muzica de operă în locații neconvenționale. Proiectul „Take an Opera Break” a susținut un concert cu o durată de aproximativ 20 de minute la Spitalul de Psihiatrie din Sibiu, pacienții au fost încântați de eveniment și au cerut autografe artiștilor.

„Take an Opera Break” este unul dintre evenimentele devenite tradiționale din Sibiu Opera Festival. Concertele au o durată aproximativă de 20 de minute și conțin cinci arii din opera. Artiștii care aduc opera în spațiile neconvenționale sunt Oana Andra – mezzosoprană, Adrian Dumitru – tenor și pianistul Alexandru Pentrovici.

„Take an Opera Break” a fost prezent luni, 23 septembrie de la ora 15:00 la Spitalul de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu. La eveniment au participat 50 de persoane, pacienți și angajați ai spitalului. „Evenimentul a fost un real succes, am avut un feedback pozitiv din partea angajaților, de fapt din partea întregii instituții și mai ales din partea pacienților. La final au venit, au îmbrățișat artiștii și le-au cerut autografe. Ne-am bucurat și noi, dar și ei”, spune Laurențiu Străuț, secretarul Relații Publice și Comunicare al Filarmonicii de Stat Sibiu.

sursa: Filarmonica de Stat - Facebook sursa: Filarmonica de Stat - Facebook

Proiectul a fost demarat în urmă cu câtva ani, iar conceptul inițial a fost de flashmob. „Ținând cont că montarea unui pian este destul de evidentă, am decis să renuțăm la această idee și să îl definim ca un proiect de operă în locuri neconvenționale”, detaliază Laurențiu Străuț.

„Take an Opera Break” a fost prezent pe strada Cetății – în fața Sălii Thalia, în curtea interioară a Primăriei Municipiului Sibiu și la Aeroportul Internațional Sibiu. Mâine, 24 septembrie, de la ora 11:00 este ultima șansă a publicului de participa la eveniment, care are loc în curtea interioară a Consiliului Județean Sibiu. De la ora 13:00 artiștii vor fi prezenți la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal”, unde vor întrerupe orele pentru cele 20 de minute de muzică clasică.

sursa: Filarmonica de Stat - Facebook sursa: Filarmonica de Stat - Facebook

Sursa foto principal: Filarmonica de Stat - Facebook

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

1 comentarii

Franz Xaver

Acum 4 ani

...ca la Nr 3 - sau sa i spunem ...spital de nebuni ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus