Miercuri,
30.11.2022
Ceata
Acum
-2°C

ULBS-50. Cum s-a încheiat sărbătoarea universității sibiene

ULBS-50. Cum s-a încheiat sărbătoarea universității sibiene

Reprezentanții Universității „Lucian Blaga” din Sibiu au ales să încheie zilele dedicate sărbătoririi jubileului de 50 de ani de la fondarea învățământului superior sibian în sânul naturii, în Pădurea din Muzeul ASTRA. Aceștia au ales să se îmbrace lejer și să combine utilul cu plăcutul, oferindu-le și invitaților la această sărbătoare un prilej în plus de a cunoaște Sibiul: au pregătit și au gustat din gastronomia locală, respectiv din tradițiile locale, în cadrul unui program artistic pregătit de studenți și profesori.

Amintim că sărbătorirea celor 50 de ani de la fondarea ULBS a început vineri, în cadrul unei ședințe festive la care a participat președintele Românieie, Klaus Iohannis, dar și alți aproape 200 de invitați printre care diplomați, rectori și oficiali străini. La Sibiu s-a desfășurat cu această ocazie și reuniunea Consiliului Național al Rectorilor (CNR) din România, reuniune ce a continuat și azi dimineață.

Tot azi, între 11:30 și 19:00, după ședința CNR invitații au fost conduși la Muzeul ASTRA, unde au luat parte la un program special de Tradiții Multiculturale. Astfel, ULBS a ales să nu sărbătorească jubileul de 50 de ani într-un local luxos, unde rectorul și decanii să ciocnească pahare cu șampanie, ci s-au adunat împreună cu studenți de la Casa de Cultură, voluntari, alături de invitații care au ales să rămână până la finalul programului în Pădurea Dumbrava pentru a promova tradițiile locale - atât gastronomice, cât și folclorice.

ulbs la astra 1

„Încercăm să încheiem astăzi în Muzeul Tehnicii Populare, care ne este partener, aceste zile festive pentru ULBS. Ne întâlnim membrii Consiliului Național al Rectorilor și am invitat tot corpul academic al universității noastre, voluntarii studenți. Să încercăm să sărbătorim împreună această zi a universității. Studenții noștri de la Casa de Cultură a Studenților și alți invitați au pregătit un program artistic, un spectacol. Sper să fie o după amiază plăcută, mai ales că și vremea ține cu noi”, ne-a spus rectorul Ioan Bondrea. „Este o serbare a noastră, a comunității academice. De luni ne vedem la treabă pentru a munci pentru următorii 50 de ani”, a conchis acesta.
Pentru invitați au fost pregătite mai multe bucate tradiționale locale, iar multe dintre acestea au fost realizate de studenții și profesorii de la Facultatea de Științe Alimentare, Industrie Agricolă și Protecția Mediului. „Fiind o facultate de profil, ne-am implicat mult mai mult pe partea de gastronomie. Pot să spun că suntem implicați în tot ceea ce înseamnă meniul acestei manifestări, dar în special deserturile sunt realizate de studenții și de cadrele didactice ale facultății noastre. Asta însemnând plăcintă cu mere, plăcintă cu brânză, plăcintă cu varză, plăcintă cu ceapă - tot ceea ce înseamnă tradiție locală în desert este prezent aici”, ne-a spus decanul FȘAIAPM, Camelia Sava, precizând că produsele pregătite sunt tradiționale: „Am lăsat rețetele așa cum le cunoaștem de ani de zile. Inclusiv colacul cu care am primit invitații a fost realizat de studenții noștri”.

ulbs la astra 3

ulbs la astra 4

ulbs la astra 5

ulbs la astra 6

CITIȚI ȘI:

ULBS, la 50 de ani. „Am fost la un pas de desființare în perioada comunistă, astăzi ne merităm locul în topul universităților din România”

Președintele Iohannis, la ULBS-50 de ani: „Transformarea Sibiului în centru universitar a fost o bucurie pentru locuitorii orașului”

ULBS-50 de ani. Rectorul, către primar: Poate aș reuși să vă răpesc promisiunea de a ne mai da vreo două-trei autorizații de construcție

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

3 comentarii

sibianul realist

Acum 3 ani

Au uitat sa precizeze ca piatra de temelire a universitatii a fost pusa de catre comunisti! Datorita lor, azi au locuri de munca platite gras, se plimba prin strainatate, iar azi au putut gusta si din asa-zisa gastronomie locala! Vivat! Cresceat! Floreat!
Raspunde

Ion Ionescu

Acum 3 ani

Oaie la protap si țuică? Acum pe bune, asta e un mod de a sarbatori o aniversare? Doamne fereste, asta e tot ce pot zice.
Raspunde

Alsegrund

Acum 3 ani

Asta e nivelul universitatii sibiene. Mici, bericica si, mai mult ca sigur, manele. Fabrica de spoit olteni.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus