Joi,
25.07.2024
Innorat
Acum
22°C

FOTO-Autostrada ”demolată” o ia iar la vale. Restricții de trafic și măsurători pe Orăștie-Sibiu

FOTO-Autostrada ”demolată” o ia iar la vale. Restricții de trafic și măsurători pe Orăștie-Sibiu

Traficul rutier este restricționat joi pe autostrada Sibiu-Sebeș unde se efectuează măsurători în urma apariției unor tasări în zona Aciliu. Este vorba despre aceeași zonă unde în trecut au mai fost probleme pe autostradă.

Tasarea are o adâncime de 7-9 centimetri și o lungime de 82 de metri. Viteza de circulație a fost redusă la 60 km/h în zonă. Tasarea a apărut la doar 200 de metri de zona care a fost demolată și reconstruită în 2016.

WhatsApp Image 2019-10-03 at 10.06.23

Compania de Administrare a Infrastructurii i-a trimis, ieri, în zonă pe cei de la Centrul de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică (CESTRIN) pentru a face o serie de teste și a vedea cu ajutorul unui georadar, aparat care scanează corpul drumului în profunzime, cât de serioasă este problema. Noi măsurători se vor face și astăzi.

WhatsApp Image 2019-10-03 at 10.06.15

Ca soluție temporară și rapidă se vor freza două straturi de asfalt și se va returna bitum pe circa 80-100 de metri, pentru ca șoferii să poată circula în siguranță, spun reprezentanții CNAIR. Soluția finală va fi dată, însă, de o expertiză, iar lucrările de reparație vor fi executate cel mai probabil în primăvara anului viitor.

Compania de Infrastructură (CNAIR) a scos de mai multe ori la licitație realizarea expertizei tehnice și revizuirea proiectului tehnic pentru cei 22 de kilometri din autostrada Orăștie-Sibiu dintre Cunța și Săliște, însă nicio firmă nu a depus oferte.

WhatsApp Image 2019-10-03 at 10.06.14

Lucrările la cei 22,11 kilometri de autostradă dintre Cunța și Săliște au început în 2011. În noiembrie 2014, înaintea turului doi al alegerilor prezidențiale, când Victor Ponta – pe atunci premier și candidat – inaugura dintr-un microbuz proaspăta șosea de viteză. Șoferii au putut circula pe cei 22 de kilometri de drum rapid doar 10 luni. În acest timp, deficiențele semnalate au fost numeroase: de la alunecări de teren, la crăpături în asfalt sau fisuri la baza viaductului de la Aciliu, scrie g4media.ro.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian adevarat

Acum 4 ani

Pe taramul minunat ai sasalaului, ungurului si Codrutei? Nu se poate asa ceva! La puscarie!
Raspunde

gospodina

Acum 4 ani

cine la puscarie ? Tu ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus