Joi,
01.06.2023
Cer Senin
Acum
15°C

Școala Populară de Arte și Meserii ”Ilie Micu” Sibiu frecventată de peste 600 de elevi!

Școala Populară de Arte și Meserii ”Ilie Micu” Sibiu frecventată de peste 600 de elevi!

Deschiderea oficială a anului școlar 2019- 2020 la una dintre instituțiile de cultură finanțate de Consiliul Județean Sibiu – Școala Populară de Arte și Meserii ”Ilie Micu” Sibiu – a avut loc luni, 30 septembrie, ora 12. La eveniment au participat vicepreședinta Consiliului Județean Sibiu, Christine Manta-Klemens, consilierul județean Mihai Sămărghițan, profesorii școlii și jurnaliști.

Gazda scurtului moment festiv a fost managerul instituției, dna Alina Pinca Vintilă, care și-a exprimat bucuria că și în acest an școlar numărul elevilor este în creștere, depășind cifra de 600, aspect datorat atât ofertei generoase a școlii, cât mai ales profesionalismului profesorilor care predau aici. Totodată, Alina Pinca a subliniat că prezența la eveniment a dnei vicepreședinte Christine Manta-Klemens ”ne ajută să înțelegem respectul pe care îl purtați pentru echipa noastră, pentru cea mai mică dintre instituțiile de cultură din subordinea Consiliului Județean Sibiu”.

În replică, vicepreședinta Christine Manta-Klemens a făcut apel la o zicală germană – ”klein, aber fein”, în traducere liberă ”micuț, dar bunuț”.

Christine Manta-Klemens Christine Manta-Klemens

”Mă bucur că pot fi alături de dumneavoastră la începutul acestui an școlar. Chiar dacă nu sunt foarte multe persoane angajate în instituție și sediul este unul mic, în schimb numărul de participanți este foarte mare și vă felicit că ați reușit să atrageți atât de mulți cursanți. Școala Populară este o nișă în care se găsesc mulți copii și adulți pentru a se dezvolta personal în domeniul artei. Cred că este un lucru bun pentru că dorim ca nivelul de cultură în județul Sibiu să crească continuu, iar dumneavoastră împărtășiți cultură în județul Sibiu. Pentru aceasta, noi, Consiliul Județean Sibiu, vă mulțumim”, a spus vicepreședinta CJ colectivului școlii.

36d9b472-42f6-46e0-8bda-19712cec0f37

Oferta școlii:

Școala Populară de Arte și Meserii ”Ilie Micu” Sibiu oferă cursuri de:

· canto muzică populară – 4 clase

· Canto muzică ușoară – 2 clase

· Instrumente de suflat (saxofon și clarinet) – 3 clase

· Chitară – 1 clasă

· Orgă și acordeon – 4 clase

· Pictură – 2 clase

· Actorie 1 clasă

De remarcat sunt și cele 9 clasele externe ale școlii, care funcționează în mai multe localități din județ:

· Icoane pe sticlă la Mediaș

· Fluiere la Săliște

· Artă tradițională la Gura Râului, Avrig și Agnita

· Canto muzică populară la Agnita

· Jocuri populare la Săliște, Slimnic

· Fluiere la Săliște

Taxa de școlarizare este una accesibilă, de 450 lei pe an, excepție făcând clasele de canto popular unde taxa este de 500 lei pe an. Pentru clasele din județ, taxa este de 70 lei anual, fiind suportată de primării.

Pentru copiii cu vârstă mică pasionați de pictură sau actorie, Școala Populară de Arte organizează cursuri modulare, de câte trei luni, costul lor fiind de 150 lei.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus