Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Primăria Municipiului Sibiu participă la Campania națională „28 septembrie 2019 - SOS Ambrozia”

Primăria Municipiului Sibiu participă la Campania națională „28 septembrie 2019 - SOS Ambrozia”

Primăria Municipiului Sibiu prin Serviciul Public de Management Salubrizare și Protecția Mediului Sibiu, Serviciul Public pentru Administrare Parcuri și Zone Verzi și Serviciul Juridic - Contencios şi Registrul Agricol participă la campania națională “28 septembrie 2019 SOS – Ambrozia”, inițiată de Agenția Națională de Protecție a Mediului.

Astfel, sâmbătă, 28 septembrie, între orele 10:00 – 15:00, reprezentanții serviciilor menționate vor ieși în teren cu scopul de a identifica eventuale locații unde crește planta invazivă Ambrosia artemisiifolia, denumită popular iarba pârloagelor.

În cazul în care se vor identifica locații pe domeniul public unde crește această plantă, serviciul abilitat va cosi spațiile respective. Dacă planta se va identifica pe proprietăți private, deținătorii terenurilor vor fi somați să ia măsurile necesare pentru eliminarea acesteia prin cosire. Eventualele cantități colectate de pe proprietățile private vor fi predate de deținătorii terenurilor operatorului de salubrizare S.C. Soma S.R.L., pe bază de bon de cântar. Operatorul SOMA SRL poate fi contactat telefonic la numărul de telefon 0269/988.

Primăria Municipiului Sibiu solicită proprietarilor de terenuri să se alăture acestei campanii, să verifice dacă pe terenurile intravilane sau extravilane pe care le dețin crește această plantă și să ia măsurile necesare pentru evitarea instalării și răspândirii vegetației invazive și pentru eliminarea ei.

Pentru corecta informare a cetățenilor cu privire la această plantă, găsiți AICI un ghid cu ajutorul căreia se poate identifica această plantă și în care sunt descrise măsurile care trebuie aplicate pentru eliminare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

cucubau

Acum 4 ani

Prea tarziu s-au trezit, deja a trecut efectul devastator. Oricum stim ca e doar gargara ieftina a la primaria Sibiu. Doamna Fodor e in campanie...
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 4 ani

Ambrozia si nectarul sunt hrana si bautura de baza ale zeilor.Daca le luati hrana ,zeii vor fi bea tot timpul pe stomacul gol,se vor imbata si vor face ca toti dracii.Mare atentie!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus