Marţi,
19.03.2024
Partial Noros
Acum
9°C

Cu cât vând băncile casele sibienilor cu datorii: cel mai mic preț, 36.000 de lei

Cu cât vând băncile casele sibienilor cu datorii: cel mai mic preț, 36.000 de lei

Trei bănci vând peste 15 case și apartamente din județul Sibiu, prin vânzare directă sau licitație, în urma unor împrumuturi care nu au fost returnate. Cel mai mic preț este cerut pentru un apartament în Copșa Mică. Doar 36.000 de lei pentru un apartament cu două camere, în suprafață totală de 44 de metri pătrați. Blocul este construit în 1970. ”În apropiere este un magazin alimentar. Apartamentul este compus din camera de zi, dormitor, bucătărie, cămară, 2 holuri și baie”, scrie în anunțul postat de Banca Română de Dezvoltare.

Agenții imobiliari spun că este destul de greu de achiziționat o locuință în urma anunțurilor postate de bănci, pentru că pe site nu apar decât acele imobile care sunt fie foarte mici sau aflate în stare de degradare, fie se află în localități nu foarte ofertante pentru piața imobiliară.  ”Adevăratele afaceri se fac în circuit închis. Imobile despre care nu s-a știut că se licitează sunt cumpărate la a doua sau a treia licitație la un preț mult diminuat de acele persoane care au exact informația care trebuie”, spune un agent imobiliar din Sibiu.

Teren și casă în Agnita: sub 30.000 de euro

În ciuda teoriilor conspirației, pe site-urile băncilor apar de vânzare mai multe proprietăți în județ, unele chiar sub prețul pieței. BRD vine în Agnita o casă de 128 mp și teren de 558 mp, cu prețul de 136.000 lei. ”Proprietatea este situată în cartierul Lazaret – Lupeni, în apropierea stadionului Agnita cu acces din strada Abatorului. La numai 10 minute de mers pe jos se află Piața Revoluției și Primăria Orașului Agnita. Amplasamentul proprietății oferă un acces facil la spațiile verzi precum parcul Steinburg și parcul Căpitan Axente Lene. Casa este compusă din 2 camere, bucătărie, baie și dependințe. Tâmplăria exterioară și ușa de la intrare sunt din PVC cu geam termopan. Imobilul este conectat la rețelele externe de utilități: apă și canalizare. Încălzirea casei se face cu centrală termica proprie. Camerele dispun de pardoseli acoperite cu parchet laminat și zugraveli lavabile”, scrie în anunț.

Ceva mai scumpă este o casă în Șelimbăr, pe strada Pictor Nicolae Brana. Pentru 691.634 lei se poate cumpăra terenul de 438 mp și casa.

OTP vinde în Sibiu un apartament de două camere situat la mansarda unui bloc pe strada Semaforului. Prețul: 62.000 euro.

mansarda semaforului

Banca Transilvania vinde în Avrig o casă de 200 de mp, terasă de 24 mp și teren de 740 mp cu 96.000 euro. Casa este nouă, asigură banca, iar din fotografii se vede că fostul proprietar nici nu a apucat să ajungă la finisaje.

casa avrig

Un teren de aproape 300 de mp, este scos la vânzare, tot de BT, în Sibiu, în Prelungirea Săcel. Costă 121.000 de lei.

teren sacel

O casă în Hosman, comuna Nocrich e vândută cu 25.400 de euro. Casa are 73 de mp și două camere.

casa hosman

În Mediaș, BT scoate la vânzare un apartament de două camere, cu pivniță, pe strada Cardinal Iuliu Hossu. Prețul: 20 de mii de euro.

Prețul unui apartament în Agnita este vândut de BT cu 17.000 de euro. Suprafața totală este de 40,72 mp. Tot Banca Transilvania vinde o treime dintr-un apartament din Sibiu, aflat pe Calea Cisnădiei la prețul de 52.522 de lei.

BRD vinde în Sibiu un apartament de 60 mp, aflat la demisol, de două camere. Proprietatea se află pe strada Moldoveanu, iar prețul este de 34.500 euro. Un imobil construit în satul Bradu este vândut de BRD cu 25.300 de euro, iar suprafața totală este de 101 mp. Aceeași bancă vinde în Mediaș o casă de 77,80 mp, construită în 1972, cu un teren aferent de 529 mp cu suma de 183.000 lei.  ”Imobilul este situat în zona centrală, într-o zonă rezidențială amenajată. Drumurile de acces sunt asfaltate. Imobilul este reprezentat de o casă compusa din 4 camere, cu teren în suprafață totală de 529 mp. Construcția la sol este de 77,8 mp”, scrie în anunțul postat pe site-ul BRD.

A scăzut numărul executărilor

Dacă în 2016, BCR, instituția bancară cu cel mai mare portofoliu de imobile rezidenţiale executate silit, în acea vreme, avea de vânzare  820 de apartamente şi peste o mie de case, acum, pe site-ul băncii nu sunt acum decât 168.  Banca Transilvania are acum, la nivel național 540 de case și apartamente scoase la vânzare. Dintre acestea, din județul Sibiu sunt doar șapte.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

dancp2

Acum 4 ani

povesti/telenovele sa vad casa(apartament) cu 36.000 ron aprox 6500 eur(curs neoficial) plus taxe si libera si in sibiu
Raspunde

Joe

Acum 4 ani

Cumpara draku paraginile astea la asa sume. Asta e teapa luata de banci nu ocazii imobiliare.
Raspunde

Muc the little

Acum 4 ani

Cu toate astea, piata imobiliara are preturi nejustificat de mari. Singura justificare ar fi ca vanzatorii, oricare ar fi eI, vor sa faca AVERI peste noapte. Si culmea, unii platesc! Unii fac imprumuturi pe unsfert de secol! !!!!! Ca sa isi ia niste ziduri. ... Asta -I frumusetea libertatii! Acum mai bine de 20 de ani, am incercat sa imi cumpar un loc de casa in Orlat ( langa Sibiu nu langa Bruxelles ). Vanzatoarea, o taranca tupeista s-a uitat la mine cu un ochi inchis, expert si mi-a zis : n-Ai tu bani de terenu'asta! Si mi-a cerut 15000 de euro sau marci, oricum o suma catastrofala. L-a vandut cuiva cu 11000 parca. ....idea e ca dupa muuulti ani am aflat ca femeia a murit. M-Am dus la Orlat .Am facut cercetari an aflat unde odihneste in cimitr sI m-am dus sa vad unde "locuieste " . Un mormant simplu.... Am lasat sub lumanarar o bancnota de 5 lei. Sa-I ajunga. .... P'S. Cei din Marginime cred inca dupa mii de ani ca averile de pe lumea asta le uau cu ei si pe ailalta. ....
Raspunde

TiTi

Acum 4 ani

"piata imobiliara are preturi nejustificat de mari. Singura justificare ar fi ca vanzatorii, oricare ar fi eI, vor sa faca AVERI peste noapte." Intradevar, casa frumoasa a bunicului a fost "cumparata" pe epoca de aur cu 500 DM de un comunist jegos, si cu 6 pasapoarte, rahatul asta de comunist o pune actual pe piatia cu 300.000 de Euro.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus