Duminică,
02.10.2022
Parțial Noros
Acum
14°C

Șelimbărul se opune creșterii prețurilor cerută de SOMA

Șelimbărul se opune creșterii prețurilor cerută de SOMA

Reprezentantul comunei Șelimbăr în Consiliul de Administrație al Asociației ADI ECO va vota împotriva modificării tarifelor pentru colectarea și transportul gunoiului. Aceasta este decizia consilierilor locali, luată în ședința de săptămâna trecută.

Consiliul Local Șelimbăr a votat împotriva măririi noului tarif solicitat de SC SOMA SRL pentru colectarea și transportul gunoiului menajer. Asociația ADI ECO a solicitat tuturor localităților membre aprobarea noului tarif.  Solicitarea prevede creșterea prețului de colectare și transport a deșeurilor reziduale, biodegradabile, voluminoase și periculoase de la 323,37 lei/tonă, fără TVA, la 341,04 lei/tonă, fără TVA. De asemenea, se cerea ca tariful pentru colectarea și transportul deșeurilor provenite din locuințe, generate de activități de reamenajare și reabilitare interioară și/sau exterioară să crească de la 91,71 lei/tonă, la 98,18 lei/tonă, fără TVA. ”Creșterea de tarif va afecta în mod direct posibilitatea reală de achitare a facturilor SC SOMA SRL”, se arată în solicitarea emisă de Asociația ADI ECO. ”Nu am considerat că este oportună această mărire a tarifului, iar votul nostru va fi ferm în cadrul Adunării Generale. Pe de altă parte, Șelimbărul are un singur vot, vom vedea care este decizia majorității”, a declarat primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu.

SOMA a motivate majorarea prețurilor explicând că de la 1 septembrie a fost majorat ”tariful de eliminare finală la depozitul din Cristian, aprobat la solicitarea operatorului TRACON de la 60,79 lei/tonă fără TVA la 79,47 lei pe tonă”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Hopa !

Acum 3 ani

Se pare ca cei din consiliul local Selimbar au coloana vertebrala , nu ca cei din consiliul local Sibiu.
Raspunde

european

Acum 3 ani

Sa vedeti ce coloana vertebrala au cei din Cisnadie. Vor aproba cu ochii inchisi si cu ambele maini orice marire de taxe. Nu sunt interesati daca serviciile Soma sunt mai mult decat satisfacatoare pentru cetatenii din alte cartiere decat centrul orasului.
Raspunde

Marius

Acum 3 ani

Foarte bine fac cei din Șelimbăr. In Sibiu nu sunt în stare să colecteze deșeurile de hârtie și carton decât 1 dată la 5 săptămâni. Majorează tarifele, impun reguli stricte și amenzi dar ei nu dispun de resursele necesare pentru a-și îndeplini obligațiile contractuale. Acești ”specialiști în colectare selectivă”, prin monopolul oferit pe tavă de autoritățile locale, impun tarife mari și reguli multe pentru servicii slabe.
Raspunde

ochi mecanic

Acum 3 ani

In sfarsit cineva are curaj sa spuna NU acestor escrocherii. Nu esti in stare sa te descurci ? pai băi SOMA lu pește prajit, pleaca de unde ai venit si lasa pe altii capabili, nu te tine numeni cu forța
Raspunde

Intrebare

Acum 3 ani

Poate sa-mi zica si mie cine este cu adevarat Soma ?? Cine o conduce? Eu am auzit ca e condusa de tatal domnei Turcan . E adevarat? Deci repet nu stiu exact.Poate imi dati citeva raspunsuri .
Raspunde

Gunoier

Acum 3 ani

Poate posteaza soma pe site programul de ridicare a tomberonului galben pe la sate. De ce aceste anunturi nu se fac prin posta, la blocuri este usor, un singur afis pe scara. O bataie de joc la adresa noastra pentru gunoiul reciclat. Dam o gramada de bani doar pentru ridicarea gunoiului si atat, inca firma soma nu pune accent pe gunoiul reciclat, informare doar daca citesti turnulsfatului, in tomberonul negru se arunca sute de cutii de carton pe la sate, pacat.
Raspunde

european

Acum 3 ani

Taxele se maresc, doresc reciclarea gunoiului, dar nu se gandesc si la modul in care cetatenii din Sibiu, B/dul M.Viteazu zona de blocuri,sunt obligati sa stea in fata pubelei si sa introduca pe rand sticle de plastic, folii etc sau hartie, deoarece nu au fost aduse pubele cu capac ca in alte zone sau orase ( ex Cisnadie) Orificiul prin care trebuie introduse recipientele de plastic,hartie sau sticla sunt murdare, sunt mici pentru bidoane din plastic mai mari de 2 l., pentru cartoane mari,pentru borcane mai mari etc. Despre curatenia si igienizarea platformelor menajere din zona de blocuri se poate constata cu usurinta ca sunt adevarate focare de infectie.Cine trebuie sa le intretina? Multe pubele sunt de culoare gri , locuitorii neantelegand ce reziduuri trebuie sa arunce acolo.Un anunt in acest sens ar fi suficient.
Raspunde

Adina

Acum 2 ani

Săptămâna trecută i-am sunat pentru că n-au golit containerul negru ( nu e prima data), au trimis, (după ce a trecut mașina care colectează) un cretin de la firma pe strada ca sa vadă , vezi doamne , care e situația ...am ajuns acasă când ieșea cu o dubă inscripționată de pe strada iar când l-am oprit sa-l întrebam de ce nu au ridicat gunoiul , acesta a zis ca noi nu -l scosesem in fața Porții și ca a făcut el poze..In fine, containerul era acolo ca in fiecare zi de marți , însă ce a făcut idiotul ...de ce îl numesc “idiot”..pentru ca mintea lui posesoare a unui singur neuron, nu a observat ca vecinii l-au văzut când a mutat containerul in mijlocul drumului (strada neasfaltata) și a făcut poze la gardul casei ..normal , fără container
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus